Az egészség- és környezettudatosság fontos az otthonkeresésnél is

Nap mint nap szembesülünk vele, hogy a környezetszennyezés milyen hatalmas mérteket ölt. A káros környezeti hatások pedig nem csak élőhelyünket hanem a szervezetünket is megbetegítheti. Ma már lakhatunk modern, környezetkímélő otthonban is. Ezúttal ilyet mutatunk.

Sosem volt még ilyen fontos, hogy olyan megoldásokat keressünk, melyekkel környezetünket és a saját egészségünket is óvhatjuk. Szerencsére ma már az otthonkeresésnél is van erre lehetőségünk.

A Középső-Ferencvárosban épülő Sobieski Ökoház azoknak kínál minőségi otthonokat, akiknek fontos, hogy otthonuk egy olyan, hely legyen, mely egészség- és környezetkímélő.

A beruházó olyan környéket keresett a projekt megvalósításához, ahol megtalálható mindaz, amire a nagyvárosi életet élőknek szüksége lehet, ugyanakkor sokkal inkább élhetőbb és zöldebb, mint a szűken vett belváros.

Így esett a választás Középső-Ferencvárosra, mely az elmúlt években rohamosan fejlődésnek indult, majd az egyik legnépszerűbb pesti kerületté vált köszönhetően a számtalan egyetemi karnak, az igényes parkoknak, a jó közlekedésnek és a számtalan új építésnek és fejlesztésnek.  A környéken gyönyörű parkok találhatók, például a közkedvelt Orczy kert, vagy a Kerekerdő park, de a Duna-part is rövid sétával megközelíthető.

A Sobieski Ökoházban geotermikus rendszert építenek ki, mely a föld hőjét használja a lakások fűtésére és hűtésére, emellett pedig a melegvíz-előkészítésről is a geotermikus energia gondoskodik. Ez a rendszer nem csak környezetkímélő, hiszen nem történik égés, nincs károsanyag-kibocsátás de az ottélők számára is sokkal egészségesebb a hagyományos fűtésrendszereknél. A geotermikus rendszer ugyanis kiküszöböli a lakáson belüli porhoz köthető allergéneket.

Az új lakók soha többé nem fognak az energiaellátóktól, illetve azok áraitól függeni. A Sobieski lakásainak fűtési költsége mintegy 50(!) százalékkal kedvezőbb a hagyományos gázfűtéses lakásokénál.

A Sobieski Ökoház lakásai jó választás tehát az egészség- és környezettudatos fiataloknak, családoknak és azoknak a befektetőknek, akik olyan ingatlant keresnek, ami hosszútávon is értéktartó.

 

A cikk megjelenését a projekt értékesítője támogatta.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kellemetlen találatot vihetett be Ukrajna a tengeren

Kellemetlen találatot vihetett be Ukrajna a tengeren

Az orosz-ukrán háború 881. napja volt a keddi. Mi történt az elmúlt órákban?

Ilyen az olimpiai falu – már érkeznek a magyar sportolók is

Ilyen az olimpiai falu – már érkeznek a magyar sportolók is

54 hektáros falu lesz a magyar csapat otthona is.

Igazi meglepetés született Mogyoródon, nem erre számítottunk a Hungaroringen

Igazi meglepetés született Mogyoródon, nem erre számítottunk a Hungaroringen

A 29. héten kifejezetten csendesen alakultak a nézettségi adatok, azonban így is kisebb meglepetés született.

Különleges tankok léphetik át a magyar határt

Különleges tankok léphetik át a magyar határt

Leszállítanak három Leopardot kedden a magyar honvédségnek.

© 2024 (v2.202102)