Igazi ínyencfalat ez az eladó lakóház a belváros szívében!

Meghökkentő találat az Otthontérképen: egy egész lakóház eladó a belváros szívében, mégpedig a Károlyi-kert szomszédságában. Három teljeskörűen felújított lakás 555 millió forintért. Alkalmi vétel, igazi ingatlanpiaci ínyencfalat!

Meglepve konstatáltuk a belvárosi ingatlankínálat böngészése, az árak változása, a bűnözési mutatók alakulásának elemzése közben, hogy egy egész lakóházat is árulnak, mégpedig a Károlyi-kertnél. Budapestnek egy olyan része ez, ahol nemhogy ház, hanem gyakorlatilag foghíjtelek sincs szinte a körútig. Vagy ha igen, legfeljebb aranyáron.

Szóval most találtunk egy egész házat, ami ráadásul rendkívül jó állapotban is van. Az irányár 555 millió forint. 

A lakótér nettó 350 négyzetméter, ehhez adódik 200 négyzetméternyi pince, valamint egy 100 négyzetméteres beépíthető tetőtér 2 x 20 négyzetméter tetőterasz lehetőséggel.

Kattints a képre még több fotóért!

Jelenleg 3 lakás van a házban:

  • a földszinten egy 69 négyzetméteres,
  • az első emeleten egy 118 négyzetméteres,
  • a II. emeleten pedig egy 123 négyzetméteres.

Ezen kívül a földszinten található még egy körülbelül 40 négyzetméteres, egykori házmester lakás is, ami némi befeketetés árán garzonként helyreállítható, és – például – bérbe adható.

Adalék a befektetési kalkulációhoz: 2016-ban ezen a környéken 856 ezer forint volt az átlagos kínálati négyzetméterár, a bérleti díj pedig már akkor 2400 forintra rúgott, szintén négyzetméterenként.

A lakásokat a házban teljes körűen felújították, úgyhogy ezekkel nem lesz tennivaló. Mindegyik ingatlan külön cirkó fűtéssel üzemel.

Kattints a képre még több fotóért!

A közeli Károlyi-kert egyébként a főváros legrégebbi, ebben a minőségében megmaradt közparkja. Eredetileg – nem meglepő módon – a Károlyi-palota magánkertje volt, 1932 óta működik nyilvános parkként. Népszerű nem csak a környékbeli családok, kisgyermekesek, hanem a közeli egyetemek tanulói körében is. Szépen rendben tartott park ivókúttal, illemhellyel. Itt található az ország egyik legidősebb fehér eperfája is.

Kattints a képre még több fotóért!

Néztünk egy hasonló áron eladó házat Budapesten – persze nem ebben az extrém, belvárosi kategóriában (hiszen ott nem is találtunk volna).

Pasaréten, a II. kerületben kínálnak viszont egy csodás luxusvillát szinte fillérre ennyiért: 550 millió forint, 800 négyzetméter, 3-4 lakás.

Kattints a képre még több fotóért!

A villa 2004-ben épült, a legalsó szinten 8 állásos garázs, tárolók, szauna és iroda is található, a következő 3 szinten pedig egy-egy lakás. A tetőterasz 360°-os panorámával kápráztat, és nagyon jól szeparált.

Kattints a képre még több fotóért!

Aki pedig további különlegessségekre vágyik az 500 és 600 millió forint közötti árkategóriában a családi házak csoportjában, annak itt érdemes böngésznie.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Hunbrakadavarbramagyarka

Hunbrakadavarbramagyarka

A modern demokrácia és a fejlett társadalom erejét mutatja, ha minél szélesebb körben érvényesül a vélemény- és szólásszabadság.

Érik egy Magyar-Dobrev-Deutsch élő tévévita

Érik egy Magyar-Dobrev-Deutsch élő tévévita

Magyar Péter hajlandó leülni vitázni Dobrev Klárával és Deutsch Tamással a köztévé élő műsorában.

Ukrajna azonnal plusz német Patriotokat kap 

Ukrajna azonnal plusz német Patriotokat kap 

Donyeck megyét egész nap támadták az oroszok.

Növekszik az adásvételek száma a lakáspiacon

Növekszik az adásvételek száma a lakáspiacon

A tavalyi év első negyedévéhez képest 10 ezerrel több adásvétellel zárt a hazai lakáspiac - közölte a Duna House szombaton.

© 2024 (v2.202102)