Ezek lesznek az idei év legmenőbb csempéi!

 

A geometriai és virágmintás csempék továbbra is népszerűek lesznek, mint ahogy maradnak a sötét színek, köztük a kék is. Továbbra is velünk maradnak a nagy méretű csempék, a fémesen csillogóak és a textúrált burkolatok, illetve a mintás metrócsempék. Mutatjuk, melyik lesz a három legmenőbb csempedesign!

Kép forrása: pixabay.com

Az igazi kék

Miután a Pantone és a Sherwin-Williams is egy-egy kék árnyalatot (klasszikus kék és tengerészkék) választott a 2020-as év színének, nem kell csodálkoznunk azon, hogy a kék szín a csempék között is hódít majd. Természetesen nem csak ebben a két árnyalatban.

Népszerű lesz csillogó kékes-zöld színben tégla formában, és szürkés-kékben is, arabeszk vagy ha már a hatszögletű csempe így is évek óta az egyik legmenőbb, akkor idén hosszúkás hatszögletű alakban.

Ennek a IX. kerületi lakásnak a fürdőszobájába is kék csempét választottak a walk-in zuhanyzó hátfalához, méghozzá egyszerű négyzetalakú csempét, izgalmas mintával.

Még több képért kattintson a fotóra!

Rengeteg féle forma és minta

A csempék formája, és a csempékre nyomott minták formája is nagyon változatos lesz. Főként a geometriai minták, közülük is a hatszögletű minta hódít majd, illetve minden, amivé a hatszöget fel lehet darabolni.

Ezen kívül népszerűek lesznek a sokszögek, a kockák, és minden, amit belőlük ki lehet rakni, illetve a virágminták és az enkausztika (viaszfestés) technológiájával festett csempék, valamint a matt felületű csempék is.

Ennek az újlipótvárosi lakásnak a konyháját gyönyörű, mintás csempék díszítik.

Még több képért kattintson a fotóra!

Természet ihlette csempék

Szintén népszerűek lesznek a fa hatású, illetve a kő hatású csempék, a fa hatású csempék közül is az egykori japán technológiával készült, égetett fát utánzó burkolatok. Míg a természetes kő hatású csempék közül a márványt utánzó csempék, melyek idén sötétebb, drámaibb hatású erezettel hódítanak majd.

Természetesen ne a 90-es évek márványmintás csempéire gondoljunk, az idei trend nagyobb lapokból áll, és matt hatású, azaz sokkal jobban fog hasonlítani a márvány természetes megjelenésére.

Ennek az alsónémedi családi háznak az egyik fürdőszobájában gyönyörű márványmintás, matt felületű, nagy lapokból álló, a másik fürdőszobájában visszafogottabb erezetű márványmintás, fényes felületű, szintén nagy lapokból álló csempe és járólap van.

Még több képért kattintson a fotóra!

Külföldi képek forrása: houzz.com

 

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Vágyfokozó szuperélelmiszer egészségtudatosaknak

Vágyfokozó szuperélelmiszer egészségtudatosaknak

Könnyű termeszteni, finom és felhasználóbarát az itthon is egyre népszerűbb cékla, amely nemcsak afrodiziákum, minden ízében az egészségünket szolgálja.

Nagy dobásra készül a magyar állami cég

Nagy dobásra készül a magyar állami cég

Az MVM dollárkötvényt bocsátana ki.

Kamu a sok álláshirdetés, aki teheti, már külföldön dolgozik - olvasói kommentek

Kamu a sok álláshirdetés, aki teheti, már külföldön dolgozik - olvasói kommentek

Beszóltam a Facebookon rovatunkban a magunk mögött hagyott hét legérdekesebb, legtöbb vitát vagy érzelmet kiváltói kommentjeiből szemezgetünk.

Onnan támadtak az ukránok, ahonnan az oroszok nem is várták

Onnan támadtak az ukránok, ahonnan az oroszok nem is várták

Dióhéjban a hét első napjának főbb történései.

© 2024 (v2.202102)