Luxus, vagy okos befektetés a saját nyaraló a Balatonnál 13,8 millióért?

A saját nyaraló „luxusa” a Balatonnál keveseknek adatik meg, de valóban luxus ma egy saját, új építésű nyaraló a Balaton partján? A mostani helyzetben a belföldi, balatoni nyaralás lehetősége jelentősen felértékelődött. A szállások tele vannak, minden kiadó hely hónapokra előre elkelt, az árak jelentősen, akár 30%-kal is emelkedtek a múlt évhez képest. Aki időben lép, kivételes befektetéshez juthat.

A fenti trend ráadásul az elemzők szerint még évekig így marad a Balatonnál is, mert a külföldi utazások kockázata megnőtt, így a belföldi kereslet jelentős mértékben erősödik. A nyaralni vágyók száma tehát megugrott, a kínálat pedig nem tud nőni vele együtt.

Vizsgáljuk meg együtt, hogy egy új balatoni nyaraló luxus, vagy okos befektetés!

Van Balatonföldváron egy projekt, ami különösen érdemes lehet a figyelemre. Itt már 13.780.000 forintos bruttó áron (azaz, ha céggel vásárolunk, 10.850.400 forint + 27% Áfa) áron juthatunk kétszemélyes, légkondicionált, kiválóan hő- és hangszigetelt, medencehasználattal rendelkező stúdió apartmanhoz, ami egész évben használható, illetve ki is adható.

A balatoni csúcsszezon körülbelül évente száz nap, de az év folyamán ezen kívül is van számos ünnep, hosszú hétvége, illetve különleges alkalom, amikor egy ilyen nyaraló tulajdonosa eldöntheti, hogy a kiadná vagy maga használná az apartmant.

Jelenleg a déli parton a szezonban két fős szobát sem kaphatunk napi 15-20 ezer forint alatt, nem beszélve egy teljes önálló apartmanról. Amennyiben úgy számolunk, hogy egy évben összesen csak száz napra tudjuk bérbeadni az apartmant, a bevételünk pesszimista számítással is 1,5 millió forint, azaz az eredeti befektetés közel 10%-a.

Ha nem szeretnénk magunkra vállalni a bérbeadás nyűgjeit, számos cég teljes szolgáltatást nyújt a tulajdonosoknak a bevétel 20%-áért. Ezt figyelembe véve is az éves bevételünk 1,2 millió forint, azaz a megtérülés körülbelül 12 év. Ez a számítás ráadásul nem is veszi figyelembe a balatoni ingatlanok inflációt jelentősen meghaladó felértékelődését, illetve az év fennmaradó 265 napján elérhető bevételt, vagy használati értéket, melyek mind-mind a befektetés értékét emelik.

Ki nem szeretne saját nyaralójában ingyen nyaralni úgy, hogy közben az jelentős bevételt termel az év többi részében?

A Juventus Homes projektben jelenleg is számos, 90%-os készültségű nyaraló várja a befektetőket és a nyaralni vágyókat. Az első ütem apartmanjai még az idei szezonban használatba vehetők, így a tulajdonosok már idén is értékesíthetik a saját felhasználásra nem kerülő napokat.

A projekt saját, a kertben lévő medencével is csábító apartmanház Balatonföldvár központjától csupán néhány lépésre, a parttól, kilátótól, játszótértől néhány perc sétára épül. Az első ütem ingatlanjai lényegében napokon belül, még júliusban birtokba vehetők lesznek, sőt, a mintaapartmanok már készen várják az érdeklődőket (az alábbi kép nem látványterv, hanem a berendezett mintaapartmanról készült).

Ide egy kis utazótáskával is le lehet ugrani, hiszen Kelenföld alig egy óra autóútra van. Balatonföldvár Siófoktól éppen megfelelő távolságra van ahhoz, hogy minden könnyen elérhető legyen, de ne a kelljen elviselni a siófoki tömeget, nyüzsgést, ha nyugalomra vágyunk.

Az apartmanok elhelyezkedése ideális, néhány lépésre minden szolgáltatás, szupermarket, éttermek, pizzéria, orvosi rendelő és gyógyszertár egyaránt megtalálható. A Juventus Homes projekt a korábbi, legendás Juventus Hotel ifjúsági szállóépület teljes és alapos áttervezésével, átépítésével és felújításával elkészült apartmanház. Az egyszobás egységek ára 13,78 millió forintnál indul, de 15,5 millió forinttól már teraszos nyaraló-otthonhoz juthat az érdeklődő. A két lakóegységes apartmanok ára sem elérhetetlen, ezek 24,63 millió forinttól kaphatóak.

A fenti árakat figyelembe véve tehát a főszezonban való nyaralókiadással elérhető bevétel is igen kedvező megtérüléssel kecsegtet azoknak, akik időben lépnek és megvásárolják a saját apartmanjukat.

Az alábbi videók pedig betekintést nyújtanak abba, milyen szép apartmanokról is beszélünk:

 

 

A cikk elkészültét a Juventus Homes apartmanok értékesítője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A mostani fogyókúrás szupertablettánál is jobbat ígér egy új gyógyszer

A mostani fogyókúrás szupertablettánál is jobbat ígér egy új gyógyszer

Olcsóbb, jobb fogyókúrás tabletták kopogtatnak.

Jön az új magyar sztrádamatrica

Jön az új magyar sztrádamatrica

A sima személyautókra 5150 forintért lehet megvenni hétfőtől az egynapos sztrádamatricát.

© 2024 (v2.202102)