Gondoltad volna? Ennyiféleképpen használhatod a pajtaajtót otthonodban

 

Ezeken kívül még rengeteg helyen használhatjuk őket, gyakorlatilag bárhol, ahol helyhiány miatt egy tolóajtó praktikusabb megoldást kínál.

Kép forrása: flickr.com

Amerikai konyhás vagy sem?

Az amerikai konyhás nappalik igen megosztóak, ezért jó, ha megoldható, hogy az egyes funkcióikat tetszés szerint leválaszthatjuk, vagy egybenyithatjuk. Erre tökéletes megoldás egy pajtaajtó.

Kép forrása: homedit.com

Ha nem mindig néznénk a TV-t

Azok, akik ritkán néznek TV-t, szívesen elrejtik például egy szekrénybe, pajtaajtó mögé rejteni is ugyanilyen jó ötlet lehet.

Kép forrása: decoist.com

Az olvasókuckónak

Az olvasókuckó sokszor a nappaliban kap helyet, de mennyivel nyugodtabb lehetne, ha elszeparálhatnánk egy pajtaajtóval. Az alábbi képen egy egész kis könyvtárat szeparáltak el ily módon.

Kép forrása: homedit.com

Fürdőszoba ajtónak

Hogy miért praktikus a pajtaajtó fürdőszobaajtónak, az nem is kérdéses, hiszen a fürdőszobák sok helyen annyira kicsi helyre szorulnak be, ahová egy befelé nyíló ajtó eleve elképzelhetetlen, és lehet, hogy a kifelé nyíló ajtónak sincs túl sok hely, ha például a fürdőszoba egy keskeny közlekedőből nyílik.

Ebben a nyíregyházi családi házban is a fürdőszoba kapott pajtaajtót.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ha pedig a fürdőszoba a nappaliból vagy a hálószobából nyílik, akkor is sokkal elegánsabb a tolóajtós megoldás. Ha a fürdőszoba a hálószobából nyílik, akkor ráadásul egy tolóajtó által egybe is nyithatjuk a két helyiséget, ami olyan hatást kelt, mintha a fürdőkád a hálószobában lenne, ami mostanában amúgy is trendi, ugyanakkor el is rejthetjük, ha valaki szeretné megőrizni a privát szféráját, miközben fürdik.

Kép forrása: homedit.com

A pajtaajtó akkor is remek megoldás a fürdőszobában, ha helyhiány miatt a WC is itt kapott helyet, és szeretnénk elszeparálni, ugyanakkor sem egy befelé, sem egy kifelé nyíló ajtónak nem lenne elég hely.

Hálószoba ajtónak

Kicsi, egy-másfél szobás lakásokban, ahol egy hálószobát vagy esetleg csak egy hálófülkét lehet leválasztani a nappaliból, szintén jó megoldás a helytakarékos pajtaajtó, aminek köszönhetően nappalra akár egybe is nyithatjuk a két teret, ezáltal a két helyiség sokkal tágasabb, levegősebb hatást kelt.

Ennek az Airbnb-re berendezett, VIII. kerületi lakásnak az egyik apartmanjában is így választották el a hálószobát a nappalitól.

Még több képért kattintson a fotóra!

Gardrób ajtónak

A pajtaajtó hasonlóan jó megoldás gardróbok elszeparálására, akár walk-in gardróbról, akárcsak egy tároló funkciót betöltő beépített gardróbszekrényről van szó.

Kép forrása: homedit.com

Kamra ajtónak

Ha van helyiség, ami még a fürdőszobánál is kisebb lehet, az legtöbb esetben a kamra, így itt is praktikus a pajtaajtó. Különösen jó megoldás lehet, ha nincs is különálló helyiségünk a kamra számára, csak egy kis beugrót tudunk erre a célra bepolcozni.

Képek forrása: homedit.com

A kisebb vagy akár a nagyobb konyhagépek elrejtésére

Ahogy a kamrának szánt beugrót, úgy a kisebb konyhagépeket, konyhagépgarázst, sőt akár a nagyobb gépeket is rejthetjük pajtaajtó mögé.

Árnyékolónak

Elég egyedi felhasználás, de a pajtaajtót akár árnyékolónak is használhatjuk nagy ablakok elé, függöny, roló vagy redőny helyett. Ebben az esetben viszont csak kellően tágas helyiségben fog jól mutatni.

Kép forrása: homedit.com

Ne essünk túlzásba!

Bármilyen sokrétű is a pajtaajtók felhasználási lehetősége, azért ne essünk abba a hibába, hogy egy lakás összes ajtaját pajtaajtóra cseréljük, mert úgy már nem mutatnak. Nagyobb ingatlanok esetében is csak 2 vagy 3 ajtó legyen pajtaajtó, hogy tudjanak érvényesülni.

 

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Lekerült a Forbes magazin legbefolyásosabb magyar nők listájáról közélet kategóriában Varga Judit és Novák Katalin.

© 2024 (v2.202102)