Otthontérkép Magazin

Igazi családias otthonok vidékről, szuper, energiatakarékos megoldásokkal!

A környezettudatosság szerencsénkre egyre nagyobb jelentőséggel bír, és az élet egyre több területén jelenik meg ez a fajta felelősségvállalás.  Rendre több ember látja be, hogy a döntéseink következményekkel járnak nem csak a saját életünkre, de a jövő generációjára és a bolygóra is. Egy szemléletváltásnak köszönhetően azonban egy élhetőbb, szebb és tisztább jövőt tudunk teremteni.

Számtalan módon valósulhat meg a környezettudatosság és ennek az egyik formája a megfelelő lakás kiválasztása. Az energiatakarékos házak olyan megoldást biztosítanak, amikkel az energiafogyasztás minimálisra csökken. Ez egy effektív lépés ahhoz, hogy a környezetünket egy kicsit kevésbé terheljük. Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hogy az energiahatékonyságot tartsuk szem előtt és most már vidéken is több projekt fókuszál arra, hogy a jövő otthonait teremtsék meg. Az alábbi lakásválogatásba olyan ingatlanokat válogattunk, ahol az energiatakarékosság mellett a meghitt, családias hangulat is megvalósul.

Siófok belvárosában prémium minőségű, 3. emeleti, társasházi lakás vált eladóvá a Balaton parttól mindössze 800 méterre, így a kellemes, nyugodt környezet garantált. Emellett a belváros gyalog is megközelíthető távolságban van, ahol minden szolgáltatást megtalálunk a plázáktól kezdve az orvosi rendelőkig bármit, amire szükségünk lehet. A ház modern, szépen kialakított, belül lift segíti a szintek közötti közlekedést. A lakás kivételes gyöngyszem, korszerű műszaki megoldásokkal. A modern gáz-cirkó kazán biztosítja a fűtést, míg a klímaberendezésnek köszönhetően a forró nyári napokat is túléljük. A lakáshoz terasz és loggia is tartozik, ahol bármikor nyugodtan ki tudunk kapcsolódni, illetve tároló és parkoló is tartozik még a lakáshoz, utóbbi külön ráfizetés ellenében.

Szeged egyik közkedvelt részén, Béketelepen is eladóvá vált egy rendkívül energiatakarékos, többgenerációs családi ház. Hatalmas telekkel rendelkezik, ami öntözőrendszerrel is el van látva. A főépület 162 m2-es alapterületű, ebben nappali + 5 szoba lett kialakítva, amihez hozzáadódik még 2 gardróbszoba, dupla fürdőszoba, konyha, kamra, terasz, erkély és még pince is. Tartozik a főépülethez egy kisebb, 41 m2-es téglaépítésű melléképület is, amiben szoba, konyha, étkező, fürdőszoba lett kialakítva. A családi ház fenntartása kifejezetten kedvező, hiszen a 12 KW-os napelemes rendszer és a 13 KW-os hőszivattyús rendszer segíti, hogy a rezsiköltségek alacsonyan maradjanak. Az ingatlanhoz még garázs is hozzátartozik három autónak helyet biztosítva.

Pécs belvárosában egy 101 m2-es lakás várja, hogy birtokba vegyék. A lakás egy nagypolgári ház 1. emeletén helyezkedik el, gyönyörűen felújított állapotban van, amerikai konyhás nappalival + 2 hálószobával rendelkezik és erkély is kapcsolódik hozzá. Az ingatlan alacsony rezsijét hőszigetelt, redőnnyel is felszerelt műanyag nyílászáróinak, valamint kondenzációs kazánnal történő fűtésének köszönheti. Az ingatlan felújítása során az összes vezetéket cserélték, és a lakás komplett esztétikai felújításon is átesett.

Ezt az 5 lakásos társasházban elhelyezkedő, exkluzív lakást Győr-Révfalu részén szintén az energiatakarékosság jegyében alakították ki. Az eladó földszinti lakás tágas, hatalmas terasszal rendelkezik és a helyiségek funkciói is rugalmasan változtathatók. Az ingatlan 2 lakás összevonásával jött létre, ahol a mérőórák mindkét ingatlanrészben külön találhatók, így az eredeti állapotot visszaalakítva is lehet használni a lakást.

A kiváló szigetelés, a hatalmas, prémium minőségű ablakok és a megújuló energia használata járul hozzá az ingatlan AA++ energetikai besorolásához, amelynek a rezsiköltségei közelítenek a nullához. Az 115 m2-es alapterületű lakásban, egy amerikai konyhás nappali, 2 hálószoba, fürdő, wc kapott helyet. Egy nappali jelenleg konyhasarokkal rendelkezik azonban átalakítható gardróbbá, 1 háló 1 fürdő wc-vel működhet önálló lakásként, de egy nagy család esetén a szülők kialakíthatják önálló helyiséggé, távol a többi hálótól.  A terasz és a zárt udvar, valamint a parkosított öntözőrendszer külön hozzáad a ingatlan értékéhez. Az épület alatti mélygarázsban beálló is vásárolható.