Otthontérkép Magazin

Velence, de nem olasz módra

A szezon végén nem csak olcsó nyaralókat, de különleges, luxus adottságokkal rendelkező birtokokat is vadászhatunk a magyar tavak körül. Most a Velencei tó környékén teszünk egy kört és megnézzük a magas minőségi szintet képviselő ajánlatokat. Mivel a szezonnak lassan a végére érünk, így nyilvánvalóan a vevők jó pozícióban vannak, akár saját célra, akár vállalkozásra alkalmas tó környéki házakat keresnek.

Egy igazi gyöngyszem ez az elegáns, közel fél hektáros, 4363 nm-es telken, a Bence hegyen található örök panorámás villa. Maga a főépület öt hálószobás, 360 nm-es, a teraszáról pedig szép panoráma nyílik a Velencei tóra. Közel van a strand és a wellness szálloda is. További előny, hogy a hatalmas területen hét apartman ház alakítható ki, ennek révén egy kis üzleti érzékkel hamar termőre fordítható egy ilyen befektetés. Ez a páratlan adottságú ingatlan 219 millióba kerül.

 

Szintén a Bence hegyen, annak a tetején egy 2003-ban épült, 200 nm-es felújított házat találunk. Ez szintén alkalmas vállalkozásra, hiszen öt hálószobás és bár a tóra itt nincs olyan szép kilátás, a környező dombokra azért rálátunk. Az 1089 nm-es telken lévő 2012-ben belülről teljesen felújított ház jó vételnek tűnik 69 millió forintért. Már csak azért is, mert Budapest nyugati vége bő fél óra alatt elérhető, ha nincs nagy forgalom az M7-esen.

 

A kisebb pénzűek is találhatnak nyaraló és/vagy lakóhelyet a tó közelében. Mindössze 24 millió forintért Velencefürdőn 142 nm-es, kívülről szép állapotban lévő ház várja az új gazdáját. Nagy előnye, hogy 1100 nm-es a telke és jó környéken van, hátránya viszont, hogy belülről alapos felújításra szorul.