A kis lakóközösségű, zöldövezeti lakóparkoké a jövő!

Az elmúlt évek lakópark építési lázában sok nagy lakásszámú fejlesztés valósult meg, melyben a most kialakuló lakóközösségek tagjai várhatóan ugyanúgy nem fogják ismerni egymást, mint egy 10 emeletes panelház lakói. A lakást keresők így egyre inkább a kis lakóközösségű projektek felé fordulnak, és közülük is azokat részesítik előnyben, amelyek zöldövezetben helyezkednek el.

Budapest belső kerületeiben mindent megtesznek a fejlesztők azért, hogy a foghíjtelkekre beépült lakóparkokban egy kis zöld környezetet teremtsenek, ez azonban a legtöbb projektben, hely hiányában még nagyon messze van a zöldövezettől.

A főváros külső kerületeiben azért szerencsére még találni olyan kertvárosias jellegű övezeteket, melyeknek kiváló a megközelíthetősége, itt ráadásul lényegesen alacsonyabb áron lehet új építésű lakáshoz jutni, mint a belső kerületekben.

A kötött pályás tömegközlekedési eszközök vonalai mentén elhelyezkedő környékeken érdemes szétnézni, Budapest XV. kerületének központja ilyen szempontból kiváló választásnak bizonyul. Itt, Rákospalotán, a Városháza környékén, kertvárosias környezetben minden adott, ami a mindennapokhoz szükséges.

Orvosi rendelők, iskola, óvoda, bölcsőde, posta és kormányhivatal is van a Hubay Jenő tér közvetlen környezetében, de a belvárosba is 10 perc alatt be lehet érni, a Budapest Nyugati pu. – Vác – Szob elővárosi vasútvonalon, melynek Rákospalota-Újpest állomása innen néhány percre található.

Itt, a Városházával szemben épül most a Hubay Garden lakópark, melynek tervezésénél szem előtt tartották, hogy egy hatalmas intim kertet létesítsenek, és mindegyik lakás rendelkezzen erkéllyel, terasszal vagy tetőterasszal. Ezeken kívül, a beruházó Grabarics Kft. számára fontos volt az is, hogy a lakópark 60 lakása ne egyetlen épületben, hanem 6 tömbben kapjon helyet, így 10-10 lakásból álló, kis lakóközösségek jöjjenek létre az egyes tömbökben.

Az épület nívó díjas tervezője olyan fiatalos, modern, ugyanakkor időtálló homlokzatot álmodott meg, melyről 20-30 év múlva sem fogják azt mondani, hogy ez a ház is a 2020 előtti lakóparklázban épült, a változatos méretű lakásokban pedig minden korosztály megtalálhatja a számára ideális otthont.

A lakótömbök mindössze 3 emelet magasak, ennek ellenére lift segíti a közlekedést az idősek, kisgyermekesek részére, az alagsorban található teremgarázsban nagy parkolóhelyeket alakítanak ki, és elektromos töltő is lesz a gépkocsik számára.

A legfontosabb intézmények és a kiváló közlekedési feltételek mellett pedig a bevásárlási, kikapcsolódási, sportolási lehetőségek is adottak, hiszen a Pólus Center, az Ázsia Center és a Duna Plaza sincsenek messze, jégcsarnok, uszoda, sportpálya, edzőterem, parkok és játszóterek pedig a lakópark közvetlen környezetben találhatóak.

A kertvárosi környezet és a lakások tehát ideálisak lehetnek azok számára, akik kisgyerekesként, vagy még gyermekvállalás előtt állva keresnek új építésű lakást, és azok a friss diplomások is megtalálhatják itt első otthonukat, akik eddig is a kerületben laktak, és nem szívesen költöznének be a forgalmas, zajos, szennyezett levegőjű belső kerületekbe.

A cikk megjelenését a Hubay Garden beruházója támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Jókora többséggel szavazta meg az Európai Parlament utolsó ülése az újabb lesújtó állásfoglalást Magyarországról.

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták a magukét a választópolgárok

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták a magukét a választópolgárok

Berúgták a kampányt a pártok, gyűlnek az ajánlások, egyre durvábbakat mondanak egymásra a szemben álló felek. Hogyan bírják ezt az emberek? Kiderül a videóból.

© 2024 (v2.202102)