Ezek lesznek az idei év legmenőbb csempéi!

 

A geometriai és virágmintás csempék továbbra is népszerűek lesznek, mint ahogy maradnak a sötét színek, köztük a kék is. Továbbra is velünk maradnak a nagy méretű csempék, a fémesen csillogóak és a textúrált burkolatok, illetve a mintás metrócsempék. Mutatjuk, melyik lesz a három legmenőbb csempedesign!

Kép forrása: pixabay.com

Az igazi kék

Miután a Pantone és a Sherwin-Williams is egy-egy kék árnyalatot (klasszikus kék és tengerészkék) választott a 2020-as év színének, nem kell csodálkoznunk azon, hogy a kék szín a csempék között is hódít majd. Természetesen nem csak ebben a két árnyalatban.

Népszerű lesz csillogó kékes-zöld színben tégla formában, és szürkés-kékben is, arabeszk vagy ha már a hatszögletű csempe így is évek óta az egyik legmenőbb, akkor idén hosszúkás hatszögletű alakban.

Ennek a IX. kerületi lakásnak a fürdőszobájába is kék csempét választottak a walk-in zuhanyzó hátfalához, méghozzá egyszerű négyzetalakú csempét, izgalmas mintával.

Még több képért kattintson a fotóra!

Rengeteg féle forma és minta

A csempék formája, és a csempékre nyomott minták formája is nagyon változatos lesz. Főként a geometriai minták, közülük is a hatszögletű minta hódít majd, illetve minden, amivé a hatszöget fel lehet darabolni.

Ezen kívül népszerűek lesznek a sokszögek, a kockák, és minden, amit belőlük ki lehet rakni, illetve a virágminták és az enkausztika (viaszfestés) technológiájával festett csempék, valamint a matt felületű csempék is.

Ennek az újlipótvárosi lakásnak a konyháját gyönyörű, mintás csempék díszítik.

Még több képért kattintson a fotóra!

Természet ihlette csempék

Szintén népszerűek lesznek a fa hatású, illetve a kő hatású csempék, a fa hatású csempék közül is az egykori japán technológiával készült, égetett fát utánzó burkolatok. Míg a természetes kő hatású csempék közül a márványt utánzó csempék, melyek idén sötétebb, drámaibb hatású erezettel hódítanak majd.

Természetesen ne a 90-es évek márványmintás csempéire gondoljunk, az idei trend nagyobb lapokból áll, és matt hatású, azaz sokkal jobban fog hasonlítani a márvány természetes megjelenésére.

Ennek az alsónémedi családi háznak az egyik fürdőszobájában gyönyörű márványmintás, matt felületű, nagy lapokból álló, a másik fürdőszobájában visszafogottabb erezetű márványmintás, fényes felületű, szintén nagy lapokból álló csempe és járólap van.

Még több képért kattintson a fotóra!

Külföldi képek forrása: houzz.com

 

© 2021 (v2.202102)