Mitől jobb az egyik belvárosi luxus tetőtér, mint a másik?

Budapest belvárosában már nem túl sok hely van igazi luxus tetőtér kialakításához. Próbálkozások, persze vannak, de ez még mindig csak limitált kínálatot eredményez. Kereslet is van, de választani mégis elég nehéz. Mutatjuk, miért és mi kell az igazi sikerhez.

Szinte bármit könnyű luxusnak hívni, de sokkal nehezebb tényleges egyediséget adni, valóban magas színvonalúan kivitelezett módon. Hiába van egy tetőtér mondjuk a körúton, a Palotanegyedben vagy az Andrássy úton, a lokáció önmagában nem elég a sikeres eladáshoz.

Exkluzív anyagokat persze kötelező használni és az sem baj, ha például van egy jókora terasz is. Lehet extravagáns bútorokkal feldobni az otthont és még intim erkély is jöhet, az jól mutat az ígéret-palettán. Külön lift már elvétve áll rendelkezésre és sokszor gond van a hasznos területekkel, hiszen egy tetőtér ugye nem függőlegesen és vízszintesen elvágott terekből áll.

Ideális esetben a valóban sokrétű és típusú szolgáltatások mind együtt adják el a lakást, beleértve a tervezést, a kivitelezést, a berendezési tanácsadást és persze a profi bérbeadást és lakáskezelést. Ne feledjük, itt nem 30-40 milliós lakóparki tucatlakásokról van szó, hanem 100 milliós vagy ennél is drágább ingatlanokról.

 

Még az sem igazán főnyeremény, ha leendő, újnak mondott tetőterünk viszonylag nagy hasznos alapterületű. Itt kell bevetni egy tervezőt, aki pont ránk vagy ha befektetésként vesszük a lakást, akkor a bérlőnk igényeire szabja ezt a teret. „Ezzel szembesültünk mi is, amikor belekezdtünk a VI. kerületi Jókai utcában indított projekt (link) értékesítésébe.” – avatott be a részletekbe Mayer Róbert értékesítési vezető. A szakember szerint sok tetőtérnél ott rontják el, hogy nem jól álmodják meg a beosztást és teljesen átlagos, nappali + két háló + 1 fürdőszoba sablonban gondolkodnak.

„A luxus tetőtéri piacon ez kevés, mi például 2-3 fürdőszobát tettünk be egyes lakásokba, mert szerintünk az ilyen kitűnő helyen és adottságokkal rendelkező tetőtéri lakások célközönsége ezt megköveteli. Ügyeltünk az egyedi belső díszítésekre, az anyaghasználatra és mivel az épületnek nincs saját garázsa, jó előre megszerveztük, hogy egy nagyon közeli parkolóházban legyen lekötve elegendő beállóhely a bérlőknek. Ez is a komplex ingatlanszolgáltatás része.” – tájékoztatott a képviselő.

A legtöbb lakást befektetők veszik meg kiadásra, mert jó hozam mellett jelentős értéknövekedésre számítanak. A belvárosban a hely véges, valamint egyre nehezebb tetőterekre építési engedélyt kapni. A befektetőknek az is fontos, hogy lehetőleg hosszú távra találjanak megbízhatóan fizető bérlőt. És természetesen ezzel nem nagyon akarnak foglalkozni, hiszen ők csak „egyszerű” pénzügyi tranzakciót látnak ebben. „Ezért van az, hogy a szolgáltatások egyik kulcs eleme a minden elemében profi bérbeadás és lakáskezelés, beleértve a bérlők előszűrését, a bérleti díj beszedését, a karbantartást, a javítást.” – fűzte hozzá Mayer Róbert. A Jókai utcában egyébként a beruházó elképzelése működik, erre utal, hogy a lakások nagy része már elkelt.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Hunbrakadavarbramagyarka

Hunbrakadavarbramagyarka

A modern demokrácia és a fejlett társadalom erejét mutatja, ha minél szélesebb körben érvényesül a vélemény- és szólásszabadság.

Érik egy Magyar-Dobrev-Deutsch élő tévévita

Érik egy Magyar-Dobrev-Deutsch élő tévévita

Magyar Péter hajlandó leülni vitázni Dobrev Klárával és Deutsch Tamással a köztévé élő műsorában.

Ukrajna azonnal plusz német Patriotokat kap 

Ukrajna azonnal plusz német Patriotokat kap 

Donyeck megyét egész nap támadták az oroszok.

Növekszik az adásvételek száma a lakáspiacon

Növekszik az adásvételek száma a lakáspiacon

A tavalyi év első negyedévéhez képest 10 ezerrel több adásvétellel zárt a hazai lakáspiac - közölte a Duna House szombaton.

© 2024 (v2.202102)