Saját birtokot is gondozhatunk az Őrségben

Nagyon nagy népszerűségnek örvend az utóbbi időben, az Őrség tájegysége. Néhány „elvetemült” fővárosi képes arra, hogy havonta vagy akár két hetente három órát autózzon, azért hogy erre a különleges tájegységre ellátogasson. Vagy akár saját birtokot, nyaralót gondozzon.

A leglogikusabb választás viszont, hogy az ember nyugdíjas korára életvitelszerűen oda költözzön. Esetleg úgy, hogy nyáron vidéken, télen pedig a nagyvárosban lakik. Annak azonban, aki a nagyobb település kényelmét is szeretné élvezni, érdemes lehet például az Őrség központját, a „falusias kisvárost”, Őriszentpétert választania.

Itt van választék szép állapotú ingatlanok terén, még hozzá úgy, hogy a városi szolgáltatásokról sem kell lemondania. Van itt bank, okmányiroda, posta, étterem és benzinkút is. Mindezek ellenére, mint említettük a városka kifejezetten falusias jellegű, megőrizve az Őrségben jellemző „szeres” felosztást.

Lehet itt igen különleges, szinte új rönkházat kapni, igaz közel 40 millió forintért. A 227 nm-es, a városkától 3 km-re fekvő házat Makovecz Imre tervezte és fél hektáros telek tartozik hozzá, amelynek végében patak folyik.
Nagy előnye az ingatlannak, hogy vendégszoba is található benne, külön fürdőszobával, így ismerőst vagy fizető vendéget is kényelmesen fogadhatunk. Igaz, szükség lesz sok türelemre, és/vagy segítségre a birtok gondozásához.

ispank_makovecz.png

Aki olcsóbb megoldást keres a őrségi városkában, az például ezt az erősen felújítandó, vagy bontandó vályogházat már 6 millióért megcsípheti. Ez Őriszentpéter központjában, a Nemzeti Park szomszédságában található. A telek kellően tágas, ugyanakkor nem is hatalmas, legalábbis ottani viszonylatban nem sok a 2000 nm.

oriszentpeter_nagytelek.png

Ha egy kicsivel több pénzt tudunk szánni a beruházásra, akkor érdemes lehet egy teljesen befejezett, csak költözést igénylő lakásban gondolkodni. Elég lehet bárkinek, aki nem gyerekekkel költözik ez az 53 nm-es ikerfél, amely 9,9 millió forintba kerül.

oriszentpeter_varosszer.png

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Összecsapja a kezét, ha meglátja, mennyiért vehet eurót!

Összecsapja a kezét, ha meglátja, mennyiért vehet eurót!

Vegyesen alakult hétfőn a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.

Megszavazták: új köztársasági elnöke van Magyarországnak!

Megszavazták: új köztársasági elnöke van Magyarországnak!

Az ellenzék kivonult, de így is megválasztották az új köztársasági elnököt.

A svédek készen állnak - már ünneplik a magyar döntést

A svédek készen állnak - már ünneplik a magyar döntést

A nemzetközi szemlélők is reagáltak a svéd NATO-belépés ratifikációjára.

Breaking: megszavazta az Országgyűlés a svéd NATO-csatlakozást!

Breaking: megszavazta az Országgyűlés a svéd NATO-csatlakozást!

Véget ért a hosszas huzavona, megszavazta az Országgyűlés Svédország NATO-csatlakozásának ratifikációját.

© 2024 (v2.202102)