Miért más egy resort mint egy lakópark?

Hatalmas zöld terület, dimbes-dombos környezet, a természet közvetlen közelsége, tér, szabadság, csend, nyugalom, kiemelkedő szolgáltatások, magas színvonalú üzemeltetés, exkluzív lakóépületek, tágas terek, különleges élmények. Nagyjából ezek a kulcsszavak jellemeznek egy resortot – véli a legtöbb szakértő, megjegyezve, hogy egy ilyen ingatlan együttes nem téveszthető össze egy lakóparkkal. Mint mondják: a lakóparkoktól eltérően itt a kikapcsolódásról, feltöltődésről, élményről szól minden. Távol a városok nyüzsgésétől, zajától, mégis igazán inspiráló környezetben. Legyen szó akár csak néhány napos tartózkodásról, vagy életvitel szerű ott létről, resortban lenni, ott élni egy teljesen új tapasztalat.

Sütő András, a Zala Springs Golf Resort nevű zalai komplexum mester tervének megálmodója utalt rá: egy-egy ilyen kerítéssel körbe vett, őrzött terület és lakóegységei szakítanak a hagyományos hétvégi házra alapuló státuszképpel. Itt a szabadidő és a hétvégi kikapcsolódás tényleg a pihenésről és feltöltődésről szól, nem kell foglalkozni a kertrendezési munkával, vagy karbantartással. Életvitel tekintetében messze távol áll egy lakópark vagy egy üdülő időmegosztásos (time sharing) élményétől.

A resorthoz tartozás, mint státusz és életforma, az Egyesült Államokból indult el. Az élményt fokozza a számtalan lehetőség. Nem csak programok, hanem kapcsolatok tekintetében is. Ebben a különleges környezetben kiemelkedő emberekkel találkozhatunk, így remek összeköttetéseket alakíthatunk ki – érvelt a tervező.

A néhány éve indult zalai beruházás során eddig három lakóépület készült el és 2019-ben több újdonság is várható. „Minden épületnek önálló tervezője és ebből kifolyólag egyedi és jól megkülönböztethető stílusa van. Így a különböző ízlésű és preferenciájú emberek is megtalálják maguknak azt az opciót, ami kielégíti az igényeiket.” – fűzte hozzá Sütő András.

A 2017-ben átadott épületben a LIMA Design tervezte a stúdió lakásokat, melyekben a tisztaság és a luxus a fő hívó szavak. Az újonnan átadott Executive Apartmanház koncepciója már a pécsi APM Consulting nevéhez fűződik. 2019 újdonságai közt van egy új tóparti lakóingatlan, melynek tervezése Prof. Bachmann Bálint nevéhez kötődik. A munkálatok már elkezdődtek. Folytatva a korábbi koncepciót itt is nagy üveg felületekre, nyitott terekre számíthatunk és számos új környezettudatos megoldással egészül ki – tájékoztatott Sütő András. Szintén a tulajdonosok és leendő befektetők igényeit figyelembe véve készül majd a resort fürdőháza, melyet a Pro Architectura és Nívó díjas Nagy Csaba és Pólus Károly tervez. A zalai komplexum első luxusvillájának tervezője Demeter Nóra.

A cikk megjelenését támogatta a Zala Springs Golf Resort fejlesztője.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Avgyijivkánál nyomulnak tovább az oroszok.

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Van egy szó, ami végig vonult ezen a héten. Elég hosszú, de kifejező: eljelentéktelenítés. Nézzük csak, hol jött ez elő és kik cselekedték meg ezt!

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Pintér Sándor lemondását követelték a pedofil-ügy miatt.

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Vegyesen alakult pénteken a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben, a heti eredménye azonban pozitív.

© 2024 (v2.202102)