Eladó az ínyenceknek szánt felsősomlyói Wünscher-kúria!

Új tulajdonosát keresi a ’20-as, ’30-as évek egyik sztármenedzserének, Dr. Wünscher Frigyesnek a birtoka a Szabadbattyánhoz tartozó Felsősomlyó-pusztán. Az öt hektárnyi parkosított kert és a 90 százalékban felújított 9 + 2 félszobás ház igazi ínyencfalatnak számít!

Igazi ingatlanpiaci ritkaságra akadtunk az Otthontérképen: ez a 9 + 2 félszobás, 230 millió forintért meghirdetett eladó ház ugyanis nem más, mint a felsősomlyói Wünscher-kúria.

Kattints a képre még több fotóért!

Dr. Wünscher Frigyes neve ma már valószínűleg sokaknak nem mond semmit, pedig ő volt az 1920-as, 1930-as évek egyik “sztármenedzsere”. Több tucat vállalatot – köztük bankokat is – vezetett, dolgozott a Hangya fogyasztási-értékesítő és termelőszövetkezet alelnök-vezérigazgatójaként,  a Magyarok Világszövetsége alelnökeként, de volt tőzsdetanácsos, mindemellett közíró, egyetemi magántanár, sportvezető és számos társadalmi és egyházi szervezet első embere. 

A Szabadbattyánhoz tartozó Felsősomlyó-pusztán található birtoka eredetileg a két világháború között épült, a mellette álló majorságban hatalmas, terméskőből épült cselédházakat is emeltek. 1945 után a Szovjet-Magyar Barátság Termelőszövetkezet használta a komplexumot, amelynek állapota akkoriban teljesen leromlott.

Kattints a képre még több fotóért!

Az összesen 1053 négyzetméter alapterületű házat mostanra azonban 90 százalékban gyönyörűen felújították, és eladó sorba került. Öt hektáros gondozott park, több fürdőszoba, padlófűtés, kandalló és mosogatógép is várja az új tulajdonost.

Kattints a képre még több fotóért!

No meg persze csend, nyugalom és béke. 

Felsősomlyó Balatonkenesétől 17 kilométerre, az M7-es autópálya 79-es kilométerénél fekszik Tác és Székesfehérvár szomszédságában. 

A cikk megjelenését az Otthontérképen megjelent hirdetés feladója támogatta.


© 2021 (v150.202005)