Paskál: malom, hévíz, gyógy-strandfürdő, majd modern lakópark

A Paskál strandfürdő ma Pest egyik leghíresebb ilyen intézménye, Zugló egyik ékköve az Egressy út mellett. Erre egy új, modern lakópark épül.

Érdemes egy kis történelmi kitekintést tenni: a mai Paskál strand, melyet manapság “Paszkálnak” is eljtenek, sokak kedvence. Itt, a Rákos-patak egykori kis szigetén épült fel a Paskál-malom. Egy 1745. évi jegyzőkönyvben már említik is Paschgall birtokos malmát. Az egykori malom közelében 1965-ben 1,7 kilométer mély, hetven fokos gyógyvizet adó kutat fúrtak. Ennek okán 1980-as évek végén épült a jól ismert strandfürdő, melyben most nyolc medence található, melyből hat télen is üzemel.

A közelben sok lakás épült az elmúlt években, de ezúttal egy új lakóparkra találtunk, amely – elhelyezkedésének köszönhetően – kiváló közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik, a közelben több csomópont is van elérhető távolságon belül, mint például a Bosnyák tér vagy a Hungária körúti 1-es villamos, amik közösségi közlekedéssel is csak 15 percre találhatók. Az autóval közlekedők számára is ideális otthon lehet, hiszen gépkocsi beálló 155 hely áll majd rendelkezésre a mélygarázsban.

Szerencsés helyzetben lesznek az itt lakók, hiszen a gyönyörű kertvárosias környezet mellett számtalan kikapcsolódási lehetőség is biztosított a közelben, nem csak az említett a Paskál Gyógy- és Strandfürdő, vagy a megújuló Rákospatak-mente, ami kitűnő lehetőséget kínál a sportolni vagy pihenni vágyók számára. De nem csak a sport, a kikapcsolódás, vagy a szórakozás biztosított a közelben, hanem a mindennapi élethez szükséges létesítmények is pár perc távolságra helyezkednek el, legyen szó oktatási és egészségügyi intézményről, bevásárlóközpontról vagy bankfiókról.

A Paskal Rose kínálatában megtalálhatóak két,- három, és négyszobás lakások is, mely között változatos elrendezésüknek köszönhetően mindenki megtalálhatja a számára ideálisat. Azok, akik olyan lakóhelyet keresnek, ahol kellemes környezetben, de nem túl távol a belvárostól élhetnek, itt otthonra találhatnak. Gyermekes családok, fiatal párok, nyugalmat keresők számára ideális lakóhelyet nyújt a Paskal Rose.

A cikk megjelenését a lakópark értékesítője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Avgyijivkánál nyomulnak tovább az oroszok.

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Van egy szó, ami végig vonult ezen a héten. Elég hosszú, de kifejező: eljelentéktelenítés. Nézzük csak, hol jött ez elő és kik cselekedték meg ezt!

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Pintér Sándor lemondását követelték a pedofil-ügy miatt.

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Vegyesen alakult pénteken a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben, a heti eredménye azonban pozitív.

© 2024 (v2.202102)