Balaton: miért harcol a nyári helyekért? Vegyen saját nyaralót!

Jelentősen drágultak a Balaton körül a szállások, és sok helyütt már most betelt az egész nyár, hiszen kevesen mernek külföldre menni, nyaralni pedig idén is kell, nem? Aki tehetősebb, az most vehet saját nyaralót, így egy huszárvágással megoldva a dolgot…

A Balaton szerelmesei a koronavírus járvány miatt gondban lehetnek ebben a szezonban. A hírek szerint a Balaton partján 20-30 százalékkal emelkedtek az új szezon kezdetén az árak, mivel a külföldi utazások nagy részének elmaradásával a nyaralni vágyók megrohamozták a szállásokat. De nem csak az ár emelkedése a gond, hanem az is, hogy egész egyszerűen nincsen hely sok kedvelt település jobb minőségű szállóiban, vagy éppen az elérhetőbb árú helyeken sem.

De aki megteheti, miért nem vásárol egyszerűen magának egy, a szezon második felében már beküldözhető vadonatúj nyaralót. Ráadásul az elegáns kerületek fővárosi lakásárainál olcsóbban?

Most az egyik legnépszerűbb déli-parti üdülőhelyre, Balatonföldvárra látogatunk el, ahol egy új építésű luxus-projektben ráadásul még idén is kedvező négyzetméteráron is vehetünk új lakást. Ide a Balaton déli partjának legnagyobb városa, Siófok csupán 15-20 percnyire van innen autóval, Tihanyba pedig a Szántódi révvel akár 10 perc alatt odaérünk.

Ezeknél a partközeli otthonoknál a felső szinteken tágas erkélyek, illetve teraszok vannak, földszinti lakásokhoz pedig saját kertrész jár. Modern, energiatakarékos hőszivattyús a fűtés- és hűtésrendszer és igényes az épületgépészet is a „csomag” része. De a lényeg: hogy a hatalmas teraszok, parkosított kert és a saját kültéri medence mellett Balatonföldvár nagyon sokat nyújt.

Földvár a déli part talán legjobb kikötőjével, gyönyörű, különleges partoldali kilátóval csábít. E mellett a strandok is nagyon hívogatóak, a városközpont pedig emberléptékű, mégis, minden földi jót biztosít azoknak akik ott nyaralnak, beleértve a kisebb nagyobb áruházakat, intézményeket, a környék legjobb fagyizóit és már emlegetett strandjait. Itt a víz sekély, így igazán gyermekbarát, a strandok pedig jól felszereltek, minőségiek.

Az igazi életérzést, egy jó a nyaralást, vagy akár a tavasz és az ősz, vagy akár a tél szépségét mégiscsak egy gyönyörű, tágas teraszról lehet a legjobban élvezni, ahonnan a part fái is látszanak, melyek közt már a távolban már a Balaton csillog.

Ha ez nem lenne elég, akkor itt, a Balaton partján egészen egyedülálló dolog is várja a pihenni vágyókat: több, mint egy kilométeres, védett növényeknek számító óriás-platánsorral szegélyezett a kikötőhöz vezető parti sétány. Ez a Kvassay sétány, amelynek most közvetlen közelében kínál 56 új építésű luxuslakást egy beruházó.

A luxus-projektben igen változatos alaprajzú 1,2, 3, 4 és akár öt szobás lakások között megtalálhatják új otthonukat a nyugodt környezetet preferáló családok, és azok is, akik az ingatlanvásárlással magas hozamot biztosító befektetést keresnek.

A földszinti lakásokhoz saját kertrész is tartozik; és, mint említettük, hatalmas parkosított kert és kültéri medence biztosítja a lakók nyugodt pihenését. E mellett ne feledjük: a magas színvonalú, modern, energiatakarékos hőszivattyús fűtés- és hűtésrendszerrel, valamint igényes gépészettel felszerelt lakások minden mai elvárásnak megfelelnek. A lakások mellé a pinceszinten vagy kertben megvásárolható garázshelyek és tárolók is növelik a komfortot.

A cikk a luxus lakóház értékesítőjének támogatásával készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Lánchíd felújítása: vizsgálat indult vesztegetés miatt

Lánchíd felújítása: vizsgálat indult vesztegetés miatt

Nyomozást rendelt el a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Brutálisan megdrágultak a balatoni szállások

Brutálisan megdrágultak a balatoni szállások

Akad olyan település, ahol 30 százalékos áremelkedés történt. 

A szolgáltatások inflációja magas, és ez még vissza fog ütni  – ez volt a jegybank sajtótájékoztatója percről percre

A szolgáltatások inflációja magas, és ez még vissza fog ütni – ez volt a jegybank sajtótájékoztatója percről percre

A jegybank alapkamat-csökkentő döntését indokolta Virág Barnabás, az MNB alelnöke

Matolcsy Györgyék döntöttek, erre várt az ország

Matolcsy Györgyék döntöttek, erre várt az ország

Itt a friss jegybanki kamatdöntés.

© 2024 (v2.202102)