Közösségi szolgáltatások is lesznek egyes okosotthonokban

Kényelmünket szolgálják lakásunkban, házunkban a különféle okos megoldások. Az új lakóparkok szinte már mindegyike kínál ilyeneket. Előbb utóbb elterjednek a különféle közösségi szolgáltatások is. Mi most bemutatjuk az első ilyet.

Az okosotthonok fogalma az automatizációt takarja, tehát minden olyan lakóépületet értünk alatta, amely minimális vagy teljes mértékben emberi beavatkozás nélkül képes ellátni feladatait. Ehhez emberi közreműködéssel történő programozás, szenzoros paraméterek, számítógépes szoftverek és különböző távfelügyeleti rendszerek nyújthatnak támogatást. Ez utóbbiak az érintőképernyőkön, távoli számítógépeken, tableteken, okostelefonokon futhatnak, hogy aztán egyetlen gombnyomással működésbe léphessenek a hozzájuk társított eszközök.

Alkalmazásukkal lehetőségünk nyílik távolról szabályozni a fűtőrendszerünket vagy éppen a klímát, de kedvünknek és az időjárásnak megfelelően mozgathatjuk az árnyékolóinkat, optimalizálva a lakótereink hőmérsékletét és fényviszonyait. Rendszerszintű alkalmazásukkal jelentős mértékben csökkenthetjük rezsiköltségeinket, miközben azáltal, hogy például a téli időszakban a klíma bekapcsolásával párhuzamosan lehúzott árnyékoló eredményesebben csökkenti az adott helyiség hőmérsékletét, otthonunk energiafelhasználás szempontjából is hatékonyabbá válhat. Összességében véve tehát minden olyan hálózatba köthető eszközt ide sorolhatunk, amely arra hivatott, hogy kényelmesebb és biztonságosabb életet alakíthassunk ki.

Így is elképzelhető egy nappali a Kassák Residence-ben. További infókért kattints a képre!

A Kassák Residence az első közösségi szolgáltatásokat kínáló lakópark, ez annyit tesz, hogy egyedül nálunk lesz például, hogy a lakópark utcájában mindig található autómegosztásra használható jármű. Az épület minden lépcsőházában csomagautomatákat helyezünk el, így nem kell postára szaladgálni vagy futárt hívni. Dolgozunk egy olyan online felületen is, amelyik más közösségi együttműködési módokhoz is megfelelő platformot ad majd” – mondta Martin János, a lakóparkot fejlesztő WING Zrt. igazgatója.

A vezető kiemelte: „Nálunk is lesznek különféle okos megoldások. Csak egy-kettőt emelek ki: nem áztatja majd el az alatta lakót senki, mert egy érzékelő jelzi a csőtörést, így gyorsan kiszállhat a javító csapat. Okoskonnektort is beszerelünk, így nem okoz majd tüzet a bekapcsolva hagyott vasaló vagy más elektromos eszköz”.

A szakember az okos hasznosságok közé sorolta még a távirányítással működtethető hűtő-fűtő berendezéseket és a redőnyöket. A közművek óraleolvasásának idejére nem kell majd szabadságot kivenni a lakóparkban élőknek, mert egy központi rendszerben, távolról egységesen rögzítik az értékeket, majd eljuttatják a szolgáltatókhoz és azok könnyedén elküldhetik a számlákat is.

A cikk megjelenését támogatta a WING Zrt.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Lekerült a Forbes magazin legbefolyásosabb magyar nők listájáról közélet kategóriában Varga Judit és Novák Katalin.

© 2024 (v2.202102)