Otthontérkép Magazin

Nézz szét Szegeden! Ilyen ingatlanokat kínálnak a város legdrágább és legolcsóbb utcáiban

A Portfolio.hu nemrég egy cikkben közzétette a legdrágább budapesti utcák listáját, azóta már több nagyvárosról is jelent meg hasonló cikk a legdrágább és legolcsóbb utcákról. Szerkesztőségünk szegedi tagjaként nagy kíváncsisággal vetettem bele magam a Szegedről szóló cikkbe, ami nem kevés meglepetést okozott. Ezen felbuzdulva rögtön szét is néztem, milyen ingatlanokat kínálnak a legdrágább vagy épp a legolcsóbb utcákban. Ezeket hozom most el nektek.

Szeged legdrágább utcájának a Derkovits fasor bizonyult, ami nem okozott nagy meglepetést, hiszen az utca Újszegeden található, ami Szegednek amúgy is az egyik legfelkapottabb, legdrágább városrésze.

Itt bukkantam erre a szép állapotú, 1. emeleti, nappali + 2 hálószobás lakásra, melyhez erkély is kapcsolódik. Az ingatlan azon túl, hogy kitűnő helyen van gazdaságos, cirkó fűtéssel rendelkezik, gáz és áramfogyasztása is a meghatározott limit alatt van. Remek elosztásának köszönhetően egy család ideális otthona lehet.

Ennél jóval nagyobb meglepetést okozott a legolcsóbb utca, amely a szintén újszegedi Alsó kikötő sor lett. Elképzelésem sincs, hogy miért lett pont ez a legolcsóbb utca, hiszen rendkívül közel van a Belvárosi hídhoz, így a belváros innen gyorsan, könnyedén megközelíthető, ráadásul üzletek, tömegközlekedési lehetőség is akad a közelben, és a Napfényfürdő Aquapolis is sétatávolságra van. Ráadásul itt az egyetlen szembe szomszéd a Tisza, amitől csak egy nem túl forgalmas kocsiút választ el minket. A házak háta mögött pedig parkok játszóterek találhatóak.

Jelenleg egyetlen egy eladó lakást találtam az utcában, ami nagyon kicsi, egy 30 nm-es garzon, és alaposan át kellene alakítani, ugyanis a WC bár külön van, a tusoló gyakorlatilag a konyhában kapott helyet. Mivel a szoba elég nagy, a konyha pedig még így is pici, talán érdemes lenne a szobából leválasztani egy fürdőszobát.

Kisebb meglepetést okozott számomra a legdrágább utcák listájában 2. helyen szereplő Zászló utca. Na nem azért, mert nem gondolom azt, hogy ez az utca nem lehet ennyire drága, éppen ellenkezőleg, azt gondoltam volna, hogy a listán szereplő utcák közül csak is ez lehet a legdrágább, hiszen rendkívül közel van a TIK-hez, ami kiemelten fontos egyetemisták és ezáltal befektetők számára is. Talán nem is csoda, hogy ebben a felkapott utcában jelenleg egy lakást sem hirdetnek.

Igen előkelő, a 4. helyen szerepel a szintén újszegedi Traktor utca is, ahol kifejezetten luxus házak között válogathatunk, ha éppen van eladó, de jelenleg egyet sem kínálnak a piacon. Az igazán elit utca egyetlen hátránya, hogy a tömegközlekedést azért nem neveznénk kiválóak, igaz itt általánosnak számít a családonkénti két autó, de a gyerekek vagy vezetni nem tudó idősek közlekedését még így sem lehet könnyű megoldani.

Szeged főtere, érdekes módon csak a 6. helyet érdemelte ki a listán, itt is találtam egy eladó lakást. Az ingatlan egy klasszikus, patinás épületben található polgári lakás, 1. emeleti, 3 különnyíló szobával rendelkezik. 4,1 méteres belmagassága okán akár a galériázáson is érdemes elgondolkodni. A lakás szépen felújított állapotban van.

Ahogyan már említettem, a legolcsóbb utcák közt az első lett, az újszegedi Alsó kikötő sor, a lista másik végén azonban kifejezetten olyan utcák állnak, amelyek valamely Szegedhez csatolt kisebb településen találhatók. Ezek között kisebb meglepetést okozott a Magyar utca és a Szerb utca ugyanis ezek Szőregen találhatók és a környék népszerűségben nem sokkal marad el Újszegedtől. Bár kétségtelen, hogy a Szerb utca rendkívül forgalmas, valószínűleg ez rontja ott a házak értékét.

A legolcsóbb utcák listáján említésre méltó még az 5. helyen szereplő nem is utca, hanem egész Tarján lakótelep. Bár a közlekedés és a környék ellátottsága kiváló, kétségtelen, hogy ez Szeged legkevésbé népszerű lakótelepe, így nem csoda, ha felkerült a listára.

Itt is akad azonban bőven átlagár felett kínált lakás, mint például ez a Retek utcai, ami frissen gyönyörűen van felújítva, így valószínűleg azért ennyi az ára. Az ingatlan 3 szobás, minden helyiségében beépített LED világítás van, és az ár részét képezi a vadonatúj konyhabútor, ami magas minőségű, beépített gépekkel van felszerelve.