Ingatlanokat ajándékoz az állam a kistelepüléseknek

A Magyar Falu Program keretén belül Ingyenesen juthatnak állami ingatlanvagyonhoz az 5 ezer lélekszám alatti és az 5 és 15 ezer fő közötti önkormányzatok – olvashatjuk a Portfolio oldalán.

Magyarország Kormánya a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel és a Maradványvagyon-hasznosító Zrt.-vel együttműködésben úgy határozott, hogy az egyes önkormányzatok közigazgatási területén fekvő, állami feladatellátáshoz nem szükséges állami tulajdonú ingatlanokat ingyenesen átadja az 5 ezer lélekszám alatti és az 5 és 15 ezer fő közötti önkormányzatok részére – derül ki a Miniszterelnökség közleményéből.

EZZEL KÖZEL 1900 INGATLAN KERÜLT MINTEGY 600 TELEPÜLÉS TULAJDONÁBA, MELYEK NYILVÁNTARTÁSI ÉRTÉKE KÖZEL 1,7 MILLIÁRD FORINT.

Az állami ingatlanok ingyenes tulajdonba vételének lehetőségét 2021-ben már biztosította a kormány az 5000 lélekszám alatti települések részére a Magyar Falu Program keretében, akkor 1,2 milliárd forintnyi ingatlanvagyon átruházása valósult meg. A támogatás sikere okán 2023-ban döntés született a program folytatásáról, illetve annak kiterjesztéséről az 5 és 15 ezer fő közötti lakosságszámú településekre is.

Az ingatlanok és az azokhoz kapcsolódó, valamint azokon található állami tulajdonú ingó vagyontárgyak 2024. július 1. napján ingyenesen, nyilvántartási értéken kerülnek a kormány határozatában megjelölt önkormányzatok tulajdonába.

Ajánlott ingatlanok

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Zelenszkij Bidenhez fordult, amerikai börtönbe küldtek egy csempésző orosz üzletembert

Zelenszkij Bidenhez fordult, amerikai börtönbe küldtek egy csempésző orosz üzletembert

Egy friss szakértői vélemény szerint az ukránok folytani fogják a háborút. 

Forint: az egyiknek sikerült, a másiknak nem

Forint: az egyiknek sikerült, a másiknak nem

A forint a dollárhoz képest erősödött péntek óta, az euró azonban maradt a helyén. 

Már csak egy "apróság" hiányzik ahhoz, hogy Orbán Viktor elhozza a világbékét

Már csak egy "apróság" hiányzik ahhoz, hogy Orbán Viktor elhozza a világbékét

Dübörög a miniszterelnök békemissziója, de mégis merre? Mit tudunk arról, hogy milyen békét is szeretne elérni Orbán Viktor?

© 2024 (v2.202102)