Otthontérkép Magazin

Vízközelben mesés panorámával: modern lakóparkokat mutatunk vízparti elhelyezkedéssel

Benches at Modern complex of apartment residential buildings. With other outdoor facilities.

Természetközelben mindig nyugalmat érez az ember, ezért ha ilyen környezetben élünk, akkor talán egy kicsit békésebbek lehetnek a munkából hazatérő estéink. Amennyiben vízparton találjuk meg az otthonunkat, akkor nem csak a mesés hangulat, hanem a csodás panoráma is minden nap rabul ejthet minket. Mai válogatásunkban olyan vízparti elhelyezkedésű lakóparkokat mutatunk, amelyek a városi nyüzsgés közepette egy csendes, zöld környezeti otthont teremtenek lakói számára.

Óbuda szívében, a Duna-parttól csupán pár percnyi sétatávolságra található a Buda Bright. A III. kerületi lakópark 26 négyzetméteres garzontól egészen 100 négyzetméteres, 3 szobás lakásokig kínál otthonokat az érdeklődök számára. A felső emeleti lakások saját terasszal rendelkeznek, ahonnan csodás látvány nyílik a Budai hegyekre vagy a város mesés fényeire. A Duna-part közelsége rengeteg kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget nyújt. Emellett az elhelyezkedését tekintve azért is kiváló választás a lakópark, mivel az M0-ás autópálya percek alatt elérhető innen. Óbuda központja autóval nagyjából 8 perc, míg tömegközlekedéssel 15-20 perc alatt megközelíthető, de a HÉV megállója is mindössze néhány percnyire van. A közelben élelmiszerboltok, éttermek, óvoda és iskola is fellelhető.

A XIII. kerületi Foka-öböl közvetlen közelében épül a Duna Terasz Grande. A lakások kialakításának köszönhetően itt mindenki megtalálhatja az elképzelésének megfelelőt, hiszen a legkisebb lakás 30 négyzetméteres, de másfél és 2-4 szobás ingatlanok is helyet kaptak benne. Ezáltal az egyedül élőktől a párokon át a családokig ez a lakópark mindenkinek megfelelő otthont kínál. A legfelső szinten penthouse lakás helyezkedik el.Kivétel nélkül mindegyik lakáshoz tartozik erkély, terasz, tetőkert vagy loggia. Az ingatlanokban okos otthon előkészítés és energiatakarékos hőszivattyús mennyezeti hűtő-fűtő rendszer is kialakításra kerül. A belső kertekben wifi, okospadok és játszótér is kialakításra került. Amennyiben egy kis sétára vágyunk, akkor a Duna-part és a Népsziget is közel van, ha pedig bicikliznénk, akkor a Rákospatak menti kerékpárúton megtehetjük.

A XI. és a XXII. kerület határán, közvetlenül a Duna mellett található a Kék-Duna Rezidencia, melynek köszönhetően mesés panoráma nyílik a folyóra. A Duna közelségét az épület homlokzatának mintája is tükrözi, ezáltal a lakóépület minden szempontból a vízre fókuszál. Négy tornyában összesen 276 lakás került kialakításra, melyek 2-5 szobásak. Ezen kívül egy közösségi tér, egy családi napközi és egy edzőterem is helyet kapott itt. A földszinten garázsok vannak, melyek felett feltöltött része kerti kialakítást kapott, így az első emeleti lakások mindegyike saját kis zöld területtel rendelkezik.Az épületek az Energetikai Tanúsítványok beszerzése során megkapták az „A+++” minősítést, és ez az ország első lakóháza, amely teljes üvegezést kap.

A négy épületegyüttesből álló Blu a XIII. kerületi Vizafogón található. A 300 exkluzív kialakítású és változatos méretű lakások lakót csupán az utca és a Marina sétány választja el a Dunától. Ennek köszönhetően mindig csodás panorámát nyújt a folyó, melyet akár teraszáról is élvezhet, ugyanis az 1-4 szobás ingatlanok mindegyikéhez tartozik saját terasz is. A víz közelsége azonban nem merül ki ennyiben. A belső kertben ugyanis helyet kapott egy úszómedence és egy gyermekmedence is, ezáltal ha úszni támad kedve, akkor a lakásából kilépve már meg is teheti. Ezenfelül a wellness részleget is élvezheti, de a kültéri fitnesz gépek is bármikor használhatóak.

Budapest agglomerációjába, pontosabban Biatorbágyon épült a Tópark lakópark. A komplexum “város a városban” jellegű kialakításának köszönhetően percek alatt elérhet minden olyan szolgáltatást, amire a hétköznapokban szüksége lehet. A lakások mellett ugyanis üzletek, kávézók és éttermek is helyet kaptak, a családok számára jó hír, hogy még bölcsőde és óvoda is található benne, de orvosi rendelő és sportközpont is működik itt. A Törökbálinti-tó szomszédságában található, 296 lakást magába foglaló lakópark 1-4 szobás lakásokat kínál az érdeklődök számára. A természet közelsége nem csak a tóban merül k, hiszen közel 25 hektárnyi területű park is kialakításra került több ezer fa ültetésével. Emellett a közlekedés is kiváló, hiszen az M1 és az M0-ás autópályára is rá lehet menni az útcsatlakozás által, a BAH csomópont mindössze 9 perc alatt megközelíthető.