Első kerület: itt vannak Buda legdrágább utcái

Azt már mindenki tudja, hogy Budapesten magasak a lakásárak, ám az elmúlt pár évben további jelentős ugrás történt. Vannak azonban, olyan részei a városnak, ahol még a “magasnál is magasabb” áron adhatjuk el, vagy vásárolhatunk magunknak ingatlant. Ebben a válogatásban most az amúgy sem olcsó I. kerület legdrágább utcáit térképezzük fel. Mit és mennyiért kaphatunk ma, Buda egyik legfelkapottabb kerületében.


Budapest I. kerületére – ellentétben a pesti belvárossal, illetve a romkocsma-negyeddel – nem a bulik és a szórakozás jellemző. A romantikus hangulat viszont annál is inkább. Hangulatos, kövezett utcákban, sikátorokban sétálhatunk és szinte minden sarkon valamilyen történelmi emlékműbe, emléktáblába ütközünk. A környék impozáns épületei, a zöld környezet, a kis távolság a belvárostól, és a csodálatos panoráma mindenki számára hívogató. Ám aki a legszerencsésebb társadalmi csoportba tartozik, az el is gondolkodhat azon, hogy itt lakást vesz.

Az első kerület egyik legdrágább utcájának számít ma a Lánchíd utca – találtunk is itt a várdomb oldalában egy eladó lakást. Bizony a környék jellegéből adódóan az ára kicsit magas, cserébe viszont ablakiból rálátunk a várra, és a Lánchíd is csupán 5 perc séta. Az amerikai konyhás modern lakás pedig annyira fel van újítva, hogy csak arra vár, hogy birtokba vegye új lakója.

Ha további lakások is érdekelnek kifejezetten a Várnegyedben, akkor kattints ide!

A kerület másik népszerű utcája, a Gellért-hegyi Bérc utca. Ebben a patinás utcában is találtunk néhány jó ajánlatot.  Van itt olyan eladó otthon, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a várra, a Dunára. A lakásban két hálószoba és egy nappali található. Ez utóbbiban kandalló gondoskodik a romantikus hangulatról.

A Naphegy utcában keresgélve is rábukkanhatunk olyan otthonokra, ahonnan gyönyörködhetünk a várnegyedben. Ezt a lakást pár éve teljes körűen felújították, ennek köszönhetően egy fiatalos, ízléses kis otthon, melynek ablakaiból elvehetetlen kilátás nyílik a várra.

A Donáti utca hangulatos, macskaköves részén is vásárolhatunk lakást, a Halászbástya lábánál, pár perc sétatávolságra mindentől.  Világos, modern családi otthon, aminek ráadásul két erkélye is van, ami lehetőséget nyújt arra, hogy tavasztól őszig a friss levegőn csodálhassuk a várost.

Szintén a várnegyed elit részén kínálják eladásra ezt a Logodi utcai lakást, ami a Halászbástya és a Déryné étterem közötti társasház legfelső emeletén található, nagy erkéllyel, világos belső terekkel. A házhoz még egy belső kert is tartozik, ahol egy kis játszóteret is kialakítottak, ezért remek lehetőség lehet családoknak is.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megszavazták: új köztársasági elnöke van Magyarországnak!

Megszavazták: új köztársasági elnöke van Magyarországnak!

Az ellenzék kivonult, de így is megválasztották az új köztársasági elnököt.

A svédek készen állnak - már ünneplik a magyar döntést

A svédek készen állnak - már ünneplik a magyar döntést

A nemzetközi szemlélők is reagáltak a svéd NATO-belépés ratifikációjára.

Breaking: megszavazta az Országgyűlés a svéd NATO-csatlakozást!

Breaking: megszavazta az Országgyűlés a svéd NATO-csatlakozást!

Véget ért a hosszas huzavona, megszavazta az Országgyűlés Svédország NATO-csatlakozásának ratifikációját.

Novák Katalin nem akart megszólalni még egyszer utoljára, elfogadták a lemondását

Novák Katalin nem akart megszólalni még egyszer utoljára, elfogadták a lemondását

Az Országgyűlés elfogadta a köztársasági elnök nyilatkozatát. 

© 2024 (v2.202102)