Olyan környéket keresel, ahol nőhet még az ár? Megtaláltad!

Van még lehetőség, ha jó budapesti ingatlanbefektetést keresel. Lehet még a sárban gyöngyszemeket találni! Mutatjuk merre keresgélj, akad hely, ahol akár a beruházónak is bérbe adhatod a megvett új lakásodat!

Az emberi gondolkodás lassan változik, sokan „lassan kapcsoltak”, hogy ez a Józsefváros már nem az a Józsefváros, ami a tudatunkban élt. A bátrak tehát nyerhetnek, például az olyan fejlesztésekkel, mint a Simona ház, vagy annak  a„reinkarnációja”, a Simona ház 2 a közeli Lujza utca 10. alatt.

Ennek az igazi újdonsága, hogy nekünk csak meg kell venni az új otthont, a beruházó két lehetőséget is biztosít a bérbeadás menedzsmentre, ha nem mi magunk szeretnénk kiadni a lakást, vagy nem a gyerekünk lakik benne. Az első szerint a beruházó lakástól függően havi 90,000-140,000 Ft-ig visszabérli legalább két évre a lakást a tulajdonostól, a bankbetétnél kétszeresen nagyobb garantált hozamot biztosítva ezzel. A másik lehetőség az, amikor a tulajdonos – jutalékért cserébe – megbízza a beruházót a bérbeadás menedzsmenttel. Ekkor a hozam nem fix, potenciálisan magasabb, és évről évre változhat. Azaz még a bérlőkeresés teljes maceráját is leveszik a vállunkról, úgy, ahogyan ez a fejlettebb országokban már sokszor bevett gyakorlat.

A Simona ház 2 egyik nappalijának látványterve. További infóért kattints a képre!

Ne feledjük, könnyen lehet, hogy a Simona házak körüli terület ugyanúgy sikerre van ítélve, mint a Corvin Negyed vagy a Palotanegyed, vagy a kilencedik kerület rehabilitált részei, melyek története magáért beszél. Ugyanis a kerület e környéke, éppen az ilyen előremutató projektek révén elképesztő, soha nem látott megújuláson megy most keresztül. De ez még kevéssé mutatkozik az árakban, tehát most jó üzletet csinálhatunk! A legfontosabb tehát, hogy az efféle beruházások bizony alaposan felértékelik a közvetlen környék utcáit és további lakó-beruházásokat, intézményeket, boltokat, illetve más szolgáltatások megjelenését is magával hozzák.

Szerencsére tehát a Simona ház 2 esetén a beruházó maga is egyre jobb konstrukciókat kínál. Mint szó volt róla, itt a befektetők választhatnak, hogy megveszik a lakást, majd teljesen maguk intézik a bérbeadást, maximalizálva a bevételt. Az is lehetséges, hogy maguk keresnek bérlőt, de a menedzselést rábízzák a beruházóra, meglehetősen kedvező díj mellett. Sőt, mint említettük, a legfrissebb verzió tehát: a beruházó garantált bérbeadási hozam mellett, legalább két évre kibéreli a tulajdonostól a frissen felépülő, megvásárolt új lakást.

Ez a konstrukció kifejezetten jónak tűnik, hiszen a bankbetétek és befektetési alapok évek óta nulla körüli hozammal futnak. A lakások ára eddig rakétasebességgel növekedett, de lehet még tere a további növekedésnek, éppen az olyan átalakuló környékeken mint a VIII. kerület. Itt ugyanis éppen egy kétmilliárdos program indul az Orczy-negyed rendbetételére. Ráadásul úgy látszik, hogy a banki kamatok a „Jóistennek sem akarnak növekedni…” Bár magánemberként tudjuk, hogy az alacsony kamatok segítik a globális, országos gazdasági növekedést, közben bizony aggódunk azon, hogy megtakarításaink elértéktelenednek.

Az elmúlt években legalább lehetőségünk volt arra, hogy lakásokba fektessünk, ám sokan lemaradtak, vagy kissé elszunyókáltak. A boom-ot követő hónapokban a többség pedig azzal áltatta magát: mennek még lejjebb a lakásárak, majd veszek félév vagy egy év múlva. Persze a valóság más. Legfeljebb az árak növekedési üteme lassult le, a piac továbbra is köszöni, jól van. Viszont, ha lakásba fektetek nem csak azt nézem, hogy mennyiért lehet kiadni, hanem azt is, hogy mondjuk a mai 20 millióról 5-10 vagy 20 év múlva mennyire mehet fel az ára. Az árak felfelé száguldását követően azonban egyre kevesebben hisznek abban, hogy mondjuk az egymillióhoz közelítő belvárosi vagy bel-budai árak tudnak még tovább növekedni.

Mi a megoldás? Az okos befektetőket követve tehát kell olyan területeket keresni a városban, ahol még nem, vagy csak részben nőttek az árak, pedig a potenciál benne van egy adott környékben. Azaz a sárban kell kotorásznunk gyöngyszemekért. Ez persze kockázatos, hiszen a sár nem teljesen képletesen értendő, hanem úgy is, hogy olyan környékeken is szét kell néznünk, melynek korábban rossz volt a híre, de a gyógyulás, a javulás már megindult.

Tipikus példa erre a VIII. kerületben a Teleki tér, az Orczy tér környéke, illetve a Baross utca külső szakasza. Az önkormányzat ugyanis nem csak az említett kétmilliárdot, de ezen kívül is elképesztő pénzeket, pályázatokat mozgat meg a terület rehabilitációjáért. Ahogyan a korábbi években, 2018-ban is sorra újulnak meg a házak homlokzatai, terek, közterületek kapnak új arculatot, intézmények, szolgáltató egységek épülnek, szépülnek.

A cikk megjelenését támogatta a Mantra Development.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Baj van egy SPAR-os termékkel, ne fogyasszák el, ha ilyet vettek!

Baj van egy SPAR-os termékkel, ne fogyasszák el, ha ilyet vettek!

A Nébih fújt riadót, olyasmi került a tésztába, aminek nem szabadna.

Itt a fordulat: Trump mégis támogatja Ukrajna katonai megsegítését - A hét védeója

Itt a fordulat: Trump mégis támogatja Ukrajna katonai megsegítését - A hét védeója

Andrzej Duda lengyel elnök szerdai vacsorája Trumppal hozta el a drámai fordulatot a republikánus elnökjelöltnél Ukrajna támogatása ügyében.

Magyar Péter segítséget kért, bejelentést tett, találkozni is lehet vele

Magyar Péter segítséget kért, bejelentést tett, találkozni is lehet vele

Megvan a TISZA Párt EP-listája, de az aláírásokat gyűjtők bajban vannak Budapesten.

Tovább szűkül a 300 milliárdos nyugdíjvagyont kezelő piac

Tovább szűkül a 300 milliárdos nyugdíjvagyont kezelő piac

Négyből már csak két szereplő marad júliustól, beolvad a Horizont.

© 2024 (v2.202102)