A századfordulós elit kedvence: Mátyásföld

A pesti oldal egyik jól ismert luxus-környéke a XVI. kerületben található. Ómátyásföld elit részének különlegességét azonban nem csak a bájos kertvárosi hangulat adja, hanem az is, hogy a gesztenyefákkal, hatalmas platánokkal szegélyezett utcákon sétálva elegáns századfordulós villákra bukkanhatunk, ugyanis bő egy évszázada előkelő nyaralótelep épült itt. Akkoriban jómódú polgárok, belvárosi lakásaik mellé vásároltak vagy építettek ide nyaraló-villákat. 

Mátyásföldön sétálva ma is érezhetjük, hogy egészen különleges hangulata van a környéknek, emellett minden megtalálható a közelben, és viszonylag rövid idő alatt a belvárosba juthatunk. Ezért is olyan kedvelt még mindig, és szeretnének sokan itt élni. Na de lássuk, milyen ingatlanokat találunk az egykori villanegyedben és környékén.

Az eladó ingatlanok között keresgélve, még egy gyönyörűen renovált 1897-es szecessziós luxusnyaralót is találtunk. Szóbeszéd szerint, a nyaraló a Zichy grófok megrendelésére készült.  Az impozáns épületben 18 szoba található, és olyan különlegességek mint egy eredeti Zsolnay cserépkályha, mely a ház ékköve. Ha érdekel a ház története és szeretnél további fotókat látni, kattints a képre!

A környéken újabb építésű de hasonlóan elegáns eladó ingatlanok is vannak. A következő családi ház dupla telken terül el, két nagy terasz öleli körbe, és minden megtalálható benne, amit csak szeretnénk. Öt hálószoba, szauna, téli kert és még egy kerti tó is ékesíti a hatalmas kertet.

Szintén a villanegyedben található ez a 620 négyzetméteres villa.  A házhoz szauna és medence is tartozik, ami a parkosított udvaron kapott helyet. A családi házban 9 szoba található, mely lehetővé teszi, hogy akár egy panziót üzemeltessünk, ha befektetés céljából vásároljuk meg.

Az előző ingatlanoknál szerényebb áron is találhat magának otthont, aki Mátyásföldre vágyik. Például ez a 160 nm-es sorházi lakást, ez egy kicsit távolabb esik a villanegyedtől de csendes szép környéken helyezkedik el. Egyik részében teljesen felújított, és akár két generáció számára is alkalmas.

Aki pedig új építésű otthonba költözne, és nem a klasszikus, hanem a modern stílust kedveli, az válogathat kedvére a jobbnál jobb sorházak és ikerházak között. Mátyásföldön, több projekt is indult nem rég, így van választék ezekből is. Már megkezdődött projekt például ez a három szobás minimál stílusú ikerház is.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Jön az új magyar sztrádamatrica

Jön az új magyar sztrádamatrica

A sima személyautókra 5150 forintért lehet megvenni hétfőtől az egynapos sztrádamatricát.

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Számos dologra tényleg jó, de azért nem mindenre.  

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

A parlament elér kerül a budapesti Dubaj megépítéséről szóló jogszabály.

Mi szerepel az új kormányszóvivő, Vitályos Eszter vagyonnyilatkozatában?

Mi szerepel az új kormányszóvivő, Vitályos Eszter vagyonnyilatkozatában?

Majdnem 6 milliós megtakarítással szemben áll a 4,7 milliós tartozás.

© 2024 (v2.202102)