Új fiatalos és zöld városrész születik Kecskeméten!

Kecskemét az elmúlt 25 év egyik legdinamikusabban fejlődő városa Magyarországon. A hihetetlen fejlődés akkor indult el, amikor az M5-ös autópálya elérte a várost, így Budapest rendkívül gyorsan megközelíthetővé vált, a Mercedes gyár betelepülése pedig tovább fokozta ezt a fejlődést.

Kecskeméten így megnövekedett a munkaerőigény iránti kereslet, ami automatikusan megnövelte az ingatlanok iránti keresletet is. Ennek köszönhetően újabb és újabb városrészek fejlődnek korszerű lakóövezetté, mint például Homokbánya is, ahol az önkormányzat egy 50 hektáros területen komplex fejlesztési programot kíván megvalósítani. A program keretében már néhány beruházás, mint például a bölcsőde megvalósult, ugyanakkor számos közterületi-, zöldterületi-, gazdasági-, sport- és rekreációs-, közösségi-, szociális- és közlekedési beruházás van tervben vagy már folyamatban.

Ebben a gyönyörű, csendes, zöld környezetben, a Boróka Park 1. ütemével szemben épült meg a Boróka Park 2. üteme, változatos kialakítású lakásokkal, melyek a befektetők mellett a fiatalok és a családosok igényeihez is egyaránt igazodnak.

A beruházás elhelyezkedése nemcsak a fejlesztés alatt álló környezet, hanem az infrastruktúra miatt is kiváló, hiszen az 52-es út, a Kadafalvára vezető út és a Helvéciára vezető út, illetve a Homokbánya dél-nyugati gazdasági terület által közbezárt térségben helyezkedik el az M5-ös autópálya csomópontjának közelében. Több buszjáratnak is van megállója a közelben, melyekkel a központ, valamint a város több fókuszpontja is megközelíthető, illetve a bevásárlási lehetőség is adott a közeli Auchan hipermarketben, illetve az Auchan Korzón.

A 2. ütemben 63 lakás épült, melyek közül már nagyon kevés szabad, így érdemes sietnie annak, aki ezen a dinamikusan fejlődő helyszínen keres kiváló minőségű ingatlant. A fiatal párokat és az első lakást keresőket kisebb alapterületű, a családosokat több hálószobás lakások várják, melyeknek mindegyikéhez tartozik erkély, sőt egyes lakások privát zöld terasszal is rendelkeznek. Az ingatlanokhoz garázsbeállók, kültéri gépkocsibeállók és tárolók is vásárolhatók.

Az 5%-os lakásáfa, és a jelenleg igénybevehető otthonteremtési állami támogatások segítségével a Boróka Park lakásai rendkívüli kedvezményekkel érhetők el. A példa kedvéért nézzünk meg egy olyan családot, akik egy gyermekkel vásárolnának új otthont.

Nappali + 1 szobás lakásunk (B302) alapára: 27.358.000 Ft, de állami támogatással több mint 2,4 millió Ft árelőnyhöz juthatnak már az egy gyermeket nevelő családok is. Nézzük hogyan:

– 1 gyermek után a vissza nem térítendő CSOK támogatás összege:                  600.000 Ft

– CSOK-os vásárlás esetén az 5 % ÁFA visszajár, ami:                                 1.302.000 Ft

– CSOK-os vásárlás után nem kell illetéket fizetni, ami:                                   494.000 Ft

Fentiek alapján az illetékkel együtt fizetendő 27,8 millió forint helyett az új otthon már 25,4 millió forintért az új tulajdonosáé lehet.

A Boróka Park 2. ütem építészeti megoldásait és anyaghasználatát tekintve is kiváló minőséget képvisel. Az épületben lépcsőházanként 1-1 lift biztosítja az akadálymentes közlekedést. A lakások fűtését házközponti kondenzációs kazán biztosítja radiátor hőleadókkal, helyiségenként termosztátos szeleppel, lakásonként programozható fali termosztáttal, ahol minden fogyasztás egyedi mérőórával lesz mérhető.

A lakások 3 rétegű üvegezéssel ellátott műanyag nyílászárókat kapnak, melyekhez az árnyékolók fogadó tokszerkezete is elkészül. A beruházó biztosítja a redőnyök gépi mozgatását biztosító vezérlés védőcsövezését csakúgy, mint a hűtési rendszer védőcsöves kiépítését split klíma berendezésekhez, a konyhai szagelszívóhoz a gépészeti csatlakozást és a fürdő és WC gépi elszívását is. 

A kiváló minőségre garancia az Auchan Holding tagjaként működő Ceetrus Hungary Kft., akinek a tulajdonában állnak a lakópark szomszédságában található területek is, ahol további fejlesztéseket és beruházásokat tervez. A tulajdonos cég számára fejlesztési szolgáltatásokat nyújtó – szintén az Auchan Holding tagjaként működő –  Nhood Services Hungary Kft. az idei évben jelent meg a magyar piacon. Az új, vegyes ingatlanszolgáltatással foglalkozó vállalat törekvése, hogy az általa menedzselt helyszíneken vegyes funkciójú közösségi tereket hozzon létre, valamint innovatív, emberközpontú szolgáltatásaival az európai ingatlanpiac meghatározó szereplőjévé váljon. A  Boróka Park fejlesztése ennek a környezettudatos szemléletnek megfelelően folytatódik, a 3. ütemben további 63 lakás épül majd.

A cikk megjelenését a Boróka Park 2. ütemének fejlesztője támogatta.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

A török külügyminiszter bírálta az EU vezetőit, Fehéroroszország ellen újabb szankciókat készítenek elő. Háborús összefoglaló. 

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal reagált a Balásy Gyulák miatt megemelt szolgáltatások árával kapcsolatos hírekre.

A nap cseréje

A nap cseréje

Orbán Viktor lecserélte profilképét közösségi oldalán. 

Orbán Viktor az alaptörvény módosítása nélkül is eléri, amit akar?

Orbán Viktor az alaptörvény módosítása nélkül is eléri, amit akar?

Az MNB adatai szerint a forgalomban lévő készpénz állománya március végén rekordot döntött, így feleslegesnek tűnik külön bebetonozni a kápé alkotmányos védelmét.

© 2024 (v2.202102)