Sármos rendőr, ijesztő fordász: lerajzolta az AI, milyenek a tipikus magyar munkavállalók

Magyarországon minden rendőr olyan sármos, mint egy filmsztár, az autószerelők pedig romantikusan álmodoznak. Legalábbis, ha a mesterséges intelligenciát kérdezzük.

Az alábbi képeket a ChatGPT generálta, a feladat az volt, hogy ábrázolja az adott foglalkozás tipikus magyar képviselőit, minden szakma esetén egy férfit és egy nőt. Ez hol jobban sikerült, hol kevésbé. 

Autószerelők – a motorház fölött lebegő 60-as évekbeli plakátlány és a holland zászlós overállt viselő sármos pasas a kép alapján nagyon romantikus hangulatban dolgoznak ezen a régi félaudin. 

Bűnözők: Valószínűleg az algoritmustanítás politikai korrektsége okán öreg és csúnya embereket egyáltalán nem volt hajlandó generálni a mesterséges intelligencia, míg meg nem kértem, hogy legyen egy pár bűnözőnk. Na itt végre elengedte magát kicsit, igaz, a férfi még mindig jobban hasonlít Indiana Jones-ra, mint a Hős utca egykori ijesztő figuráira.

Orvos: Nagyon kedves az AI-tól, hogy tett egy magyar zászlót a falra, enélkül valószínűleg nem jutna eszünkbe, hogy a kép magyar kórházat ábrázol, kivéve persze, ha a fotózás kedvéért a teljes személyzetet összeterelték ebbe az egy szobába.

Utcaseprő: Aki sokat van a szabadban, hamarabb öregszik, gondolhatta a ChatGPT az UV sugárzás bőrre gyakorolt káros hatásain merengve, majd előállította nekünk ezt a két, szimpatikus köztisztasága munkást, akiket legalább tíz, semmilyen munkát nem végző kollegájuk vesz körbe a Moavportal vállalattól.

Szobafestők: A cuki lány és sármos párja jóval kevésbé érdekes, mint háttérben meghúzódó társuk, aki a fizika minden törvényét meghazudtolva lebegő létrával dolgozik.

Tanárok: Valószínűleg épp most végeztek, és még nem jutottak el a pályaelhagyásig, más reális magyarázata nincsen annak, miért nem két, a nyugdíjkorhatáron már túllévő, fáradt és halálra terhelt pedagógust rajzolt az AI. A ChatGPT még tuti nem járt a magyar közoktatásban… 

Korrupt politikusok: Úgy látszik, hogy az algoritmus világosan értette a közelmúlt politikai üzeneteit, mert amikor korrupt politikusokra gondolt, akkor nagy dollárkötegeket álmodott melléjük. A politikai doktrináció sikeréből csak kicsit von le, hogy az AI szerint ezen a képen forint bankjegyek vannak.

Piaci árusok: Ahogy piaci árusokra terelődött a szó, vissza is röppentünk a festői 19. századba, minden valószínűség szerint onnan toppantak elénk ezek a mosolygós őstermelők. Azt viszont örömmel látjuk, hogy az árakat tekintve a 21. századi magyar valóság is visszaköszön a képen.

Kertész: Tuti a piaci árus házaspár jóbarátai a kertész és a felesége, akik nagy energiát fektetnek a rózsaszín hortenziák nevelgetésébe, és locsolókannájukból akár is jön a víz, amikor az éppen a talpán áll.

Rendőr: Egyikük polgár (illetve polgar), másikuk profession, és mai felszerelésük ellenére olyanok, mint akik egy 1956-os filmből léptek ki, de az ember ne legyen válogatós, ha ChatGPT szerint a magyar rendőrök minimum olyan sármosak, mint George Clooney.

Szakács: Az hagyján, hogy milyen jóképű a fiú és szép a lány, de még a serpenyőjük is megáll a levegőben!

Ügyvéd: Csinosak, jól szabott ruhát viselnek, és irodájukban még Justícia mérlegét is megtaláljuk, nyilvánvalóan nem lehet a foglalkozásuk más, mint ügyvéd.

Takarító: Szegény ősz úr derekára nézve nem lehet valami kíméletes ez a rövidke nyelű felmosó, pláne, hogy a mop másik oldalán is van egy nyele, ami nagyon speciális munkavégzést igényelhet. A kislánynak mennyivel könnyebb dolga van a mikroszálas portörléssel! 

Bolti eladó: Magyarországon minden bolt úgy néz ki, mint egy kézműves delikátesz és egy minimál-dizájnú biobolt szerelemgyereke, és ehhez kell passzolnia az eladóknak is.

Fodrász: Nem szeretném tudni, mit csinálnák azok a hajcsimbókok ott a háttérben, viszont a fodrászlány helyében nagyon vigyáznék, mert az az olló elég ijesztő a mosolygós kollega kezében.

Ha a kedves olvasó épp álláskeresés közben kapcsolta ki egy kicsit az agyát az AI segítségével, javasoljuk, hogy mindenképpen nézzen szét hazánk egyik legrégebbi állásgyűjtő oldalán, a jobinfo.hu-n, ahol több ezer álláslehetőség közül válogathat.

Ha pedig cégvezető olvasónk épp a fejét vakarja, hogyan találja meg gyorsan a következő munkatársát, nézze meg az oldal hirdetési csomagajánlatait és kérjen egyedi árajánlatot a jobinfo.hu ügyfélszolgáltattól!

 

 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Zelenszkij Bidenhez fordult, amerikai börtönbe küldtek egy csempésző orosz üzletembert

Zelenszkij Bidenhez fordult, amerikai börtönbe küldtek egy csempésző orosz üzletembert

Egy friss szakértői vélemény szerint az ukránok folytani fogják a háborút. 

Forint: az egyiknek sikerült, a másiknak nem

Forint: az egyiknek sikerült, a másiknak nem

A forint a dollárhoz képest erősödött péntek óta, az euró azonban maradt a helyén. 

Már csak egy "apróság" hiányzik ahhoz, hogy Orbán Viktor elhozza a világbékét

Már csak egy "apróság" hiányzik ahhoz, hogy Orbán Viktor elhozza a világbékét

Dübörög a miniszterelnök békemissziója, de mégis merre? Mit tudunk arról, hogy milyen békét is szeretne elérni Orbán Viktor?

© 2024 (v2.202102)