9 dolog, amit nyugodtan kint hagyhatunk a konyhapulton

 

Néhány mindennap, vagy legalábbis gyakran használatos tárgyat nemcsak, hogy elől lehet, de kifejezetten célszerű elől hagyni, hogy mindig kéznél legyenek, különösen, ha nemcsak hasznosak, hanem szépek is. Mutatjuk, melyek ezek.

Kép forrása: pixabay.com

Mixerek

A mixerek csoportja tipikusan az a konyhai kisgép csoport, amelynek több tagja is megtalálható a háztartásunkban. Valljuk be, hogy egy robotgép és egy botmixer azért minden konyhában akad, amihez sokszor hozzájön még egy turmixgép vagy egy smoothie készítő. Természetesen, ha több van, ne hagyjuk mindet a konyhapulton, de ha van közülük egy, amit sokkal gyakrabban használunk, mint a többit, akár napi szinten, akkor azt az egyet nyugodtan elől hagyhatjuk.

Kép forrása: houzz.com

Kávéfőző

A kávéfőző nagyon jó helyen van a konyhagép garázsban is, ha csak ritkán iszunk kávét. Ha azonban igazi kávérajongók vagyunk, és a leggyakrabban hozzánk érkező vendégek is sok kávét fogyasztanak, akkor mindenképp érdemes a pulton tartani. Ha alapvetően nem iszunk sok kávét, de a reggeli kávé nélkül nem tudunk felébredni és morcosak vagyunk, akkor is legyen a kávégép a konyhapulton. Ha nagy kávésok vagyunk, akkor persze az a legjobb megoldás, ha ki tudunk alakítani egy külön kávésarkot is.

Kép forrása: pinterest.com

Kenyérpirító

Sokaknak nem indul el a reggel pirítós nélkül, nekik érdemes a kenyérpirítót is a konyhapulton tartani. Vannak, akik azonban melegszendviccsel kezdik a reggelt, vagy nagyon gyakran, szinte naponta esznek melegszendvicset. Nekik inkább a melegszendvicssütőt érdemes elől hagyniuk.

Kép forrása: houzz.com

Vízforraló

A vízforralót mindenképpen érdemes a konyhapulton hagynia annak, aki sokat teázik (kivéve persze, ha ehhez a teafőzőt részesíti előnyben). A vízforraló a teafőzésen kívül még rengeteg mindenhez használható, gyakorlatilag bármikor, amikor gyorsan van forró vízre szükségünk, ezért annak is érdemes a konyhapulton tartania, aki egyébként nem teázik sokat. Ennek a III. kerületi lakásnak a konyhájában a sarokba került a kávéfőző, a kenyérpirító és a vízforraló, azaz minden, ami a reggelekhez kell.

Még több képért kattintson a fotóra!

Fakanalak és szedőkanalak

A fakanalak és szedőkanalak közvetlenül a tűzhely mellett vannak jó helyen, méghozzá a pulton, hogy ne a fiók mélyén kelljen keresgélnünk, ha azonnal szükségünk van rájuk.

Kép forrása: houzz.com

Fűszerek és olajok

Bizonyos fűszereket és olajokat is tarthatunk a tűzhely mellett, különösen, ha gyakran használjuk őket. Fűszerek közül jöhet a só és a bors, persze kizárólag szép fűszertartóban, ahogyan az olajokat is csak szép üvegekben tegyük a pultra. Mellettük pedig helyet kaphatnak még nagyobb tároló edényekben a liszt és a cukor is. A rendezettebb hatás érdekében egy tálcára is rakhatjuk őket, ahogyan ennek a VII. kerületi lakásnak a konyhájában is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Fűszernövények

A leggyakrabban használt zöldfűszereinket pedig legegyszerűbb, ha frissen, cserépben tároljuk a konyhapulton.

Kép forrása: watexgreenliving.com

Gyümölcsöstál

Egy nagy tál, tele friss gyümölcsökkel mindig dísze lesz a konyhának, ráadásul garancia arra, hogy a család tagjai nem maradnak vitaminok nélkül.

Kép forrása: thedailymeal.com

Szakácskönyv állvány

Egy szakácskönyv állvány mindig hasznos lehet. Válasszunk olyat, ami a tabletet, telefont is megtartja, hiszen ma már egyre többet főzünk digitális receptekből. Persze a konyhánk méretétől is függ, hogy a felsoroltak közül mit teszünk a konyhapultra, ennek a II. kerületi lakásnak a konyhájában például a szakácskönyv állványt választották.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

 

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Lekerült a Forbes magazin legbefolyásosabb magyar nők listájáról közélet kategóriában Varga Judit és Novák Katalin.

© 2024 (v2.202102)