A nagyvárosi életérzés a XIII. kerületben vár

Lehetnek bármennyire olcsók az agglomerációban található ingatlanok, igazi nagyvárosi életérzést csak a fővárosban kapunk, például a XIII. kerületben.

Akinek fontos, hogy mindig minden nyitva, és csak egy ugrásra legyen, akinek fontos, hogy reggel ne a dugóban üljön, hanem tömegközlekedéssel gyorsan beérjen a munkahelyére, akinek fontos, hogy nagyobb gyerekei önállóan is könnyen eljussanak bárhova, akinek fontos, hogy este ne autóval kelljen elindulnia, ha szórakozási lehetőséget keres, és aki annyira a nagyvárosi léthez szokott, hogy azt sem tudja, mit kezdjen egy kerttel, az biztos, hogy inkább egy frekventált elhelyezkedésű lakást vásárol a fővárosban.

Ami persze nem olcsó, de ha belegondolunk abba, hogy az agglomerációban inkább csak családi házakat találunk, és a felújított vagy újszerű állapotú családi házak árán már egy jó elhelyezkedésű lakást is kaphatunk Budapesten, egyből meggondoljuk, hogy fel tudjuk-e adni a nagyvárosi életünket.

És ha jobban megnézzük az árakat láthatjuk, hogy mindezért még a nagy élettérről sem kell lemondanunk, hiszen a tényleg kiváló állapotú családi házakat már az agglomerációban is olyan áron kínálják, amennyiért Budapesten 65-100 nm közötti nagyobb lakást is vehetünk.

Kérdés persze, hogy mégis Budapest melyik részén találunk ilyen lakásokat, és milyen állapotban. A XIII. kerületben álló Magnólia Házban még akad néhány eladó lakás a fenti paraméterekkel, és mivel egy teljesen újjávarázsolt, klasszikus épületről van szó, gyakorlatilag teljesen újszerű állapotban.

A Kartács és a Hajdú utca sarkán álló épület elhelyezkedése minden szempontból ideális, az Árpád-híd közelében található, ahonnan a 3-as metró, a Váci úti irodafolyosó, a Margit-sziget, rengeteg kikapcsolódási lehetőség és minden szükséges szolgáltatás könnyen elérhető.

A 100 éves, gyönyörű épületet teljesen felújították, és egy emeletráépítéssel bővítették. Így 68 klasszikus stílusú, mégis a modern kor igényeinek megfelelő lakás született, melyek között tágas, nagypolgári hangulatot tükröző, mégis gazdaságosan fenntartható lakásokat, és az emeletráépítésnek köszönhetően, hangulatos és világos tetőtéri és duplex lakásokat is találunk.

 

Ezek a lakások egyaránt ideálisak családosok vagy családalapítás előtt álló fiatalok számára, életre szóló befektetést kínálnak, hiszen kellően tágasak ahhoz, hogy a család bővülésével ne kelljen nagyobbat keresni. Itt minden családtag számára biztosított a saját élettér, a duplex lakások egyúttal két fürdőszobával is rendelkeznek. A nagy lakások ugyanakkor befektetők számára is tökéletesek, hiszen a frekventált elhelyezkedésű XIII. kerületben egy ilyen lakás már 300-350 ezer forintos bérleti díjjal is kiadható.

Bár a környék a lehető legjobb választás, a kikapcsolódás a házon belül is biztosított, a fejlesztő Kartács Projekt Kft.-nek köszönhetően, akik az épület hangulatos, dongaboltozatos pincéjét felújították, ahol egy fitneszterem és infraszauna is helyet kap majd, ami közösségi térként a lakók közötti szorosabb kapcsolatot is erősíti. A ház belső udvarán pedig egy szépen gondozott zöld kertet alakítanak ki, ahol nyugodtan pihenhet, aki vágyik a kert adta nyugalomra, de nincs annyi szabadideje, hogy egy családi ház kertjét gondozza.

A korszerű hőszigetelésnek és a házközponti fűtésnek köszönhetően energiatakarékos lakások még mindig 5%-os áfával vásárolhatóak meg, ezért érdemes időben érdeklődnünk, és ha nem maradunk le erről a kivételes lehetőségről, akkor idén tavasszal már be is költözhetünk új otthonunkba.

A cikk megjelenését a Magnólia Ház fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Lekerült a Forbes magazin legbefolyásosabb magyar nők listájáról közélet kategóriában Varga Judit és Novák Katalin.

© 2024 (v2.202102)