Teljesen átalakult a Corvin-negyed környéke

Aki pár éve nem járt arra, az megdöbbenve tapasztalhatja, hogy mennyire megváltozott a Józsefvárosi Práter utca, Baross utca és Szigony utca által határolt háromszöge, a Corvin-negyed vonzáskörzete. Ez a rész a körúttól mindössze két troli- vagy buszmegállóra esik, és egymást érik itt az új építések.

A Corvin Sétány, illetve a Corvin-negyed új építésű lakásainak ára már a budai luxust idézi, de aki szemfüles, az még talál errefelé új házat, amely jó ár-érték aránnyal és modern megoldásaival is érdemes a figyelemre.

Erre járva, a Baross utcában láttunk egy előrehaladott építkezést, ahol már a sokadik emeletet húzzák fel éppen. A fentiek tükrében, illetve a körút és a Corvin Negyed közelség okán nem is csoda, hogy ilyen sok erre az új építés, hiszen rengeteg ember szeretne a belvároshoz, a körúthoz közel lakni.

Miért? Mert ide közel lesz több metróvonal (hármas és négyes mertó is), de főképp a fiatalos, nyüzsgő város: a Kálvin tér, a körút a 4-6-os villamosokkal, amelyek mindig dugó-mentesen közlekednek, sőt a 6-os éjszaka is jár. Ha pedig fiatal, vagy fiatalos városi életet keres valaki, annak érdemes ezen az alaposan megújult környéken szétnéznie.

 

 

Viszont a körúton belül nagyon kevés az új építés, és ha van is, az árak döbbenetesen magasak – de jó alternatívát jelentenek az olyan fejlesztések mint ez a Baross utcai társasház. Innen 10-12 perc sétával 2 metróvonal is elérhető, így a 3-as vonal Klinikák megállója és a 4-es vonal II. János Pál Pápa téri megállója. Ráadásul – az emlegetett közeli körúton a 4-6 villamos is ugyanígy gyalogosan elérhető, bár az épülő háztól pár lépésre található a 9-es és 909-es buszok, valamint 83-as troli megállója.

Ezekkel 5 perc a körút, de 8-10 perc alatt a Kálvin téren, vagy a Ráday utca elején, azaz a város szívében lehetünk. Vagy mehetünk bringával, rollerrel is, így egy 9 órakor kezdődő egyetemi órára vagy tárgyalásra akár 854-kor is elindulhatunk…

Egy ilyen jó helyen persze 2-3 perc sétára vannak óvodák és iskolák, üzletek, zöldséges, hentes, éttermek, kávézók, önkormányzat, bankok és más intézmények is. És ne feledjük: körülbelül 6-7 perc séta ide a Corvin hatalmas bevásárlóközpontja!

Emellett számos egyetemi, főiskolai kar elérhető 10-15 perc alatt. Sőt 4-5 perc sétatávolságra (450 méterre) van ide a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kara és a Nokia Sykpark irodaháza is ugyanennyire a Pázmánnyal szemben van.

Ezen túl biztonság is elsőrangú, hiszen Magyarország legnagyobb és legmodernebb térfigyelő kamerahálózata is a Józsefvárosban épült, illetve épül ki.

Ebben a Baross utcai társasházban 44 változatos alaprajzú lakás épül, és bár a földszinten nincsenek lakások, de az első emeletiekhez saját kertrész tartozik, és emellett közös kerti rész is lesz.

Az 1, 2, 3 és 4 szobás lakások között megtalálhatják új otthonukat az első lakásukat kereső fiatalok, a kiváló oktatási intézmények közelségét preferáló családok, és azok is, akik magas hozamot biztosító befektetést keresnek. És természetesen tároló és gépkocsi beálló is vásárolható a lakásokhoz.

Mindemellett igen magas színvonalú, modern hőszivattyús fűtés- és hűtésrendszerrel, valamint igényes gépészettel felszerelt lakások fenntartási költségei is rendkívül kedvezők lesznek.

A cikk megjelenését a Baross utcai társasház értékesítője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Medgyessy Péter: A mostani helyzetbe 2026-ban belebukhat a kormány

Medgyessy Péter: A mostani helyzetbe 2026-ban belebukhat a kormány

Magyarország 2002-2004 közötti miniszterelnökével a Klasszis Klub április 22-ei adásában beszélgettünk.

Felhőtlen az ég a magyar gazdák felett?

Felhőtlen az ég a magyar gazdák felett?

Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első három hónapjában.

Hibázott a TV2, csattant a bírság

Hibázott a TV2, csattant a bírság

A csatorna túltolta a promóciót egy decemberi adásban.

Sulyok Tamás váratlan helyszínen tűnt fel, nem akárkivel futott össze

Sulyok Tamás váratlan helyszínen tűnt fel, nem akárkivel futott össze

Komoly hivatali látogatáson járt a köztársasági elnök.

© 2024 (v2.202102)