Otthontérkép Magazin

Elképesztő borospincékre bukkantunk!

72609397 - typical houses in the village szigliget from hungary

Hamarosan beköszönt az ősz, ami bizony a szüret időszaka. Ennek apropóján körülnéztünk a borospincés ingatlanok, présházak piacán és meglepően jó ajánlatokat láttunk. Borászok, borászkodók, borkedvelők, borivók figyeljetek, ezt imádni fogjátok!

Manapság borászattal foglalkozni nagyon divatos dolog. Habár kevesen értenek hozzá igazán és a legtöbb otthon pancsolt nedűnek inkább a szívünk örül, mint a gyomrunk, mégis, vitathatatlan, hogy a borospincéknek van valami varázslatos, titokzatos hangulata. Oly sok legenda, hagyomány és csodás szokás lengi körül a borkészítést, melyek már kultusszá emelik, így ha belépünk egy pincébe érezzük a levegőben, hogy most valami igazán különleges helyen vagyunk.

A laikus orrnak furcsa illat, mely a borkészítés folyamatának köszönhető felejthetetlen, ahogy a pince hűse is kellemes lehet egy meleg napon. Mivel a borokkal nagyon figyelmesen és óvatosan kell bánni, így a vérbeli borászok kínosan ügyelnek arra, hogy a hőmérséklet 12,77-20 C° között legyen, minél kevesebb napfény jusson a térbe és még véletlenül se tévedjenek le uzsonnát majszoló bámészkodók, hiszen akár egyetlen morzsa is komoly fejtörést okozhat a gombák szaporodása miatt.

A borospincék nagyon sokfélék lehetnek, vannak köztük újabbak, régebbiek, turisztikai és privát céllal épültek is. Lássuk, milyen a felhozatal!

Gyönyörűség Paloznakon

Igazán különleges szépség várja új tulajdonosát a Veszprém megyei, alig 450 fős településen. Az álomingatlan formai kialakítása, külső dizájnja, barokk stílusjegyei a régmúlt időkbe repít vissza minket. Az 1700-as években épült ingatlan tele van meglepetésekkel,ilyen például a felszentelt kápolna, az eredeti lovagterem és a borospince is.

 

Luxus és fényűzés Kaposvár mellett

Egy 110 hektáros területen, gyönyörű környezetben áll az az 500 négyzetméteres luxusház, ami a birtokkal együtt eladóvá vált. A kaposgyarmati otthonban minden van, mi szem-szájnak ingere: jakuzzi, fitnesz-részleg, 2 állásos garázs, medence, halastó, gyönyörűen kialakított borospince és présház is.

 

Balatoni kedvenc

Biztos nem túl fair, de ha borospincékről és présházakról van szó, akkor nálam a balatoniak előnnyel indulnak. Tény, hogy ebben az is nagy szerepet játszik, hogy a dombok között megbújó házikók jellemzően mesés panorámával rendelkeznek. Ilyen ez a felsőörsi ingatlan is, melyben 120 négyzetméteres pince és 43 négyzetméteres présház is helyet kapott.

 

Vállalkozók szíve csücske

Végül de nem utolsó sorban szintén egy balatoni gyöngyszemet mutatunk be. A kicsit több mint 100 négyzetméteres formás kis ingatlan remek választás lehet azok számára, akik szeretnék meglovagolni a bor-és gasztro turizmus zabolátlan hullámait!