“Komáromi kisleány” – ingatlan-nézőben Komáromban

Nem hivatalosan Dél-Komáromnak is nevezik a Duna-parti kettészakított magyar várost. Érdekes, hogy a népessége alapján a megyének csupán a negyedik legnagyobb városa, bár igaz, hogy néhány fővel 19 ezer alatt van a lakók száma.

Az egyik elmélet szerint a név a szlovák komár szóból származik, ami magyarul szúnyogot jelent, így a város teljes neve valójában „Szúnyogvár”. Mivel relatíve kis város, ez sajnos az ingatlanok árán is meglátszik. A sajnos szó persze csak annak szól, aki a fővárosba vagy valamelyik nyugati nagyvárosba költözne el innen. Ha nem is nagyságrendileg, de azért jó pár millió forinttal drágábbak a győri vagy a soproni lakások, mint a komáromiak.

Például ez a belvároshoz közeli, szigetelt, második emeleti relatíve jó állapotú lakás mindössze 8 millió forintért próbál gazdát találni. Az elosztása jó, a nyílászárók újak, de a konyha és a fürdőszoba teljes körű renoválásra szorul.

komaromi_lakas_martirok.png

Ha újszerű otthont keresünk, akkor persze másak lesznek az árak. Itt van például ez az 59 nm-es, belvárosi, de csendes utcában található, 11 éve épült 15 lakásos házban lévő gyöngyszem. Ára fél millió híján egy húszas, de legalább igényesen fest, még a ház is jól néz ki kívülről.

komaromi_2_szobas_ujszeru.png

A házak terén sokkal jobb a választék, hiszen a kisvárosias jelleg miatt viszonylag kevés a társasház Komáromban. Húsz millió forint körül ellenben igen széles a választék száz négyzetméter körüli, minőségi családi otthonokból.
Bár ízlés kérdése ez a darab, a stukkókat leszámítva egy jó házról van szó, amely különösebb felújítást sem igényel, miközben telke tágas, alapterülete pedig nagy. A fentiek dacára az ára nincsen 19 millió forint sem.

komarom_csaladi_haz_stukko.png

Egyetlen szépséghibája, hogy Komárom legszélső peremén, a Duna-parti Koppánymonostoron található.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Borzasztó vízi tragédia történt Verőcénél

Borzasztó vízi tragédia történt Verőcénél

Halálos hajóbaleset történt, ahol információk szerint egy szállodahajó ütközött egy másik hajóval szombat éjjel.

Kell-e tartanunk a rezsidémon feltámadásától?

Kell-e tartanunk a rezsidémon feltámadásától?

A napokban ismét a lélektaninak számító szint fölé ment a nemzetközi gázügyletek elszámolásánál irányadó tőzsdei gázár.

A Tisza Pártot is kinyírják vagy csak most kezdődik a tánc? Ez Viszont Privát

A Tisza Pártot is kinyírják vagy csak most kezdődik a tánc? Ez Viszont Privát

Erről is beszélt a Klasszis Média szubjektív műsorában, az Ez Viszont Privátban Bózsó Péter, Litván Dániel és Wéber Balázs.

Ön K&H-ügyfél? Akkor most bosszankodhatott - frissítve

Ön K&H-ügyfél? Akkor most bosszankodhatott - frissítve

Technikai hiba miatt nem elérhető a K&H mobilbankja, illetve az e-bank szolgáltatás vagy annak egyes funkciói, a hiba elhárításán már dolgoznak.

© 2024 (v2.202102)