Otthontérkép Magazin

Az Alföld fővárosában

41377056 - small stylish lounge connected with dining hall

Kecskemét hatalmasat fejlődött az elmúlt néhány években, különösen a Daimler gyár felépülése óta. Bár ezt az entitást mindenki csak Mercedesnek ismeri, így vagy úgy a nagyváros népessége immár közel 111000 fő, ezzel vidéki városaink között a hetedik legnagyobb, megelőzve Székesfehérvárt, Szombathelyt és Szolnokot is.

Az autógyártás betelepülése nem csak a népességre, de az ingatlan piacra is elképesztő hatást gyakorolt, hiszen a nagyvárosban már a lakáspiaci boom-ot megelőzően is felfelé szaladtak a lakóingatlanok árai.

Manapság hatalmas a választék a nívós lakásokból, ám az árak is a fővárosi szinteket idézik. Azért még nem a budai oldalét, de nem is a legrosszabb pesti környékekét. Itt van például egy klasszikus két szobás lakás, 55 nm-es, erkélyes szigetelt házban található tégla lakás. A minőségi járólappal burkolt és tágas, napfényes szobákkal ellátott, csendes, parkos környezetben lévő otthon ára 16,5 millió forint.

Aki nívósabb, újszerű otthont szeretne, annak még mélyebben a zsebébe kell nyúlnia. Igaz az is, hogy a nagyobb alapterületű lakások relatíve olcsóbbak. Itt van például ez a Gyenes tér közelében található szépen felújított, belső két szintes lakás, egyedi cirkófűtéssel. A bruttó 96 nm-es otthon irányára 20,8 millió forint. Hátránya viszont, hogy tetőtéri kialakítású.

A panellakások ára is megugrott az utóbbi időben, ez a trend Kecskeméten is megfigyelhető. Ezt az igényesen felújított, 49 négyzetméteres, belvárosi panellakást például 18,49 millió forintért árulják jelenlegi tulajdonosai.