Otthontérkép Magazin

Csodás házak mesebeli, eldugott falvakból

Az adventi forgatag elől inkább elmenekülnél egy csendes helyre – mondjuk házat nézni? Azért, hogy jövőre a nagyvárosi nyüzsgés helyett már inkább a vidéki nyugalmat válaszd? Hozunk néhány csodaszép házat eldugott, mégis mesés falvakból.

Csodás kilátással a Mecsekre, Hosszúhetényben

Hosszúhetény a Pécs melletti Mecsek egyik legszebb falva, a Zengő lábánál helyezkedik el. A hozzá kapcsolódó Püspökszentlászlón arborétum és kastély is található, itt áll ez a két épületből álló ingatlan is, mely két generációnak vagy befektetésnek is tökéletesen alkalmas. Az eredeti építészeti hagyományokat őrző tornácos ház udvaráról csodás panoráma tárul a Mecsekre.

Csodaház Zalahalápról

A Balatontól 20 percre fekvő Zalahaláp arról nevezetes, hogy itt található a Haláp hegy, amelyet sajnos túlbányásztak, de a hegy tetejére ellátogatva abban a kivételes élményben lehet részünk, hogy egy vulkán belsejében sétálgathatunk.

Itt bukkantunk erre a hagyományos Balaton-környéki házra is, mely 350 nm-es alapterületével és 8 szobájával turisztikai célra is ideális lehet. És ehhez ráadásul még a berendezésen sem kell gondolkoznunk, ugyanis tulajdonosa minden egyes szobájára, lakosztályára tökéletes, jól átgondolt enteriőrt álmodott meg. Az ingatlanban biliárd szoba és szauna is helyet kapott, a telekről pedig csodás kilátás nyílik a tanúhegyekre, köztük a gyönyörű Badacsonyra.

Szépen felújított parasztház a „magyar Svájcból”

Egyszerűen csak „magyar Svájcnak” nevezik azt az egy utcás zsákfalut a Mecsekben, melyet Óbányának hívnak. Óbánya hírnevét autentikus házainak köszönheti, a mesebeli falucskát még hangulatosabbá teszi a rajta keresztül futó Öreg-patak.

Innen hozunk most egy két apartmanból álló kis házat, mely kiadás vagy önálló lakás céljára is alkalmas. Az egyik apartmant gyönyörűen felújították, a másik apartmanban a felújítás befejező munkálatai folynak.

Saját kilátóval és patakkal, Velemben

A csodaszép Velem (nem keverendő össze a szintén csodaszép, szintén Vas megyében lévő, őrségi Velemérrel) Vas megyében található, az Írottkő Natúrpark területén.

A településről vezet fel az országos kék túra útvonal Írottkőre, a kilátóhoz. Aki azonban megveszi ezt a teljesen egyedi ingatlant annak saját kilátója lehet az udvarában.

A különleges ingatlant teljes berendezéssel együtt árulják, ami azért is figyelemre méltó, mert a házban és az udvaron is sok különleges, faragott tárgy található, mint például a telket átszelő patak felett átívelő kis híd is. A patakból duzzasztással egy kis tavat is kialakítottak vízeséssel, és az ingatlanhoz finn szauna, nyári konyha és borospince is tartozik.