6 szuper ötlet a hálószoba dekorálására

 

Számtalan eszközt bevethetünk, hogy hálószobánk igazi oázissá váljon, ezek közül mutatunk most néhány igazán nagyszerű ötletet.

Kép forrása: pixabay.com

Hatalmas növényekkel

Zöld növények minden szobába kellenek, mert élettel telivé varázsolják a helyiséget, üde színfoltot jelentenek minden szobában és mellesleg még a levegőt is tisztítják, ami a hálószobában különösen fontos lehet. Hálószobánkat teljesen egyedivé varázsolhatjuk, ha ehhez nagyobb növényeket választunk. Ez lehet egy mutatós darab is, ami a fókuszpont szerepét tölti be, de választhatunk két növényt is az ágy két oldalára. Ha kicsi a hálónk inkább magas, de kis helyigényű növényt válasszunk.

Kép forrása: homestratosphere.com

Tükörrel

Egy tükör a hálószoba igazi dísze lehet, és különösen jól jön, ha nincs külön gardróbunk, és itt öltözködünk. Ezenkívül a tükör elmaradhatatlan kelléke még a fésülködőasztaloknak is, de ha olyan kicsi a hálószobánk, hogy nem fér el benne egy fésülködőasztal, simán csak helyezzünk egy tükröt a falra, ami így tágítja is a teret.

Képek forrása: favim.com és interiordecoration.eu

Különböző textúrájú anyagokkal

A hálószoba az a hely, ahol rengeteg textíliát használunk és igazán van helye a különösen puha, vagy épp a mutatós textíliáknak. Ahelyett, hogy uniformizálnánk a helyet, válogassunk sokféle különböző textúrájú anyag közül, ahogyan ennek a pécsi lakásnak a gyönyörű hálószobájában is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ülőhellyel

A hálószobában általában az ágy az egyetlen bútordarab, amire le lehet ülni. Jó, ha ezen kívül beszerzünk egy fotelt is, ha nagyobb a hálószobánk akkor pedig egy mini nappali is helyet kaphat benne kanapéval, dohányzóasztallal.

Ennek a II. kerületi lakásnak a hálószobájában csak egy fotel fért el, de az is sokkal barátságosabbá tette a helyiséget.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ne féljünk a mintáktól!

Már rég megdőlt az a nézet, hogy mintásat a mintással ne párosítsunk. Igenis próbáljunk ki a különböző textúrájú anyagok mellett vagy helyett különböző mintájú anyagokat is. Ennek a VIII. kerületi lakásnak a hálószobájában például rengeteg mintát találhatunk.

Még több képért kattintson a fotóra!

Legyen az ágy a szoba fókuszpontja

Általában az ágy a fókuszpont, hiszen ez a legdominánsabb bútor a helyiségben, de jó ha ezt külön ki is emeljük, például egy baldachinnal tesszük még izgalmasabbá.

Kép forrása: decoist.com

 

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Újabb csapás: a gyerekinflációval is meg kell barátkoznunk

Újabb csapás: a gyerekinflációval is meg kell barátkoznunk

Több mint 70 ezer diák vett részt a középiskolai írásbeli felvételin, ezzel megágyaznak a következő lépcsőnek a tanulásukban.

Kiugróan sokan keresnek lakást Szabolcsban

Kiugróan sokan keresnek lakást Szabolcsban

Az ország többi részén is erősebb a kereslet mint a covid előtt. Igaz, gyengébb, mint tavaly.

Fontos részlet derült ki az szja-visszatérítésről

Fontos részlet derült ki az szja-visszatérítésről

Az szja-visszatérítésre jogosultanak érdemes már januárban kitölteniük az adóelőleg-nyilatkozatot, hogy munkáltatójuk mielőbb figyelembe vegye a nekik járó kedvezményeket.

Brutálisan drágulnak az üzemanyagok, de van egy jó hírünk

Brutálisan drágulnak az üzemanyagok, de van egy jó hírünk

Ha nem lenne a kormány által bevezetett árstop, az elmúlt időszak árváltozásait figyelembe véve a benzin átlagára 502, a gázolaj átlagára 517 forint lenne.  

© 2022 (v2.202102)