Új befektetési célpont lehet a Tisza-tó

Nem volt nehéz megjósolni két-három évvel ezelőtt, hogy a Balaton és a Velencei-tó mellett a Tisza-tónál is minőségi ugrás lesz az új ingatlanok kínálatában. A keleti országrész vadregényes nagy tava körüli falvakban, városokban jelentősen megnőtt a szinte még festék szagú új vagy felújított családi házak száma. A tavat körülvevő magas gát miatt azonban kevés olyan partszakasz akadt, ahonnan a klasszikus „vízre nézek” élményt lehetett biztosítani a lakóknak, ezért közvetlenül a vízparton csak elvétve volt kisebb, jellemzően magánjellegű ingatlan beruházás. Korszerű társasházi projekt végképp nem indult. Mostanáig.

Tiszafüreden, a gát árvíztől védett oldalán, de közvetlen rálátással a tiszafüredi Holt-Tiszára épül az Opus Tisza projekt 11 lakásos társasháza. A pompás kilátás érdekében pillérekre emelt lakások 63 nm alapterületűek, 8,5 nm-es erkéllyel. A földszinten további 35 nm-es fedett terasz, két autóbeálló található, így egy lakóegység közel 130 nm, plusz a kert! A lakások mindegyike modern, energiahatékony, zöld energiás hűtés-fűtés rendszerrel, használati melegvíz előállítással és rengeteg extrával rendelkezik. A tónál csak itt van olyan belterületi rész, ahonnan zavartalan a rálátás a vízre és a tó adottságai miatt ez a helyzet nem is fog megváltozni, így ezek a lakások lesznek az egyetlenek, amelyek örök panorámával rendelkeznek. A kilátás mellett a lokáció is remek, ennek köszönhetően a lakásoktól a legtöbb kikötő, szabadidős és sportolási tevékenység, bevásárlási lehetőség, étterem és cukrászda gyalog, pár perc sétával megközelíthető.

A Tisza-tó az ország harmadik legdinamikusabban növekvő turisztikai desztinációja és bár a szálláshely kínálat bővül, de elmarad az igényektől, minőségi szálláshely pedig még mindig kevés van. Egy hasonló alapterületű szálláshely 30-35 ezer forint vendégéjszakánként, ugyanakkor a jó lokáció, a szolgáltatások közelsége, a magas színvonalú ingatlan és a (szinte) megfizethetetlen panoráma miatt – a szálláshely foglaló portálok aktuális adatai szerint – kiadható 40-45 ezer Ft-os áron is. Ha csak évente átlagosan 100 napos foglalással számolunk, akkor is magas bevételt érhetünk el.

A beruházó megtoldotta ezt a gondolatmenetet: ha csak befektetésként tekint valaki az ingatlanra, akkor az értéknövekmény mellett tartós bérbeadással is növelhető a bevétel. Mint mondta: a tágabb régióban dolgozó hazai és külföldi munkavállalóknak is kiadható, például a néhány év múlva Debrecenben gyárat nyitó BMW német menedzsereinek. A lokáció, a magas színvonalú kivitelezés, a turisztikai fejlesztések és az ipari beruházások közelsége együttesen teremt kiváltságos helyzetet, amely biztosítja, hogy a megvásárolt lakások értéke növekedjen – érvelt a beruházó. (x)

A cikk megjelenését az Opus Tisza Property Kft. támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Esze ágában sincs kivonulnia a Sparnak

Esze ágában sincs kivonulnia a Sparnak

Tavaly a 2022-höz hasonló mértékű veszteség jött össze, de folytatják a hálózat bővítését és a magyar kkv-k termékeinek bevonzását. 

Ilyen is van: lehúzta a rolót Mészáros Lőrinc cége

Ilyen is van: lehúzta a rolót Mészáros Lőrinc cége

Bezárta mindkét fióktelepét a leggazdagabb magyar által tulajdonolt 2Rule sportruházatot forgalmazó Magyar Sportmárka Zrt.

Tartós fogyasztás cikket vett? Akkor figyeljen, mert a kormány megváltoztatta a jótállási szabályokat

Tartós fogyasztás cikket vett? Akkor figyeljen, mert a kormány megváltoztatta a jótállási szabályokat

Egyebek mellett rögzítették a jótállás időtartamát.

Ezzel mentheti meg a lakosság Magyarországot: kérdés, hogy megteszi-e?

Ezzel mentheti meg a lakosság Magyarországot: kérdés, hogy megteszi-e?

Mire lesz elég a lassuló reálbér-emelkedés?

© 2024 (v2.202102)