Költözzön a csodás Vácra!

Az utóbbi években Vác a fővárosból kiköltözők igazi gyöngyszeme lett. A mindig is kedves, barátságos és hívogató Duna parti kisváros a remek vasúti és autópályás kapcsolatának köszönhetően Angyalföldtől, pontosabban a Váci út rengeteg irodájától mindössze 24 percre van, mégis most nagyon jó áron lehet itt új sorházat kapni. Mutatjuk, milyen remek lehetőségekre bukkantunk.

Akár szűk fél óra alatt autóval, de akár a kényelmes és modern, zónázó vonatok valamelyikével is megközelíthetjük a fővárost. Nem gondolnánk, de a vonat mindössze 31 perc alatt Pestre ér, mi pedig közben akár dolgozhatunk, telefonálhatunk, pihenhetünk. Nem mellékes, hogy reggel 7 és 9 óra között 12 járat van a Nyugatiba, azaz átlagosan 10 percenként megy egy vonat! Eddig néha kihívást jelenthetett a két legsűrűbb (reggeli-délutáni) csúcsidőszak az autóval utazóknak, ám év végére már befejeződik az M2 autóút Budapest és Vác közötti szakaszának 2X2 sávosra való kibővítése!

Mindez tehát azt jelenti, hogy madárcsicsergős, emberléptékű, megkapó Duna parti városkában élhetünk kényelmesen akkor is, ha munkánk a főváros északi részéhez köt. A fiatal családoknak pedig itt az óriási lehetőség, hiszen már akár egy egy-másfél szobás Észak-pesti panellakás ára is igen közel van egy váci kertkapcsolatos sorház árához. Ez utóbbi már 30 millió forint körül elérhető, miközben nemcsak keretet, de egy társasházi tömblakáshoz képest összehasonlíthatatlan életminőséget, komfortot és pihenési szintet kínál.

Azon túl tehát, hogy igazi zöld, vidékies környezetben lakunk, pár lépésnyire élhetünk egy igazi ékszerdoboz belvárostól (az ország talán legszebb főtere ez), és ebben a belső részben minden szolgáltatás megtalálható, például a helyi Tesco nagyáruház éjjel-nappal nyitva van!

Ráadásul az ország legjobb iskolái is itt vannak. Tudta, hogy Vácon 17 óvoda, 10 általános iskola, 9 középiskola és 3 főiskola is működik, illetve köztük sok egyházi és készségfejlesztő, például Waldorf iskola és óvoda is van? Érdekesség, hogy a váci Boronkay Gimnázium és Szakközépiskola az ország 10 legjobb középiskolája közé tartozik, és a végzős diákok közel háromnegyedét felvették főiskolára vagy egyetemre.

A helyi Jávorszki Ödön kórház pedig Pest megye legjobban felszerelt egészségügyi intézménye, és a munkanálküliség is nagyon alacsony, mert olyan cégek vannak a környélen, mint a Samsung, Zollner, IBM és a Continental.

Aki pedig sportolni szeret, annak ott van a közelben a Dunakanyar, ahová akár ki is lehet futni vagy biciklizni, családostul is. A városban egyébként 40 sportegyesület működik, amiből a labdarúgók (93-94-es idényben magyar bajnok), a kézilabdázók (2009-2010 évben NB1 3. helyezett ) és ez evezősök is élvonalbeliek.

 

A cikk megjelenését a Csendesréti Lakókert fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ukrajna munícióhoz juthat, Putyin hatalmát illetigimmé kellene tenni egy professzor szerint

Ukrajna munícióhoz juthat, Putyin hatalmát illetigimmé kellene tenni egy professzor szerint

Volna egy lehetőség Putyin meggyengítésére egy szakértő szerint.

Megjöttek a napelemek, lendületet kapnak a konzervek

Megjöttek a napelemek, lendületet kapnak a konzervek

Jelentős beruházás hajtott végre a nyírmeggyesi Parment Kft. 

© 2024 (v2.202102)