Most még elérhető áron lehet top kategóriás, új lakásod a belvárosban!

Már most látható, hogy az új 5%-os áfa az új lakások építését ugyan beindította, de az árak ettől még nem lesznek alacsonyabbak, sőt! Már a korábbi 5%-os kedvezményes áfa idején is inkább a drágulás volt a jellemző, most pedig a többi otthonteremtési támogatásnak, különösen a felújítási támogatásnak is köszönhetően a munkaerőhiány és építőanyag hiány még nagyobb lesz az ágazatban, ami további áremelkedésekhez vezethet. Szerencsére akad olyan, már felépült projekt a belvárosban, ahol a prémium minőséget még elérhető áron vásárolhatjuk meg.

Ha jobban szétnézünk az új lakás piacon, láthatjuk, hogy már a külvárosokban is a 900e-1M forintos négyzetméterárak a jellemzőek, méghozzá alacsony műszaki tartalom mellett. Ugyanez a belvárosban már 1 millió forint felett jár négyzetméterenként, és az igazi árrobbanás még csak ezután következik és várhatóan a 1,5 millió forintos négyzetméterárat is eléri majd.

Ezért, ha új építésű, belvárosi lakást keresünk, akkor érdemes inkább a hamarosan átadásra kerülő, vagy a nemrég átadott projektek között szétnéznünk, mint amilyen a Zichy Highlife is, melynél hamarosan megkezdődik a használatbavételi engedélyezési eljárás is.

A Zichy Highlife beruházás, a VI. kerület egyik frekventált elhelyezkedésű, mégis csendes utcájában valósult meg, de érdemes sietni, mert már csak 4 lakás maradt, az elérhető áron kínált, ugyanakkor más projektekhez képest jóval magasabb színvonalon felépült lakások közül, melyek nagy teraszokkal is rendelkeznek, ami a belvárosban kuriózumnak számít. És azért is érdemes sietni, mert az árak 2021. március 31-e után emelkedni fognak.

A projekt további különlegessége, hogy itt nem is egy teljesen új épületről van szó, hanem egy igazán szép, klasszikus, belvárosi épület felújításáról, ahol emeletráépítéssel teljesen új lakások is születtek, méghozzá magas műszaki felszereltséggel. A lakások három rétegű üvegezésű, redőnytokos, fa nyílászárókat kaptak, a télen-nyáron kellemes hőmérsékletet pedig hőszivattyús mennyezet hűtés és padlófűtés biztosítja, így a lakások AA-s energetikai besorolást kaptak. A burkolatokat, beltéri ajtókat, szanitereket pedig az új lakástulajdonosok maguk választhatják ki egy igen magas minőséget képviselő választékból.

Ezek után érdemes megnézni, hogy ezt a színvonalat megkaphatjuk-e egy használt lakás felújításával, és milyen áron? “A válasz igen, megkaphatjuk, de bármilyen sikeres lesz is a felújítás az csak a saját lakásunkat érinti majd, attól a ház nem fog változni, míg a Zichy Highlife-ban egy kompletten felújított házban helyezkedik el az új lakásunk. Arról már nem is beszélve, hogy egy felújítandó lakást ezen a környéken 800 ezer forintos négyzetméterár alatt nem tudunk megvásárolni, így a saját magunk által felújított otthon végső ára eléri, sőt meg is haladhatja a 1,5 millió forintot négyzetméterenként, és még a felújítás összes nyűgje is minket terhel majd.” – emelte ki Dudás László, a Zichy Highlife értékesítési vezetője.

Ezzel szemben a Zichy Highlife projektben kiváló ár-érték arányban, készen kapunk mindent, a minőségre pedig a fejlesztő által vállalt 5 év teljeskörű garancia és korábbi – szakmai díjakat nyert – munkái is biztosítékot jelentenek, itt is és a hamarosan megvalósításra kerülő új projektjükben is, mely a Kodály Köröndön épül.

A cikk megjelenését a Zichy Highlife fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Medgyessy Péter: A mostani helyzetbe 2026-ban belebukhat a kormány

Medgyessy Péter: A mostani helyzetbe 2026-ban belebukhat a kormány

Magyarország 2002-2004 közötti miniszterelnökével a Klasszis Klub április 22-ei adásában beszélgettünk.

Felhőtlen az ég a magyar gazdák felett?

Felhőtlen az ég a magyar gazdák felett?

Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első három hónapjában.

Hibázott a TV2, csattant a bírság

Hibázott a TV2, csattant a bírság

A csatorna túltolta a promóciót egy decemberi adásban.

Sulyok Tamás váratlan helyszínen tűnt fel, nem akárkivel futott össze

Sulyok Tamás váratlan helyszínen tűnt fel, nem akárkivel futott össze

Komoly hivatali látogatáson járt a köztársasági elnök.

© 2024 (v2.202102)