Otthontérkép Magazin

Belváros vagy kertváros? Éljen a kettő határán!

Vannak, akik a belvárosi életre esküsznek, hiszen ott minden a közvetlen közelben van, míg mások semmi kincsért sem mondanának le a kertvárosról, és inkább többet utaznak, csak hogy nyugodt, csendes környéken élhessenek, de nem kell mindenáron kompromisszumot kötni, lehet a kettő határán is élni.

Debrecen Homokkertben most épp a belváros és a kertváros határán épül egy családias lakópark, egy nagy épület helyett öt, kis lakásszámú épületben, hőszivattyús fűtéssel, jövő év végi átadással, most még kedvező induló árakon.

De nézzük csak meg jobban a Homokkert lakópark kiváló elhelyezkedését! Debrecent voltaképpen az ország második fővárosának is nevezhetjük, hiszen hazánk második legnépesebb települése. De nem ez az, ami miatt kiemelt figyelmet érdemel, hanem az a hihetetlen fejlődés, amelyen az elmúlt években keresztül ment, és amely az Észak-alföldi régió gazdasági, tudományos és kulturális központjává emelte. Mindez természetesen egyetemének is köszönhető, amely nemcsak országosan, de több nemzetközi rangsor szerint is a világ egyik legjobb felsőoktatási intézménye.

Homokkert Debrecen egyik kedvelt, csendes kertvárosi része, ami kiváló közlekedési kapcsolatokkal bír, hiszen a vasútállomáshoz és a 4-es főúthoz is közel van, ahonnan villamossal a belvárosba és a Nagyerdőbe, az egyetemre is könnyen eljuthatunk. Itt, a belváros és Homokkert határán épül a Homokkert lakópark, ahonnan a Főtér mindössze 2 km távolságra, a városi buszközlekedés megállója pedig mindössze 2 perces sétára helyezkedik el. A bevásárlást pedig a Mikepércs úti Tescoban vagy Sparban intézhetjük könnyedén, hiszen ezek mindössze 5 perces autózással elérhetőek.

A lakópark területén összesen 47 lakás kap helyet, 5 épületben, a kétszintes épületek legfelső szintjén penthouse lakásokat alakítanak ki, de az alsóbb szinteken lévő lakások is kivétel nélkül rendelkeznek terasszal vagy erkéllyel.

A beruházásban változatos méretű és alaprajzú lakások kapnak helyet, így családok, fiatalok, idősebbek egyaránt megtalálhatják a számukra ideális otthont. A lakások többségére CSOK is igénybe vehető.

A lakások fűtését hőszivattyú biztosítja mennyezetfűtésen keresztül, a házak energiaellátására pedig a tetőkön elhelyezett napelemek is rásegítenek. A lakásokat 2022 év végén vehetik át tulajdonosaik, most még nagyon kedvező, induló árakon megvásárolhatók az ingatlanok.

A cikk megjelenését a Homokkert lakópark értékesítője, a Duna House támogatta.