Hajrá-hajrá Ferencváros! Hipermodern, zöld otthonok jó áron, fiatalos felfogásban

Ferencvárosban sétálgatva leltünk rá egy friss építkezésre, ahol a markolók, dömperek dolgoztak, forgolódtak. Mint megtudtuk, a IX. kerület belsőbb részén a terület egyik legmenőbb házának építése kezdődött el a Márton utca 10-es szám alatt. Az épülő társasház lakásai több nagy egyetemtől, például a Semmelweis Egyetemtől és a Ludovika Campustól is csak pár perc sétára lesznek.

A dolognak utánanézve kiderült, hogy egy Gama Residence nevű projekt építése kezdődött el itt. Nem máshol, mint a belső Ferencváros megújuló részén. Az új építésű lakópark egy csendes mellékutcában – egészen pontosan a Márton és Gát utca sarkán – épül. A kiváló lokáció mellett a változatos alaprajzú lakások és a kedvező négyzetméter ár is figyelemre méltó.

Új építésű lakások Budapesten 30 millió alatt?!

Míg a lakás árak Budapesten még mindig felfelé kúsznak, a GAMA Residence kétszobás lakásai most akár jelentős kedvezménnyel is megvásárolhatóak.. Az igen kényelmes, 20-80-as fizetési ütemezés lehetővé teszi, hogy a lakás árának nagyobb részét 2021 végén, a műszaki átadáskor kelljen csak kifizetni.

A lakások ára alacsonyabb, mint ami a IX. kerület rehabilitált-frekventált részén megszokott.

Mit is jelent ez?

  • Azt, hogy a ritkaság számba menő, prémium kivitelezésű 1 szobás stúdió lakások még 29.9 milliótól foglalhatóak.
  • Az összeköltöző fiataloknak vagy friss házasoknak ideális, két szobás új építésű lakások kedvező négyzetméterárral 39 millió környékén mozognak.
  • És a kisgyermekes családok az aktuális életszakaszuknak éppen megfelelő méretű (és itt kiválasztottunk egy igen szimpatikust) 74 m2 alapterületű teraszos lakás 64 M áron elvihető.

 

Mit nyújt a belső Ferencváros megújuló része?

Zöld belváros – micsoda ellentét feszül ebben a két szóban! Pedig a IX. kerület rehabilitációs területe pont ezt nyújtja. A fás utcák, belső kertes udvarok éppúgy hozzátartoznak, mint a lépten-nyomon megtalálható kis üzletek és kávézók.

A Gama Residence-től 15 percen belül elérhető távolságban több egybefüggő zöldterület is elérhető:

a Népliget,
a felújított Orczy-kert,
a Füvészkert,
a Kerekerdő Park
és a Haller Park.

A parkok felújított játszótereiről hazasétálva menet közben elintézhető a napi bevásárlás. A szabadtéri sportolás lehetőségét kültéri fitness eszközök és futókörök biztosítják, lásd erről az alábbi térképet is:

Látható az is, hogy eléggé közel van ide a Corvin negyed plázája, vagy épp a Lurdy ház. Az üzletek mellett mindkét bevásárlóközpont mozikkal, éttermekkel, időszakos kiállításokkal, vásárokkal és konditermekkel csábít. A szórakozásról a közeli Milleniumi Városközpontban található Nemzeti Színház, és a Művészetek Palotájának változatos programjai gondoskodnak. Sőt, a Budapest Parkból az esti buli után akár haza is sétálhatunk.

Ha nem akarjuk, ki sem kell tennünk a lábunk a városrészből. Ha mégis a város túlsó felén akad dolgunk, az új lakóparktól pár percnyi sétára 6(!) villamos járat is elérhető. Sőt, a hármas metró két állomása is sétatávolságra van a háztól. A beköltözéskor már a felújított metróállomásokról roboghatunk úti célunk felé. Míg mások a dugóban ülve vesztegetik az idejüket, 15-20 perc alatt ott lehetünk a város szívében, vagy látszólag távoli csücskében.

Lakás befektetési céllal?

Az egyetemek szomszédságában épülő lakások befektetési célra is kiválóak. A közeli Duna parton nagynevű cégek – Morgan Stanley, K&H, Vodafone – irodaházai állnak. A SOTE és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is a szomszédban van. A Corvinus és a BME pedig 15-20 percen belül elérhető biciklivel vagy kötöttpályás járművel. Nem túlzás azt mondani, hogy ezen a környéken egy nap alatt kiadhatók a lakások.

A külföldi diákok és a multis alkalmazottak számára csábító a lakásokba alaptartozékként beszerelt okos otthon rendszer. A megújuló energiaforrás – hőszivattyús fűtés – felhasználása a kor követelményeinek megfelelő gépészeti megoldásokat, és egyben alacsony rezsit is biztosít..

A tucat megoldások helyett az építtető Avico Group egyedi megjelenésű házat tervezett. Modern, letisztult külső díszítések teszik időtállóvá az épület megjelenést. Ide tíz év múlva is büszkén hív az ember látogatókat.

A cikk a lakópark beruházójának támogatásával készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A német haderő óriási botrány küszöbén, lakóházak dőltek romba Ukrajnában és Oroszországban is

A német haderő óriási botrány küszöbén, lakóházak dőltek romba Ukrajnában és Oroszországban is

Orosz kézbe kerülhetett egy nagyon kényes felvétel német tisztek beszélgetéséről. Odesszában és Szentpétervárott is robbanás történt. Háborús hírek.

Miért mondott igent az Orbán-kormány Svédországnak? A hét videója

Miért mondott igent az Orbán-kormány Svédországnak? A hét videója

Erről is beszéltek a hét videójában munkatársaink, Bózsó Péter és Wéber Balázs.

Újabb kétszázmilliárdos biznisz kerül Rogán Antal felügyelete alá

Újabb kétszázmilliárdos biznisz kerül Rogán Antal felügyelete alá

Az autópályáknál és a kaszinóknál már bevált Rogán Antalék koncessziós eljárása, most a kórházi patikák jönnek.

Beérik Pintér Sándorék munkája: megint jókora gyomrost kaphat a hazai egészségügy

Beérik Pintér Sándorék munkája: megint jókora gyomrost kaphat a hazai egészségügy

Tovább romolhat az ellátás színvonala, nagyon elegük van már az orvosoknak.

© 2024 (v2.202102)