Utazzon vissza a „Boldog Békeidőkbe”, éljen Ön is egy újjávarázsolt, 19. századi házban, a XIII. kerületben!

Mindezt persze a mai igényeket maximálisan kielégítő, 21. századi felszereltségű és kialakítású lakásokban. Hogyan lehetséges ez? Máris bemutatjuk!

Budapest XIII. kerülete a 19. század végéig javarészt vidékies jellegű kültelek volt, a század végén és a 20. század elején azonban rohamos tempóban fejlődni kezdett, ekkor épültek olyan gyönyörű épületek, mint a Vígszínház, a Dózsa György úton az Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola vagy számtalan polgári lakóház, mint például a Hegedűs Gyula utcai Rosenfeld-ház, a Krayer-ház a Váci út és a Csanády utca sarkán, a Palatinus házak a Pozsonyi út és a rakpart között, illetve több ipari emlékmű és templom is.

A kerület utcáiban sétálva azonnal magával ragad minket ezeknek a régi házaknak a hangulata, és bizony sokszor eljátsszunk a gondolattal, hogy milyen jó lenne egy ilyen házban élni. Kár, hogy ezekben a házakban – még ha szépen rendben is tartják őket – a legtöbb lakást még nem korszerűsítették vagy alakították át, így ezek a lakások hatalmas belmagassággal és hozzá elavult fűtésrendszerrel, nem megfelelő kihasználtsággal rendelkeznek, ami egyáltalán nem teszi gazdaságossá a fenntartásukat.

A szép utcaképet sajnos ma már sokszor megtörik az új építésű házak, hiszen a kerület nagyon népszerű a beruházók szemében, ami nem is csoda, tekintve, hogy mennyire jó elhelyezkedésű, ugyanakkor még nem elrugaszkodott árú kerületről van szó, ahol minden szolgáltatás, és a Váci úti irodafolyosónak köszönhetően sok munkahely is megtalálható egyben. Ugyanakkor a 3-as metrónak köszönhetően a város belső kerületeibe is könnyen eljuthatunk, míg az Árpád-hídon keresztül gyorsan Budára érünk, és nemcsak a kerület infrastruktúrája kiváló, de a zöld felületek aránya is magas.

Az itt épülő új építésű házak, lakóparkok kétségtelenül előnyösek abból a szempontból, hogy modernek és gazdaságosan fenntarthatók, de közben a külső megjelenésükben pedig monotonok és személytelenek, emellé még a lakások belső kialakítását tekintve is hiányzik az az egyedi életérzés, amit csak a századforduló környékén épült házak tudnak nyújtani lakóiknak.

A régi, romantikus hangulatú épületekben csak elvétve találunk olyan lakást, amit tulajdonosa fűtéskorszerűsítéssel, nyílászárócserével egybekötve szépen felújított, de ezeket sajnos aranyáron kínálják, és lakóközösségi összefogás híján a külső hőszigetelés még így is hiányzik.

Milyen jó lenne, ha ezeket a régi épületeket is egy az egyben kívülről és belülről is felújítanák, hogy korszerű, a 21. századi igényeknek megfelelő lakások is legyenek a lakáspiacon, méghozzá hamisítatlan 19. századi hangulatban.

Szerencsére akad olyan beruházó, aki meglátta egy ilyen házban a lehetőséget: így született meg a Magnolia Ház, a Kartács és Hajdú utca sarkán, a Honvédkórház közvetlen szomszédságában – az Árpád-híd közelében – egy több, mint 100 éves téglaépületben.

A Magnolia Ház projekt gyakorlatilag egyesíti a régi klasszikus házak és az új építésű házak összes előnyét. Ebben az épületben igazi nagypolgári lakásban élhetünk úgy, hogy a korszerű megoldásoknak köszönhetően nem kell aggódnunk a fűtésszámla miatt, és egy 21. századi lakás modern kialakítását és kényelmét élvezhetjük.

Az épület a felújítás során külső hőszigetelést, ugyanakkor formailag a korabeli mintáknak megfelelő, hőszigetelt üvegezéssel készült nyílászárókat kap, fűtése hőmennyiségmérős, házközponti fűtés lesz. Tehát eredeti pompáját megtartva, mégis megújítva vehetik majd át a lakók új lakásaikat hamarosan, a beruházás ugyanis már a végéhez közeledik. Ezért is érdemes sietni, hiszen már csak néhány szabad lakás maradt a Magnoliaban.

Az új építésű társasházakkal, lakóparkokkal szemben itt kicsi a lakóközösség (68 lakás), ami segíti a jó lakóközösség kialakítását, amihez a fejlesztő azzal is hozzájárul, hogy közösségi tereket, egy hangulatos, 300 nm-es zöld belső kertet, illetve a felújított dongaboltozatos pincében fitnesztermet és infraszaunát is kialakít.

A házon belül pedig többféle lakás közül is válogathatunk, amelyek változatos stílusú otthonok kialakítását teszik lehetővé. A nagy belmagasság miatt, a sarki lakásokban mindenképp megtalálhatja a számításait az, aki hamisítatlan polgári lakást keres.

Ugyanakkor egy szinttel és egy tetőtéri szinttel is bővül a ház, ahol hangulatos tetőtéri, valamint a Magyarországon még ritkaságnak számító, de egyre keresettebb, duplex (kétszintes) lakások is lesznek, ahol skandináv hangulatú családi otthonokat is kialakíthatnak a lakástulajdonosok.

A Magnolia Házban mind saját otthonnak mind ingatlanbefektetés céljából érdemes vásárolni, hiszen az itt található lakások garantáltan hosszútávon tartják majd az értéküket, és nemcsak az elhelyezkedés, de a belvárosi stílus miatt is, az épület érni fog a korral: egy régi kor esszenciája lesz modernebb kivitelben, így értéknövekedésre is számíthatunk.

A cikk megjelenését a Magnolia Ház fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Csütörtökön már az orosz-ukrán háború 792. napját írtuk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Találkozott a miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel.

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Erősödött csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.

© 2024 (v2.202102)