Otthontérkép Magazin

Fótliget, egy varázslatos hely

Igazi különlegesség, egy darabka luxus-sziget Észak-Pesthez közel, az ősfákkal, lényegében csak luxusházakkal beépített Fótliget Lakópark. Ide csak a legigényesebbek költöznek. Nézzük, akad-e errefelé olyan ház, ami a tehetősebbek méltó otthona lehet.

Az újabb lakóparkok mindig különlegesek, hiszen válogatott a szomszédság, összetartó a lakóközösség, a házak közt pedig nincsenek rozogák, csak újak, vagy újszerűek, sőt a kertek is gyönyörűen ápoltak, gondozottak. Ebből a prémium szegmensből is felfelé emelkedik ki Fótliget. Az egykori laktanya helyén kialakított, teljesen zárt, sorompóval és járőrökkel is védett különleges közösség az életminőség szempontjából egyedülálló.

Itt ráadásul nem engedték kivágni a régi fákat a telkeken, csak a házak helyén. Ez azt jelenti, hogy amíg más lakóparkokban 20-30 évet kell várni, hogy egyszer majd árnyas ligetek legyenek, addig Fótligeten már most adva van ez a lehetőség. A hatalmas fák valóban megismételhetetlen hangulatot jelentenek. Aki egyszer meglátja és megismeri ezt a helyet, nagy valószínűséggel bele is szeret.
Ami viszont még a legigényesebbeknek sem könnyű, az a ház megtalálása egy ilyen helyen. Mert a lakók ritkán költöznek el. Nagyobb, gyermekes családok számára lehet ideális például ez a prémium kategóriás luxusház.

Az újszerű ingatlan különlegessége egyfelől az intimitás, hiszen a nagy telekre a sűrű tujasor miatt az amúgy védett lakópark más lakói sem látnak be. A házat a park építtetője saját céljára, a legmodernebb, legjobb anyagokból és megoldásokkal építette, alakította ki. A hatalmas nappali, konyha és étkező mellett öt lakóhelyiség van. Lényeges, hogy a vendégeket az előbbi térben lehet fogadni, a lakórész intimitását a konyha felől külön ajtó őrzi. (A konyha hatalmas bútorral, bárpulttal, csúcsminőségű beépített berendezésekkel rendelkezik.)
Radiátorok helyett rejtett, diszkrét és modern fal-, mennyezet- és padló fűtés, illetve hűtés van, ami helyiségenként szabályozható. A rendszer képes meleg vagy hideg folyadékot keringtetni így a légkondicionálás is központilag megoldott. Ennek révén kellemes hűvös, nem pedig klíma-szerű mesterséges hidegérzet van a házban.


Nem csak a ház, de a berendezés is luxus színvonalú. A szülői lakrész 15 négyzetméteres fürdőszobájában például a legmagasabb minőségű, olasz burkolatok vannak. A teljes alapterület 308 négyzetméter, amit egy közel 43 négyzetméteres, motoros árnyékolóval fedett, hangulatos terasz, valamint egy szabadtéri konyha, és persze garázs egészít ki.
A nyílászárók fából készültek, 3 rétegűek. Minden ablakon programozható, elektromos redőny, illetve szúnyogháló van. Van fitness terem, hozzá tartozó zuhanyzóval és szauna helyiséggel (ez még nincs kiépítve), és hatalmas a mosókonyha is.

A cikk megjelenését az ingatlan hirdetője támogatta.