Környezet- és egészségkímélő otthon a belvároshoz közel

Egyre inkább keressük a környezetbarát megoldásokat. Ha lakáskeresésről van szó, miért tennénk máshogy? Utánanéztünk milyen manapság egy környezetbarát otthon a fővárosban.

A 21. században élünk, így igyekszünk egyre több figyelmet fordítani környezetünk – és ezzel együtt saját és gyermekeink jövőjének – a megóvására.

Szerencsére ma már egyre több lehetőségünk van arra, hogy környezet- és egészségkímélő otthonokba költözzünk. Ez pedig hosszú távon nem csak a természetet és minket kímél, de ezzel együtt a pénztárcánkat is.

Például egy most épülő ökoháznak, az S2 Öko Társasháznak a IX. kerület ad otthont, ami remek választás, hiszen a kerület bár belvároshoz, sőt metróhoz is közeli, mégis jóval több zöldövezeti résszel rendelkezik, így csendesebb és tisztább, mint a szűken vett belvárosi lakóövezetek. Elég csak a közeli Orczy kertre vagy a Népligetre gondolni.

Minden épület, amit felépítünk, majd fűtünk (és hűtünk), hat a környezetére. Az ökoházak esetében a környezetbarát megoldások már az építkezés megkezdésétől fogva jelen vannak.

A Sobieski u. 2-4. új építésű házai geotermikus fűtéssel-hűtéssel rendelkeznek, ezáltal allergiamentesek, környezet- és egészségkímélők. A lakások fűtéséhez és hűtéséhez, valamint a melegvíz előkészítéshez geotermikus energiát, azaz a föld hőjét használják. A rendszer által télen-nyáron biztosított állandó hőmérséklet a legkímélőbb és legegészségesebb az emberi szervezet számára.  A hűtés is hasonlóképpen történik, így az sem igényel jelentős külső energiaforrást. Tudjuk, hogy egy hagyományos klímaberendezésnek a működtetése nyáron, bizony nem olcsó.

Ennek a megoldásnak köszönhetően az új lakók soha többé nem fognak az energiaellátóktól, illetve azok áraitól függeni. Emellett e rendszernek a költsége 50 %-kal kedvezőbb a hagyományos gázfűtéses lakásokénál. Arról pedig még szót sem ejtettünk, hogy ennél a megoldásnál a rendszerben nem történik égés, nincsenek kémények, nincs károsanyag-kibocsátás és környezetszennyezés.

A változatos alaprajzoknak köszönhetően mindenki megtalálhatja tehát a számára megfelelő elosztású és méretű otthont a 21. század elvárásainak megfelelően épített társasház kínálatában. A társasház lakásai pedig nem csak kényelmes otthont de kiváló befektetési lehetőséget is nyújtanak.

Nem csak a környezetünket, önmagunkat és családunkat is megkíméljük, ezek a háza ugyanis allergiamentesek, köszönhetően annak, hogy a rendszer kiküszöböli a porhoz köthető allergéneket.

A cikk megjelenését a ház lakásainak értékesítője támogatta.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Orbán Gáspár a nemzetbiztonságra ügyel majd? A családban marad?

Orbán Gáspár a nemzetbiztonságra ügyel majd? A családban marad?

A miniszterelnök fia egy új nemzetbiztonsági testület megszervezésén munkálkodik, árulták el az ügyet közvetlenül ismerő, kormányhoz köthető források.

Juhász Péter bebizonyította, hogy nem a Tiéd a Belváros

Juhász Péter bebizonyította, hogy nem a Tiéd a Belváros

Az Együtt volt politikusa Kovács Alex Gáborral a Tiéd a Belváros jelöltjével szemben győzedelmeskedett az V. kerületi előválasztáson.

© 2024 (v2.202102)