Füred közelebb kerül, de nem csak a szívünkhöz

A Balaton fővárosát, Balatonfüredet hamarosan villámgyors vonatközlekedés köti majd össze Budapesttel. A közel egy órával rövidülő menetidő miatt nem butaság spekulációs céllal ingatlant nézni Füreden.

Talán sokak figyelmét elkerülte, hogy nemrég döntés született arról, miszerint felújítják és korszerűsítik a Székesfehérvár és Balatonfüred közti vonatközlekedést. Az ígéretek szerint a vasút villamosításával bő másfél órára csökkenhet a menetidő Kelenföld és Balatonfüred között. Maga a beruházás akár már idén elkezdődhet, a befejezését pedig most 2021-re ígérik.

Az előre gondolkodó, okos ingatlan befektetők pontosan tudják, hogy egy ilyen látványos fejlesztés még tovább növelheti az árakat, a Balaton amúgy is igen felkapott „északi-fővárosában”.

Persze jó kérdés, az is, hogy hová emelkedhetnek tovább az árak, hiszen például ez a luxus penthouse közvetlen vízparti apartman lakás már négyzetméterenként 2,1 millió forintba kerül. Ez azt jelenti, hogy a 72 nm-es, igaz 83 nm-nyi terasszal bíró lakás irányára 153,4 millió forint.

De hogy egy kicsit leszálljunk a földre, nézzünk elérhetőbb áru ingatlanokat is.
Mivel a vonatközlekedésről értekeztünk egy állomáshoz közeli, kifejezetten olcsónak számító apartman lakást is érdemes megnézni. A nyaraló apartman ugyan régebben épült, de belső kialakítása modern, nyílászárói műanyagok és a vízrendszer is korszerű. A kis nyaraló lakás balkonnal is bír és a város árait nézve a 14,2 milliós ár nem is elrugaszkodott. Hátránya, hogy mindössze 33 nm és a vizet télire elzárják.

Végül nézzünk egy középutas megoldást is, amely befektetésnek – az egész éves kiadhatósága miatt – ideálisabb lehet. Az 51 nm-es, másfél szobás kis társasházban található kellemes otthon 26,9 millióért keresi új gazdáját. Előny a központi elhelyezkedés, a vásárcsarnok közelében van tágas, fedett teraszunk és jár az ingatlanhoz egy 16 nm-es garázs és egy ugyanekkora szuterén az alagsorban.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Aggódnak a magyarok, a többiekkel egyetemben

Aggódnak a magyarok, a többiekkel egyetemben

Aggódnak a vásárlók, félnek az infláció visszatérésétől.

Sulyok Tamás megüzente, elkerülné a következő kegyelmi botrányt

Sulyok Tamás megüzente, elkerülné a következő kegyelmi botrányt

Letette az esküt Magyarország 7. köztársasági elnöke, ezután mondott „székfoglaló” beszédet.

Összecsapja a kezét, ha meglátja, mennyiért vehet eurót!

Összecsapja a kezét, ha meglátja, mennyiért vehet eurót!

Vegyesen alakult hétfőn a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.

Megszavazták: új köztársasági elnöke van Magyarországnak!

Megszavazták: új köztársasági elnöke van Magyarországnak!

Az ellenzék kivonult, de így is megválasztották az új köztársasági elnököt.

© 2024 (v2.202102)