Ezeket a lépéseket tedd meg, ha nemcsak hirdetni szeretnéd, hanem el is adnád ingatlanodat!

Aki azt gondolja, hogy a sikeres ingatlaneladáshoz elég feladni egy hirdetést, az óriási tévedésben van. Először is egyáltalán nem mindegy, hogy milyen az a hirdetés, másrészt nem mindegy az sem, hogy a hirdetés feladása után mindent megteszünk-e azért, hogy eladó ingatlanunk híre eljusson a potenciális vevőkhöz.

Nem mindegy, hogy hogyan és hol hirdetünk!

A jó ingatlanhirdetésnek két alapvető kelléke van: a képek és a szöveg. Ezért figyeljünk oda, hogy csakis kiváló minőségű képeket töltsünk fel az ingatlanról, a hirdetésszöveg pedig legyen lényegretörő, tömören megfogalmazott és informatív. Azaz legyen benne minden lényeges, de ne legyen benne semmi felesleges és ne próbáljunk benne eltitkolni benne semmilyen negatív információt, ugyanakkor emeljük ki az ingatlan pozitív tulajdonságait.

A felsoroltakon kívül fontos, hogy jól válasszuk meg a hirdetési felületet. Az Ingatlantájoló egy régóta a piacon lévő közismert ingatlanhirdetési portál, ezért biztosak lehetünk benne, hogy itt sokan találkoznak majd a hirdetésünkkel. Az Ingatlantájolón ráadásul ingyenesen is feladhatjuk hirdetésünket, ami rögtön két portálon az ingatlantajolo.hu-n és az otthonterkep.hu-n is megjelenik, és az ingyenes hirdetéshez 5 képet is feltölthetünk. Ne gondoljuk azonban azt, hogy ennyi elég lesz és kényelmesen hátra is dőlhetünk!

Marketing, marketing és marketing!

Ha feladtuk a hirdetést, a hirdetéssel bizony foglalkozni is szükséges. Először is érdemes kiemelési csomagot választani, amivel egyből 20 kép feltöltése válik lehetségessé. Ugye mondanunk sem kell, hogy a hirdetés így máris mennyivel hatékonyabb! Ha azonban a 120 napos csomagot választjuk, akkor hirdetésünk az Ingatlantájoló közösségi média felületein, illetve partneroldalain (Mfor.hu, Privátbankár és Infostart) is megjelenik, amivel további több ezer érdeklődőt érhetünk el, és ingatlanunkról cikk is íródhat, amely az Otthontérkép Magazinban jelenik meg és szintén kikerül az Ingatlantájoló közösségi felületeire és partneroldalaira.

És ez még nem minden, ugyanis a kiemelési csomagokhoz most ajándék kreditek is járnak az adott időszakra, amelyekkel az Ingatlantájoló nemzetközi szinten is ritkaságnak számító licitrendszere által hirdetésünket a listaoldalak legelőkelőbb helyeire pozícionálhatjuk.

 

Hirdess most és a választott kiemelési csomag mellé ajándék krediteket is kapsz az adott időszakra, amelyekkel hirdetésedet a lista oldalak élére pozícionálhatod.

 

Az árazás kulcsfontosságú

Ha úgy érezzük, mindent megtettünk, mégsem kelt még el ingatlanunk, akkor több, mint valószínű, hogy az árazással lesz baj. A legtöbb hirdetett ingatlan jelenleg nagyon túl van árazva, de ne gondoljuk azt, hogy a hirdetett árakon el is fognak kelni. Ezért ingatlanunk árát ne ezek alapján próbáljuk belőni, ha sikerül információt szereznünk arról, hogy a miénkhez nagyon hasonló ingatlan mennyiért kelt el a közelmúltban a környékünkön, akkor inkább ahhoz viszonyítsunk. De ha úgy látjuk, hogy ingatlanunkat túláraztuk és azért nem talál gazdára, akkor se essünk kétségbe, hiszen az árat bármikor csökkenthetjük, és ha az Ingatlantájolón hirdetünk, akkor erről mindenki 24 órán belül, e-mailben értesülni fog, aki a miénkhez hasonló ingatlanokra állított be hirdetésfigyelőt. Aki pedig az OtthonTérkép mobil alkalmazást is letöltötte, az azonnali push üzenetben értesül az árcsökkentésről, és arról is, ha ingatlanunkról cikk jelenik meg az Otthontérkép Magazinon.

 

Töltsd le az OtthonTérkép mobilapplikációt most iOS-re vagy Androidra, hogy azonnal értesülj a legfrissebb ingatlanhírekről és arról, ha egy számodra releváns ingatlan árát csökkentették!

 

+ 1 ok, amiért érdemes az Ingatlantájolón hirdetni: itt euróban is hirdethetsz!

Ha ingatlanod okkal számíthat külföldi vásárlók érdeklődésére, például Budapest belső kerületeiben, a Balatonnál vagy az osztrák határ mentén fekszik, esetleg olyan településen, amin már egyébként is jelentős számú külföldi betelepülő közösség él, érdemes euróban is megadni az eladási árat. Az Ingatlantájolón az érdeklődők a különböző ingatlanokat ár alapján is össze tudják hasonlítani pénznemtől függetlenül, a váltás pedig automatikusan, az MNB aktuális árfolyama alapján történik.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Már csak egy "apróság" hiányzik ahhoz, hogy Orbán Viktor elhozza a világbékét

Már csak egy "apróság" hiányzik ahhoz, hogy Orbán Viktor elhozza a világbékét

Dübörög a miniszterelnök békemissziója, de mégis merre? Mit tudunk arról, hogy milyen békét is szeretne elérni Orbán Viktor?

Joe Biden nem jelölteti magát újra

Joe Biden nem jelölteti magát újra

Ezt az X-en jelentette be.

Sok társasházkezelőnek börtönben kellene lennie - olvasói levél

Sok társasházkezelőnek börtönben kellene lennie - olvasói levél

Sok millió honfitársunk lakik társasházban. Egyikük nagyon elkeseredetten írta meg a történetét.

© 2024 (v2.202102)