Vajon mindent megtettél, hogy eladd az ingatlanod?

Mosógép vagy autóvásárlás előtt állsz, mit teszel? Nagy valószínűséggel leülsz a géped elé és elkezdesz utána olvasni a dolgoknak, az egyes márkáknak, összehasonlítod az árakat, megnézed a felhasználói visszajelzéseket, kikéred az ismerőseid véleményét. Az emberek többségénél a keresésre fordított idő arányosan nő a megvásárolni kívánt eszköz, tárgy, szolgáltatás árával. Hiszen senki se akar rossz lóra fogadni.

Kicsit más a helyzet, ha a másik oldalon áll az ember, például ha el akarja adni a kocsiját. Nem kérdés, itt is kell időt szánni arra, hogy kitaláljuk a megfelelő árat, de már jóval kevesebbet járunk utána a dolgoknak. Kivéve, ha az eladásból származó pénzt vissza akarjuk forgatni valami új dolog megvásárlásába. Tipikusan ilyen eset a lakáseladás és vásárlás!

Egy lakás eladása, minden csak nem egyszerű feladat, főleg, ha úgy határozunk, hogy magunk vágunk bele! Először is rengeteg utánajárást igényel például, hogy meghatározzuk ingatlanunk értékét, és itt egyből bele is eshetünk egy hatalmas csapdába: az esetek többségében ugyanis a lakástulajdonosok vagy fölé-, vagy alálövik a lakásuk értékét, nagyon kevesen vannak, akik egyből eltalálják a megfelelő, reális árat. Ha pedig nem jól lőjük be az árat, akkor vagy nagyon hamar lesz vevőnk, de milliókat bukunk, vagy hónapokig a kutya se fog érdeklődni a lakásunk iránt. És ez csak egy, a megannyi csapda közül, amit egy ingatlaneladás rejt magában: gondoljunk még csak arra a temérdek papírmunkára, amivel egy ilyen procedúra jár. Persze rengeteg embernek sikerült ingatlanközvetítő segítsége nélkül eladni ingatlanát, de az biztos, hogy csak azoknak ajánljuk, akiknek kötélből vannak az idegeik és nem sajnálják az időt és energiát, ami ezzel a folyamattal jár.

ingatlankozvetito budapest

Azoknak, akik nem ismertek magukra a fenti leírásból javasoljuk kérjék ingatlanközvetítő segítségét. Sajnos azonban nem mindenkinek vannak pozitív tapasztalatai az ingatlanközvetítőkkel kapcsolatban. Éppen ezért, ha úgy döntünk, hogy a lakáseladáshoz ingatlanközvetítő segítségét vesszük igénybe, akkor az első dolog, amit alaposan körül kell járnunk, hogy melyik céggel szerződjünk le. De cserébe, ha jól választunk, rengeteg terhet le tudnak venni a vállunkról. Pontosan hogyan? Először is egy ingatlanközvetítő segít meghatározni ingatlanunk reális értékét, objektíven, a piaci trendeknek megfelelően, ez pedig nagyon fontos, hiszen sokan csúsznak abba a hibába, hogy a lakáshoz kötődő érzelmek miatt felül árazzák azt. Ezután segít megírni a hirdetés szövegét, valamint a megfelelő képeket kiválasztani a hirdetéshez. Az érdeklődőkkel egyeztet, megmutatja a lakást és végezetül segít a papírmunkában. Egyszerűen hangzik? Pedig nem az. Megbízható, alapos, lelkiismeretes ingatlanközvetítőt találni nem könnyű. De cserébe nem is lehetetlen.

Mire érdemes figyelni, ha úgy döntünk, hogy ingatlanközvetítő segítségét vesszük igénybe?

Első és talán legfontosabb, hogy olyan irodával kell leszerződni, akik nem ma kezdték, vagyis több éves tapasztalattal rendelkeznek! Ha ez pipa, akkor azt is érdemes megnézni, hogy a szokásos szolgáltatásokon kívül, milyen egyéb szolgáltatást tudnak nyújtani a jutalékért cserébe, ami elősegíti az eladást, vannak-e esetleg szakmai partnereik, akikkel együtt működnek? Amennyiben ezeken a szűrökön átment az iroda, akkor jöhet a szubjektív, személyes szimpátia.

Példának okáért ott a Pont Jó Ingatlan Zrt. Az iroda munkatársai több mint 10 éves tapasztalattal rendelkeznek, és a velük leszerződött ügyfeleknek a piacon egyedülálló szolgáltatást tudnak nyújtani! Ugyanis a Pont Jó Ingatlan Zrt., ügyfelei számára ingyenesen nyújtja az Otthontérkép legsokrétűbb kiemelési csomagját, az Exkluzív kiemelési csomagot. Hogy mit is jelent ez a gyakorlatban? Ha leszerződtél a Pont Jó Ingatlanirodával, akkor a hirdetésed felkerül az Ingatlantájoló és az Otthontérkép oldalára, ez előbbinél egyből a találati listák élére ugrik, egy kiemelt pecséttel ellátva. De ez még nem minden! A hirdetésedet megosztjuk az Otthontérkép Facebook oldalán is, így az bekerül több ezer potenciális érdeklődő hírfolyamába. A Facebookon kívül, még az Index.hu címlapján is viszont láthatod hirdetésed, egyrészt ajánlódobozainkban, másrészt az Otthontérkép rovatában megjelenő saját, vagy válogatás cikkben. Egy-egy ilyen cikket tíz-húszezren is el szoktak olvasni (alább a galériában példákon keresztül is megismerheted kiemeléseinket).

És akkor most még egyszer feltesszük a címben is megjelenő kérdésünk: “Vajon mindent megtettél, hogy eladd az ingatlanod?” Ha a válaszod nem, és úgy érzed mégiscsak elkélne a segítség akkor keresd fel a Pont Jó Ingatlan Zrt-t, az Otthontérkép stratégiai partnerét akik egyedi kiemelési csomagokkal garantálják, hogy minél több potenciális érdeklődőhöz eljusson a hirdetésed!


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ukrajna munícióhoz juthat, Putyin hatalmát illetigimmé kellene tenni egy professzor szerint

Ukrajna munícióhoz juthat, Putyin hatalmát illetigimmé kellene tenni egy professzor szerint

Volna egy lehetőség Putyin meggyengítésére egy szakértő szerint.

Megjöttek a napelemek, lendületet kapnak a konzervek

Megjöttek a napelemek, lendületet kapnak a konzervek

Jelentős beruházás hajtott végre a nyírmeggyesi Parment Kft. 

Bajban a hazai gazdaság tavalyi sikerágazata?

Bajban a hazai gazdaság tavalyi sikerágazata?

Reálértéken 150-200 milliárd forinttal csökkent az agrárhitelek állománya a bankszektorban a szántóföldi növénytermesztés, főleg az egyéni gazdaságok nehézségei miatt.

© 2024 (v2.202102)