Hajrá-hajrá Ferencváros! Hipermodern, zöld otthonok jó áron, fiatalos felfogásban

Ferencvárosban sétálgatva leltünk rá egy friss építkezésre, ahol a markolók, dömperek dolgoztak, forgolódtak. Mint megtudtuk, a IX. kerület belsőbb részén a terület egyik legmenőbb házának építése kezdődött el a Márton utca 10-es szám alatt. Az épülő társasház lakásai több nagy egyetemtől, például a Semmelweis Egyetemtől és a Ludovika Campustól is csak pár perc sétára lesznek.

A dolognak utánanézve kiderült, hogy egy Gama Residence nevű projekt építése kezdődött el itt. Nem máshol, mint a belső Ferencváros megújuló részén. Az új építésű lakópark egy csendes mellékutcában – egészen pontosan a Márton és Gát utca sarkán – épül. A kiváló lokáció mellett a változatos alaprajzú lakások és a kedvező négyzetméter ár is figyelemre méltó.

Új építésű lakások Budapesten 30 millió alatt?!

Míg a lakás árak Budapesten még mindig felfelé kúsznak, a GAMA Residence kétszobás lakásai most akár jelentős kedvezménnyel is megvásárolhatóak.. Az igen kényelmes, 20-80-as fizetési ütemezés lehetővé teszi, hogy a lakás árának nagyobb részét 2021 végén, a műszaki átadáskor kelljen csak kifizetni.

A lakások ára alacsonyabb, mint ami a IX. kerület rehabilitált-frekventált részén megszokott.

Mit is jelent ez?

  • Azt, hogy a ritkaság számba menő, prémium kivitelezésű 1 szobás stúdió lakások még 29.9 milliótól foglalhatóak.
  • Az összeköltöző fiataloknak vagy friss házasoknak ideális, két szobás új építésű lakások kedvező négyzetméterárral 39 millió környékén mozognak.
  • És a kisgyermekes családok az aktuális életszakaszuknak éppen megfelelő méretű (és itt kiválasztottunk egy igen szimpatikust) 74 m2 alapterületű teraszos lakás 64 M áron elvihető.

 

Mit nyújt a belső Ferencváros megújuló része?

Zöld belváros – micsoda ellentét feszül ebben a két szóban! Pedig a IX. kerület rehabilitációs területe pont ezt nyújtja. A fás utcák, belső kertes udvarok éppúgy hozzátartoznak, mint a lépten-nyomon megtalálható kis üzletek és kávézók.

A Gama Residence-től 15 percen belül elérhető távolságban több egybefüggő zöldterület is elérhető:

a Népliget,
a felújított Orczy-kert,
a Füvészkert,
a Kerekerdő Park
és a Haller Park.

A parkok felújított játszótereiről hazasétálva menet közben elintézhető a napi bevásárlás. A szabadtéri sportolás lehetőségét kültéri fitness eszközök és futókörök biztosítják, lásd erről az alábbi térképet is:

Látható az is, hogy eléggé közel van ide a Corvin negyed plázája, vagy épp a Lurdy ház. Az üzletek mellett mindkét bevásárlóközpont mozikkal, éttermekkel, időszakos kiállításokkal, vásárokkal és konditermekkel csábít. A szórakozásról a közeli Milleniumi Városközpontban található Nemzeti Színház, és a Művészetek Palotájának változatos programjai gondoskodnak. Sőt, a Budapest Parkból az esti buli után akár haza is sétálhatunk.

Ha nem akarjuk, ki sem kell tennünk a lábunk a városrészből. Ha mégis a város túlsó felén akad dolgunk, az új lakóparktól pár percnyi sétára 6(!) villamos járat is elérhető. Sőt, a hármas metró két állomása is sétatávolságra van a háztól. A beköltözéskor már a felújított metróállomásokról roboghatunk úti célunk felé. Míg mások a dugóban ülve vesztegetik az idejüket, 15-20 perc alatt ott lehetünk a város szívében, vagy látszólag távoli csücskében.

Lakás befektetési céllal?

Az egyetemek szomszédságában épülő lakások befektetési célra is kiválóak. A közeli Duna parton nagynevű cégek – Morgan Stanley, K&H, Vodafone – irodaházai állnak. A SOTE és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is a szomszédban van. A Corvinus és a BME pedig 15-20 percen belül elérhető biciklivel vagy kötöttpályás járművel. Nem túlzás azt mondani, hogy ezen a környéken egy nap alatt kiadhatók a lakások.

A külföldi diákok és a multis alkalmazottak számára csábító a lakásokba alaptartozékként beszerelt okos otthon rendszer. A megújuló energiaforrás – hőszivattyús fűtés – felhasználása a kor követelményeinek megfelelő gépészeti megoldásokat, és egyben alacsony rezsit is biztosít..

A tucat megoldások helyett az építtető Avico Group egyedi megjelenésű házat tervezett. Modern, letisztult külső díszítések teszik időtállóvá az épület megjelenést. Ide tíz év múlva is büszkén hív az ember látogatókat.

A cikk a lakópark beruházójának támogatásával készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ilyen is van: kikosarazta a Fideszt Orbán Viktor egykori minisztere

Ilyen is van: kikosarazta a Fideszt Orbán Viktor egykori minisztere

Nem akar alkotmánybíró lenni Trócsányi László.

"Bolsonarót nem lehetett egy HM-luxusgéppel Budapestre menekíteni"

"Bolsonarót nem lehetett egy HM-luxusgéppel Budapestre menekíteni"

Erről Káncz Csaba beszélt az ATV Start című műsorában a Bolsonaro-üggyel kapcsolatban.

A sokk után: így néz ki a magyar fordulat

A sokk után: így néz ki a magyar fordulat

Kérdés, hogy mire költik majd a háztartások a többletet. 

Egy évvel ezelőtti videón árulta el magát Varga Judit és Gulyás Gergely Rogán Antallal kapcsolatban?

Egy évvel ezelőtti videón árulta el magát Varga Judit és Gulyás Gergely Rogán Antallal kapcsolatban?

A miniszter úgy beszélt a Völner-Schadl-ügyről, hogy két oldalán Varga Judit és Gulyás Gergely, azaz Magyar Péter akkori felesége és egyik közeli barátja ült.

© 2024 (v2.202102)