Iskolakezdés nehezített pályán: 4 szülőellenes munkahelyi/iskolai húzás

Az iskolakezdés általában nem a kisgyerekes szülők kedvenc időszaka, ám ha a szokásos stressz nem lenne elég, időnként a munkaadók és a sulik is rátesznek egy lapáttal. A közelmúltban több olvasónk is panaszkodott arra, hogy mintha a környezetük direkt nehezítené a dolgokat. Az alábbi csokrot ajánljuk a munkaadók és iskolák figyelmébe is, hiszen kis odafigyeléssel máris el lehet kerülni, hogy a szülők a pokolba kívánják a céget és/vagy az iskolát.

Kötelező többnapos vidéki céges rendezvény

“A cégünk minden negyedévben tart egy kétnapos vidéki rendezvényt, ahol kötelező részt vennem. Ennek nincs fix időpontja, hol hamarabb van, hol később a három hónapos időtávon belül. Na, idén sikerült az első iskolai hétre kedd-szerdára beszervezni, ami különösen jól esett, mivel a kisebbik fiam épp most megy elsőbe. Általában szívesen megyek ezekre a programokra, de most elég csúnyákat gondoltam a kollégáról, akinek jó ötletnek tűnt az őszből pont ezt az időpontot kiválasztania.” – mesélte Bori.

A gyereket fél 2-kor haza lehet vinni

“A tanító néni örömmel értesített mindenkit, hogy az első nap a gyerekeket már fél kettőkor haza lehet vinni, addigra megkapják az összes tankönyvet is. Ez szuper, de a kistermetű harmadikos lányom, meg a tankönyvekkel teli tízkilós táska nem túl kompatibilis egymással. Úgy láttam, mindenki ugyanerre jutott, mert fél kettőkor ott sorakozott az iskola előtt egy rakás nagyi, egy sor home office-ból elsurranó anyuka, meg azok a balszerencsések, akik kénytelenek voltak szabit kivenni, hogy legyen kinek hazatalicskázni a gyerek cuccait.” – erről Erzsébet számolt be.

De ide sorolhatjuk azt is, amiről egy kolléganőnk panaszkodott: amikor elsős volt a kisfia, korábbi munkahelye ragaszkodott hozzá, hogy szabadnapot vegyen ki az évnyitó miatt. “Nagyobb gyerekekkel épeszű ember nem megy évnyitóra, de az elsőst azért mégsem szívesen hagytam volna ki.”

Szülői értekezlet: 16:30

“Értem én, hogy a tanároknak nem túl nagy öröm az iskolában várakozni egy szülői értekezlet miatt, pláne, hogy minél kisebbek a gyerekek, annál inkább fennáll a veszélye annak, hogy az esemény a végtelenbe nyúlik, mert valakinek még eszébe jut egy újabb fontos kérdés (“Ki gondoskodik majd róla, hogy Pistike télen felvegye a sapkát az udvarra? Ki hozzon hímzett tároló dobozt a százas csomag zsepinek? Papírba is lehet kötni a füzetet, vagy csak öntapadósba?”) De a 16:30-ra meghirdetett szülői értekezlet átlagembernek totálisan esélytelen, így aztán minden alkalommal váltogatjuk, hogy ki kuncsorogja el magát a melóból, a feleségem, vagy én” – fakadt ki Zsolt.

Külön edzés kisgyerekkel kb. bármikor

“A nagyobb gyerekek mellett az ember hamar elfelejti, hogy mennyire nem egyértelmű az, hogy a csemete egyedül is el tud menni edzésre. A kicsiknél viszont, akik még nem tudnak egyedül császkálni a városban, ez egy igazi logisztikai rémálom!” – meséli Imola, aki két kamasz mellett most már csak egy alsóst terelget. “Már mindent láttam, és annak idején minden kreativitásomra szükség volt, hogy el tudjak varázsolni egy gyereket dzsúdóra 3-ra, a másikat úszásra 4-re, majd össze is szedjem őket, és közben a melóval is haladjak. El sem tudom képzelni, hogy sakkozzák össze a családi menetrendet azok, akik nem otthon dolgoznak – vagy nincs legalább egy segítő nagyszülő. Most a kicsivel nagy mákunk van: az iskolában van lehetősége sportolni, ez óriási könnyebbség, de sajnos nem minden intézményben van ilyen.” A másik kedvenc mondatunk -szintén egy ismerős beszámolója alapján-azé a tenisz edzőé volt, aki a 17:00 órakor kezdődő edzésre-miután a dolgozó szülőnek felszaladt a szemöldöke, hogy miért nem indul 18:00 órás csoport is-az volt a válasza, hogy “de hát a srácokat elengedik négykor a suliból…”. Ez rendben van, amennyiben a gyerek már önjáró és el tud menni egyedül az edzésre.

Summa summárom, mindenképp nehezített pálya az iskolakezdés-különórák-edzések háromszög, amelybe a szülő úgy el tud veszni, mintha legalábbis a Bermuda háromszögből próbálna kievickélni.

Ha eleged van a rugalmatlan munkáltatódból, esetleg már régóta filozofálsz azon, hogy ilyen-olyan okokból más munka után néznél, javasoljuk a jobinfo.hu álláskínálatát, ahol folyamatosan több ezer állás pörög és csak arra vár, hogy a bal oldali szűrő sor segítségével leválogasd azokat, amik a leginkább passzolnak az elképzeléseidhez.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ukrajna tagadja, hogy köze lenne Donald Trump merénylőjéhez

Ukrajna tagadja, hogy köze lenne Donald Trump merénylőjéhez

Putyin felduzzasztja az orosz hadsereg létszámát, Zelenszkij még több segítséget kér. Háborús összefoglaló. 

Hol vegyünk jó áron zöldség- és gyümölcsöt? Budapesti piaci mustra

Hol vegyünk jó áron zöldség- és gyümölcsöt? Budapesti piaci mustra

Mára kiderült, hogy bár tonnányi zöldség és gyümölcs fogy a külföldi láncok üzleteiben, a piacok sem maradnak vevő nélkül.

A forint dacolt az árral, érdemes megnézni, mennyi egy euró

A forint dacolt az árral, érdemes megnézni, mennyi egy euró

Erősebben zárta a hazai fizetőeszköz a főbb devizákkal szemben az estét hétfőn, mint ahol a reggelt kezdte.

Rossz híreket kaptak a nyugdíjasok, marad a spórolás

Rossz híreket kaptak a nyugdíjasok, marad a spórolás

A nyugdíjasok idén sem korrekciót, sem nyugdíjprémiumot nem kapnak. Erről a témáról is beszélt újságírónk, Vég Márton a Trend FM hétfő reggeli műsorában.

© 2024 (v2.202102)