Siófok: pesti árak a parthoz közel

A szezonkezdet előtt körülnéztünk a déli-part fővárosában, Siófokon. Azt találtuk, hogy egy parthoz közeli nyaraló ára egy budai házéhoz vagy egy ötödik kerületi luxuslakáshoz közelít …

Persze a Pesttől egy órányira, azaz akár heti néhány Budapesti ingázásra is alkalmas módon, ki ne szeretne a „mi kis tengerecskénk” partján lakni. Így a kereslet óriási, ám az árak is ennek felelnek meg. Különösen, ha a strand, a szép víz közel van. Ez itt a legnagyobb kincs. Igazi luxusnak számít, ha egy házhoz pár lépésnyire van a központ vagy a strand.

Éppen ilyen lesz az első példa, amit találtunk: a tágasnak közel sem mondható, 110 négyzetméteres, inkább ékszerdoboz jellegű, nyaralóházikó, száz méterre a parttól és autóval 4-5 percre Siófok belvárosától nem kevesebb, mint nyolcvanmillió! A tetőtéri, alacsonyabb szobácskákból persze a vizet is láthatjuk és nyáron majd egy köntösben is leszaladhatunk a partra, sőt, a kert is tágas.

Megvallom, bizonyosan lesz vevője e különlegességnek, de én inkább sétálnék akkor is, ha gazdag lennék, és a víztől egy kissé távoli, de tágasabb házat keresnék és elég sok pénzem maradna, hogy bármikor kocsiba üljek és elugorjak a partra.

Kiváló példa erre Siófok-Kilitin egy újszerű, vadonatúj házak közt, elegáns környéken található, négyzetméterre nem túl nagy, de az előző nyaralónál sokkal tágasabb hatást keltő nappali plusz három szobás, egyszintes ház. Ez fele annyiba kerül, mint a kiemelt helyen lévő kis ékszerdoboz. Akár családi házként is sokkal jobban használható, ami ilyen árak mellett pedig jó üzletnek is mondható a 36,5 milliós irányára.

A kisebb pénzűek is találnak itt lehetőséget szerencsére. Persze ez esetben is a kijjebb eső Kilitin találjuk az ajánlatot. Mindössze 15 millió forintért kapunk egy tágas telket, egy pöpec állapotú mini házikóval és egy tágas, szerkezetkész családi házzal. Ez utóbbinak még 8-10 millió van hátra a befejezéséig, de ezt lassanként is rá lehet költeni, különösen ha valakinek van kitartása, barkácsoló kedve és szaktudása, mellyel jelentősen csökkentheti a végső árat.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megszavazták: új köztársasági elnöke van Magyarországnak!

Megszavazták: új köztársasági elnöke van Magyarországnak!

Az ellenzék kivonult, de így is megválasztották az új köztársasági elnököt.

A svédek készen állnak - már ünneplik a magyar döntést

A svédek készen állnak - már ünneplik a magyar döntést

A nemzetközi szemlélők is reagáltak a svéd NATO-belépés ratifikációjára.

Breaking: megszavazta az Országgyűlés a svéd NATO-csatlakozást!

Breaking: megszavazta az Országgyűlés a svéd NATO-csatlakozást!

Véget ért a hosszas huzavona, megszavazta az Országgyűlés Svédország NATO-csatlakozásának ratifikációját.

Novák Katalin nem akart megszólalni még egyszer utoljára, elfogadták a lemondását

Novák Katalin nem akart megszólalni még egyszer utoljára, elfogadták a lemondását

Az Országgyűlés elfogadta a köztársasági elnök nyilatkozatát. 

© 2024 (v2.202102)