Otthontérkép Magazin

Budapest legújabb lakóparkjai, kiváló infrastruktúrával? Mutatjuk!

VIII. kerületi lakóparkok

Nem meglepő manapság újonnan épülő lakóparkokkal találkozni Budapesten, kiválogattunk most azonban néhányat, amelyek amellett, hogy modern exkluzivitást nyújtanak, kiváló infrastruktúrával rendelkeznek!

Balance Garden

A Balance Garden Budapest X. kerületében, az Üllői úttal párhuzamos csendes mellékutcában épült fel. A társasházban 7 emeleten 298 lakás került kialakításra, továbbá a földszinten a parkosított belső zöld területre néző kilátással és közvetlen kertkapcsolattal 23 lakás kap helyet, ahol minden korosztály számára megfelelő szabadidős tevékenységek végzésére alkalmas eszközök is megtalálhatóak lesznek.

A ház különlegessége, hogy a harmadik emeletnél két tetőkert is készült az átkötő részek tetején, valamint az épületek tetejére is zöldtetőt terveztek, mely alacsony gondozásigényű. A társasházak lifttel ellátott előcsarnokai elegáns, tágas kialakításúak, megteremtve a hangulatos, otthonos légkört és a nyugodt hazaérkezést.

A parkolást a földszinten 41 felszíni parkoló, valamint a társasház -1 szintjén kialakított, 258 férőhelyes mélygarázs biztosítja, közülük számos e-töltő kialakítására alkalmas kábelezéssel kerül megépítésre. A lakóparkban nagy hangsúlyt fektettek az energetikára, ezért az alacsony energiafogyasztás és a takarékos üzemeltetés megvalósítására törekedtek, ezenkívül minden lakás hideg és meleg burkolattal ellátott. A hűtő-fűtő klímák, amelyet minden lakásban megtalálunk, kedvező áron tudják a lakás hőmérsékletét egyedileg szabályozni.

A Balance Garden megközelíthetőség és közlekedési infrastruktúra tekintetében is ideális, a lakók a közeli metrómegálló miatt könnyedén elérik a lüktető belvárost, ugyanakkor csendes, pihentető otthonaikban nyugalomra találnak. A buszok- és villamosmegállók is sétatávolságra találhatók, emellett a közelben egyaránt megtalálhatók oktatási intézmények, valamint egészségügyi létesítmények is.

Elite Park

Az Elite Park Budapest XI. kerületében, Újbuda megújuló városrészében épülő, összesen 464 lakásos társasházfejlesztés. A ház a zöldövezet és lakóterek fúziója, melyek egységet alkotva válnak igazi otthonos, biztonságos környezetté. A leendő tulajdonosok a 30 m2-es stúdiólakásoktól kezdve a 120 m2-es, több hálószobás ingatlanig választhatnak új otthont. Az Elite Park lakásai erkéllyel vagy terasszal rendelkeznek majd, emellett a telek nagyobb részében zöld felületek is kerülnek kialakításra. Ezekben a kertekben közösségi kikapcsolódásra, sportolásra alkalmas felszereléseket telepítünk, a kisebb korosztály számára pedig játszótérrel színesítjük azt.

A lakópark üde színfoltja lesz a városrésznek különleges, színes homlokzataival, melyek színvilága és hangulata igazodik a környék dinamizmusához. A parkolást a földszinti részen 21 beállási lehetőséggel ellátott felszíni parkoló, valamint a társasház alatt kialakított egyszintes mélygarázs biztosítja, ahol 456 parkolóhely lesz elérhető, közülük 50 e-töltő kialakítására alkalmas módon kerül megépítésre.

A társasház ingatlanjaiban a fűtést és a melegvizet a távhő szolgáltatja lakásonként saját mérőórával ellátva. Az összes lakás klímaberendezéssel, valamint távirányítóval üzemeltethető, motoros redőnnyel ellátott nyílászárókkal lesz felszerelve.

Az Elite Park megközelíthetőség és közlekedési infrastruktúra tekintetében ideális helyen van, a Rákóczi vagy a Petőfi hídon keresztül könnyedén elérhető a Belváros. A tömegközlekedést előnyben részesítők a fonódó villamospálya részeként az 1-es villamost, illetve számos buszjáratot választhatnak mind a Belváros, mind a kerület egyéb részeinek megközelítésére. A kerület kifejezetten bővelkedik felsőoktatási intézményekben, melyek kerékpárral, gyalogosan vagy busszal is könnyen megközelíthetők. A közelben számos szolgáltatás elérhető, valamint az Etele Pláza is 5 percre található.

Zöldmező lakópark

A Zöldmező Lakópark Budapest XVI. kerületében, a főváros egyik kedvelt, zöldövezeti, kertvárosias városrészében épül. A fejlesztési terület egy kiterjedt zöldterülettel körülvett lakóövezetben helyezkedik el, ami kedvező lehet akár a kisgyermekes családok számára is.

Az 5 szintes társasház két épületből áll, melyekben összesen 128 lakás kerül kialakításra. A ház kínálatában megtalálható lesz a 31 m²-es garzontól kezdve a 83 m²-es 3 szobás lakásokig, ami lehetőséget ad családosok vagy családalapítás előtt álló fiatal párok számára is. A lakások elektromos redőnnyel és klímával felszereltek. Az ingatlanok jelentős többsége erkélyes vagy teraszos, ezzel szemben a földszinti kertkapcsolatos lakásokhoz pedig kizárólagos használatú kertrész tartozik, ami lehetőséget nyújt szabadidős tevékenységekre is. Az „L” alakú épület egy csendes, parkosított belső kerttel rendelkezik, a parkolást pedig felszíni és mélygarázsban lévő beállók biztosítják majd. A társasházban a garázsok mellett tárolók is vásárolhatók, amik lehetőséget nyújtanak a ritkán használt holmik tárolására.

A manapság kialakult helyzetben az ingatlanok terén is nagyon fontos az energiatakarékos átgondoltság, így ezeknek a lakásoknak a tervezése alkalmával is az alacsony energiafogyasztás és a takarékos üzemeltetés megvalósítására törekedtek, mindemellett a lakások hűtő-fűtő klímával és elektromos redőnyökkel lettek felszerelve.

Az infrastruktúra ezen a környéken igen kedvező, ugyanis többek között itt halad el a 131-es, 46-os, 146-os busz is, valamint a közelben megtalálható több Kávéház vagy akár kozmetika is, mindemellett a lakóparktól pár perc sétára található a János utcai Lidl, a Pólus Center pedig mindössze 2,5 km. Az M0-ás autópálya és az M3-as bevezető alig pár perces autóút.

Nap utca 22 társasház

A Corvin negyed egyik legcsendesebb utcájában, a Nap utcában helyezkedik el ez a kiváló hőszigetelésű és gazdaságosan fenntartható új társasház. A házban mindössze 38 lakás található, ami kedvező lehet azok számára, akik szeretik a barátságos és kellemes lakókörnyezetet. A kis lakásszámú társasházak barátságosabb, kellemesebb lakókörnyezetet biztosítanak és ezt az érzést fokozza az előírtnál nagyobb zöldfelület kialakítása.

A beruházó nagy hangsúlyt fektet a minőségi fenntartható és környezettudatos otthonok kialakítására, az egyedi hőszivattyús hűtés-fűtés megoldásnak, illetve fokozott hőszigetelésnek köszönhetően a lakások energiaigénye minimális. Az épület megfelel a közel nulla energiaigényű épületek követelményeinek.

Az épületben készül egy elektromos rollertároló is, külön töltőállomással, ami utal az egész házban jelen lévő mai modern környezettudatosságra. A házban található ingatlanok mindegyike kiváló lehet befektetők számára, ugyanis a belváros mindig is keresett célpontja volt a bérlőként lakást kereső magyar és külföldi diákok, fiatal párok, belvárosi életet kedvelő családok és a pályakezdők számára. A bérleti piac átalakulóban van, de ez a szegmens továbbra is felkapott maradt. Elhelyezkedése okán pedig fiatal párok vagy egyetemisták számára lehet kiváló. A közelben több egyetem is található, a SOTE mindössze 10 perc sétányira van. A 3-as metróvonal, a 4-6-os villamos, illetve a Corvin Pláza közelsége pedig garancia a kiváló infrastruktúrára és a kényelemre. A lüktető belváros, illetve a Corvin-sétány közelsége pedig számos kikapcsolódási lehetőséget kínál! Ha szereted a belváros adta kényelmet, de inkább meghúzódnál egy zöldebb, csendesebb otthonban, ez a lehetőség csak rád vár.

Triad Homes KÖKI

A Triad Homes Budapest belvárosától dél-keletre, az élénk Kispest területén belül, egy csendes lakóövezetben kapott helyet. Az épület kialakítása ötvözi a modern formavilágok és az itt élők igényeit azáltal, hogy az esztétikai értéket összekapcsolja a környező szolgáltatásokkal, ezzel igazán élhetővé téve a lakókörnyezetet.

A lakóparkban 6 emeleten 136 lakás kapott helyet, ezekben pedig 1-4 szoba található, megadva ezzel a lehetőséget minden korosztály számára. A lakóparkban kifejezetten odafigyeltek a letisztult designra valamint a világos terek fontosságára ugyanis kialakításra kerültek nagy üvegfelületek, amelyek bőséges természetes fényt biztosítanak. A napfényes és tágas hálószobák, zöld területre néző hatalmas teraszai hangulatosabbá varázsolják a rohanós mindennapokat. A színvonalas üvegkorlátos erkély kialakítása párosítva az épületet körül ölelő zöld környezettel a természet közelségét hozzák el otthonába. Plusz pont, hogy a tulajdonos választhatja ki az igényes, minőségi kerámia padlót valamint a  falburkolatot a fürdőszobákban és WC helyiségekben. A modern erkélyek, tágas szobák, és nagy nyitott terű nappalik mind hozzájárulnak a mindennapi élet megkönnyítéséhez.

Az épülethez kapcsolódó parkolóhelyek és tárolók, az alagsorban és a földszinten is kialakításra kerültek. A lakópark energiaellátásáról is érdemes néhány szót ejteni, ugyanis az átgondolt tervezés miatt modern fűtési rendszert sikerült kialakítaniuk, mivel a kényelmes hőérzetet a padlófűtés biztosítja, ezen kívül pedig a műanyag nyílászárók korszerű hőszigetelt üveggel lettek kialakítva.

Az épület közlekedési szempontból egyedülálló elhelyezkedése (a Köki Terminál közelében) igazán könnyen megközelíthetővé teszi azt. A városközpont 12 perc alatt érhető el metróval, míg a repülőtérre eljutás mindösszesen 20 percet vesz igénybe autóbusszal. Ezen felül, a közelben számos kikapcsolódási lehetőség, magánrendelők, szépségszalonok és éttermek is szép számban megtalálhatóak.