TOP5: nagypolgári lakások újratöltve

A századfordulón a főváros tehetősebb családosai előszeretettel költöztek a belsőbb kerületek nagypolgári lakásaiba. Bár fényük mára már kissé megkopott, egy ilyen ingatlanban élni még mindig kiváltáságnak, presztízsnek számít!Ez persze nem is csoda, hiszen ezek a lakások nagy alapterülettel rendelkeznek, illetve a belső, népszerű kerületekben találhatóak, ami egyben azt is jelenti, hogyha ilyen ingatlan megvásárlásán törjük a fejünket, akkor nem árt, ha jó vastag a pénztárcánk. A nagypolgári lakások ezért még napjainkban is inkább a tehetősebb réteg körében kelendőek, bár az Airbnb megjelenésével a befektetők is szívesen invesztálják pénzüket ezekbe az ingatlanokba.

Természetesen a nagypolgári lakásoknak is vannak árnyoldalai, vegyük például a hatalmas, gyakran kihasználhatatlan tereket. Egy három gyerekes család 100 négyzetméteren kényelmesen eléldegélhet, ha az ingatlan beosztása is úgy akarja. Ebből a szempontból a nagypolgári lakások nem annyira praktikusak: nagy 20-30, vagy akár 40 (!) négyzetméteres szobák és óriási belmagasság jellemzi őket.

Alternatív megoldásként egy, a falak kiütésével és áthelyezésével járó teljes felújításnak köszönhetően könnyen elérhető egy okosabb, ideálisabb helykihasználás, de ezzel lényegében a nagypolgári lakás nyújtotta életérzést tesszük tönkre és rengeteg pénzbe is kerül egy ilyen nagyszabású átalakítás. A hirdetéseket böngészve sok esetben találkozhatunk például olyan nagypolgári lakással, melyet egy befektető megvásárolt és a felújítás során két külön lakásra bontott szét.

Most mutatunk 5 olyan nagypolgári lakást melyet tulajdonosai újra gondoltak és mesésen felújítottak:

1. Páratlan elegancia Erzsébetváros szívében

Így kezdődik az alábbi ingatlan hirdetésének a szövege, ami persze túlzásnak tűnhet, de a képeket elnézegetve csak bólogatni tudunk! A 106 négyzetméteres lakást gyönyörűen felújították jelenlegi tulajdonosai, figyelmet fordítva arra, hogy közben megőrizzék a régi nagypolgári stílust! Ára: 97 millió forint. Még több képért kattints a fotóra!

rakoczi nagypolgari lakas

2. Három külön bejáratú lakás egyben

Ez a Wesselényi utcában lévő ingatlan tökéletes példája annak, amikor egy befektető megvásárol egy nagypolgári lakást és a felújítással egybekötve több, adott esetben három kisebb egységre, lakásra bontja azt. Szerencsére a hirdetés végén alaprajzot is találtunk, hiszen nem könnyű elképzelni, hogyan is helyezkedik el 106 négyzetméteren három teljes értékű lakás. Ára: 99,9 millió forint (de ez nem a teljes ingatlan ára!). Még több képért kattints a fotóra!

VII. kerület nagypolgári

3. Luxusingatlan az Ó utcában

A következő 95 négyzetméteres ingatlan már csak tágas tereiben és nagy belmagasságában őrzi a nagypolgári lakások tulajdonságjegyeit. Köszönhetően annak, hogy felújítás és berendezés inkább a modern stílus elveit követte. Ára: 78 millió forint. Még több képért kattints a fotóra!

luxusingatlan nyugati
4. Nagypolgári elegancia Lipótvárosban

Válogatásunk utolsó előtti lakása a belváros szívében az V. kerületben található. A 96 nm-es lakás igényesen felújított, letisztult és elegáns, egy igazi 21. századi nagypolgári lakás! Ára: 79,9 millió forint. Még több képért kattints a fotóra!

elegáns nagypolgári lakás

5. Időutazás Zuglóban

Zugló Városligethez közeli részén, Istvánmezőn sok szép nagypolgári lakást találunk, melyek hangulata a régmúlt időket idézi. Ilyen az alábbi 93 négyzetméteres, 2 szobás (!) ingatlan is. Ára: 79,5 millió forint. Még több képért kattints a fotóra!

zuglo nagypolgari lakas

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Jókora többséggel szavazta meg az Európai Parlament utolsó ülése az újabb lesújtó állásfoglalást Magyarországról.

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták a magukét a választópolgárok

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták a magukét a választópolgárok

Berúgták a kampányt a pártok, gyűlnek az ajánlások, egyre durvábbakat mondanak egymásra a szemben álló felek. Hogyan bírják ezt az emberek? Kiderül a videóból.

© 2024 (v2.202102)