A XIII. lett a legvágyottabb kerület Budapesten

A XIII. lett a legnépszerűbb kerület Budapesten, ezt ma már egyre több felmérés és lakáseladási adat is alátámasztja. Itt vannak a legfőbb indokok.

A hiper magas árak miatt a belvárosban is visszaesés jöhet, a lakásbérleti díjak már lassabban nőnek vagy stagnálnak, a befektetők csak jóval kisebb hozamra számíthatnak, mint akárcsak másfél-két éve gondolták. Többek között ezért eljött a belvárossal határos kerületek ideje: feltörekvőnek számít a XIII., a XIV. és a XI. kerület. Ezek közül idén lett egyértelműen aranyérmes a XIII., ahová egyre többen költöznek. A közvetítő hálózatok és az Otthontérkép.hu is egyöntetűen azt tapasztalják, hogy az érdeklődők immár a XIII. kerületet jelölik meg, mint vágyott környék, a második helyre szorult a budai sztárnak számító XI. kerület és a pesti szomszéd, Zugló.

Ilyen lesz kívülről a Kassák Residence. További infókért kattints a képre!

A Duna House október közepén kiadott és a harmadik negyedévre vonatkozó adatai szerint az értékesítés alatt álló projektek lakásai legnagyobb számban a XIII. kerületben találhatók, számuk több mint 7 ezer darab, de ezeknek már csak kevesebb mint harmada elérhető. A XIII. kerületben 140-szer több otthon épül, mint a legalacsonyabb lakásszámú XV. és XXIII. kerületekben. Az új lakások átlagos négyzetméterára 600-700 ezer forint, ezzel a XIII. kerület a középmezőny felső részében van Budapesten.

Akár autóval akár tömegközlekedéssel, rövid idő alatt elérhetjük innen a főváros bármely pontját. A környéken számos óvoda, iskola, bank, gyógyszertár működik. A Duna Plaza és a Westend remek lehetőséget kínál bevásárlásra, szórakozásra és gasztronómiai élvezetekre, emellett a környéken rengeteg további üzlet található.

Két plaza mellett két színház (Vígszínház, József Attila színház), két kórház (Honvéd kórház, Nyírő Gyula kórház) is az ott élők rendelkezésére áll. Egyre jobb a tömegközlekedés: egyszer tényleg megújul a 3-as metró és idővel a 14-es villamos, már működik az 1-es villamos, jó pár troli és busz járat van és egyre több kerékpárúton lehet haladni a kerékpárral.

Martin János, a WING Zrt. lakófejlesztésekért felelős igazgatója szerint egyértelműen a metró a legnagyobb katalizátor a kerület több évtizedes folyamatos fejlődésében. Először az irodafolyosó alakult ki, ma már egymillió négyzetméternyi iroda van itt, s erre ráépültek a szolgáltatások. A fejlesztéseket segíti a kivételesen jó szabályozási környezet is. A dinamikus fejlődésnek része lesz a WING lakóingatlan márkája, a Living égisze alatt fejlesztett Kassák Residence, az ország első közösségi szolgáltatások kínáló lakóparkja is, ahol az odaköltözők is élvezhetik a kerület kínálta lehetőségeket. A vezető példának említette a fővárosi szinten kiemelkedő szociális, egészségügyi és oktatási lehetőségeket vagy a Margit szigetet, de a nem régen átadott Országbíró sétányt is, ahol szabadtéri kondipark, sportpályák és játszóterek is igénybe vehetők.

A cikk megjelenését támogatta a WING Zrt.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Jókora többséggel szavazta meg az Európai Parlament utolsó ülése az újabb lesújtó állásfoglalást Magyarországról.

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták a magukét a választópolgárok

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták a magukét a választópolgárok

Berúgták a kampányt a pártok, gyűlnek az ajánlások, egyre durvábbakat mondanak egymásra a szemben álló felek. Hogyan bírják ezt az emberek? Kiderül a videóból.

© 2024 (v2.202102)