Nem kell félni az ikerháztól

Budapesten 25 millió forintért legfeljebb 50-60 négyzetméteres ikerház felekhez lehet jutni, főként a külső kerületekben. A Pest megyei agglomerációban viszont akár 140 négyzetméteres ingatlant is vehetünk ennyi pénzért.

A telek- és az ingatlanárak elrugaszkodásával párhuzamosan egyre több beruházó és potenciális házvásárló gondolkozik ikerházban. Egyre több városban kezdődnek ilyen jellegű építkezések, hiszen egy ikerház felhúzása lényegesen kevesebbe kerül, elég ha csak a telek árára vagy a közművek kiépítésének költségeire gondolunk.

Egy ikerház ugyanakkor sok előnyét megőrzi egy hagyományos családi háznak. Persze döntés előtt a nyilvánvaló hátrányokat – közös falak, a szomszédhoz nagyon közeli élettér, stb. – is érdemes mérlegelni.

Mindazonáltal logikus gondolat az ikerház, ha valaki szeretné mérsékelni a házvásárlás költségeit.

Szétnéztünk az Otthontérkép aktuális kínálatában a 20 és 25 millió forint közötti kategóriában. Míg Budapest külső kerületeiben főként 50-60 négyzetméteres ingatlanokhoz lehet jutni ezen az áron, a Pest megyei agglomerációban ennél jóval nagyobb alapterületű házakat is kínálnak.

Nézzünk pár példát!

A XX. kerületben, Kossuthfalván 23,8 millió forintért kínálják ezt a 71 négyzetméteres, 2 + fél szobás ikerház felet egy 60 négyzetméteres lekerített kertrésszel és egy 16 négyzetméteres, elektromos kapuval ellátott garázzsal.

Kattints a képre még több fotóért!

A szobákon kívül 2 fürdő és WC, konyha, étkező is található a házban. Az elmúlt évben új nyílászárók, tetőszerkezet, csatorna és vízvezetékek kerültek az ingatlanba a folyamatos felújítás révén.

Kattints a képre még több fotóért!

A tetőtérben, ahol jelenleg egy félszoba és egy fürdőszoba van, akár még plusz egy szoba is kialakítható. A környék közlekedése jó (buszok, villamosok), és a közelben piac, bevásárlóközpont, hipermarket is található.

Kattints a képre még több fotóért!

Ez a XVII. kerületi 54 négyzetméteres ikerház fél 1 + félszobás, irányára 24,9 millió forint. Rákosligeten a számozott utcák egyikében található, egy közel 300 négyzetméteres telekrész is tartozik hozzá.


Kattints a képre még több fotóért!

Osztatlan közös tulajdonú, de rendelkezik ügyvédi megosztóvel, tehát hitelezhető. A szobák világosak a nagy ablakoknak köszönhetően, az  újonnan kialakított konyhából pedig a teraszra lehet kilépni. A hátsókert nem túl nagy, de a pihenést kiválóan szolgálja, az előkertben 2 autó fér el.

Kattints a képre még több fotóért!

Ha a Pest megyei agglomeráció településeire tágítjuk a keresést, szembeötlő, hogy ott már lényegesen nagyobb házfeleket is találunk.

Dabason például 140 négyzetmétert 20,5 millió forintért.

Kattints a képre még több fotóért!

A 3 + 2 félszobás ingatlanhoz 800 négyzetméteres telek is tartozik.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Hunbrakadavarbramagyarka

Hunbrakadavarbramagyarka

A modern demokrácia és a fejlett társadalom erejét mutatja, ha minél szélesebb körben érvényesül a vélemény- és szólásszabadság.

Érik egy Magyar-Dobrev-Deutsch élő tévévita

Érik egy Magyar-Dobrev-Deutsch élő tévévita

Magyar Péter hajlandó leülni vitázni Dobrev Klárával és Deutsch Tamással a köztévé élő műsorában.

Ukrajna azonnal plusz német Patriotokat kap 

Ukrajna azonnal plusz német Patriotokat kap 

Donyeck megyét egész nap támadták az oroszok.

Növekszik az adásvételek száma a lakáspiacon

Növekszik az adásvételek száma a lakáspiacon

A tavalyi év első negyedévéhez képest 10 ezerrel több adásvétellel zárt a hazai lakáspiac - közölte a Duna House szombaton.

© 2024 (v2.202102)