Elképesztően jó áron, közel a Városligethez

Ezekben az időkben egyre többen keresnek lakást, mert bizony érdemes „betonba tenni a pénzt”, különösen olyan esetben, ha a kiválasztott új lakás már el is készült és elképesztően jó, akár 670 ezer forintos négyzetméterártól elérhető a XIII. kerület közlekedéshez közelebbi, nagyon jó részén.

Mert hát elképesztően jó áron lehet most Angyalföld egyik legjobban fejlődő, városhoz közeli pontján, szinte azonnal beköltözhető lakást vásárolni. Méghozzá Budapest „tüdejétől” a Városligettől és a kötött pályás 1-es villamostól is csak pár lépésre, de a kisföldalatti végállomásához és a Hősök teréhez is közel.

Vadonatúj lakást vásárolni? Sokak szerint ez nem olcsó mulatság. Ám nem mindig érdemes a relatíve drága, problémás használt lakásokkal foglalkozni.

Miért? Mert például Angyalföld egyik legjobb helyén is akad tehát olyan projekt, amelyben a négyzetméterárak már 670 ezer forinttól indulnak. E projekt árai környék használt lakásaival összemérhetőek, ám ezért az árért egy hibátlan, felújítás és költségmentes, alacsony rezsijű, garanciális és hipermodern otthont kap a vásárló. Ráadásképp mostanság még a bankok is segítőkészebbek – legalábbis több beruházónál most ezt tapasztalják.

Ráadásul az összes új lakásra járó kedvezmény igénybe vehető itt, és még egy BUBI kerékpár „végállomás” is van a ház bejáratánál… – de ne szaladjunk ennyire előre, nézzük sorjában e remek ajánlat részleteit.

Kezdjük ott, hogy a helyszínnél Pesten keresve sem lehet jobb helyet találni a most elérhető új lakások között, akár befektetni, akár lakni szeretnénk – szemmel látható, hogy a legtöbb lakást kínáló XIII. kerület egyik legjobban fejlődő környékéről, a Polgármesteri Hivatalnak is otthont adó, teljesen megújult Béke tér vonzáskörzetéről van szó.

A környéken megszámlálhatatlanul sok az új vagy újszerű, egészen modern társasház. Természetesen nem valami véletlenszerű dologról van itt szó, hanem, arról, hogy ez az a kerület ahová – egyes felmérések szerint – a pestiek, illetve a Pestre költözők többsége jönni szeretne. Azaz itt még nehezebb időkben is jóval magasabb lesz minidig is a kínálat, mint a kereslet, érthető, mert a tehetős rétegek kedvelt újlakás-zónája itt található, ez nem olyan környék, ahol a „kipucolódásra” kell várni.

Aki tehát nyitott szemmel jár és jó helyen, minőségi új, vagy újszerű otthont keres, annak elsősorban itt érdemes szétnéznie. És akkor erősítsük meg újra: nem kell félni az újtól, mert ez esetben egy jobb használt lakással összemérhető áron kínálja az új lakás minden előnyét az erre található Greenside elnevezésű – nem csak nevében zöld – társasház: a négyzetméterárak itt 670 ezer forinttól kezdődnek, már csak azért is, mert 5 százalékos az áfa.

És ne felejtsük, egy közepes méretű, de felújítandó használt lakás 3-5, vagy akár több milliót is felvesz, mire szép, modern otthonunk lesz, és akkor még a ház felújítására nincs is ráhatásunk, nem is szólva arról a fél-egy év kilátástalan küzdelemről, amelyet a mesteremberekkel kell addig is megvívnunk…

A Greenside társasház tehát Reitter Ferenc utcához, a Tatai úthoz közel épül, ahol meglehetősen magasak a lakásárak, ezért is érdemes most ezt a lehetőséget komolyan számításba venni. Mert hát ebben a házban nem csak készen vannak és beköltözhetők az otthonok, hanem – mint emlegettük – már egy két szobás, erkélyes lakás még nagyságrendileg olyan áron elérhető, mint egy-egy hasonló, felújított panellakás a környéken!

A Greenside társasház a Szegedi úton van és három épületéből az első már most is szemet gyönyörködtető, korszerű homlokzatával még tetszetős is, nem a szokásos „szürke-kocka”, ez pedig igazán egyedivé teszi ezt az ajánlatot. Még azoknak is, akik üzletben gondolkodnak, hiszen egy igazán jó üzlethelyiség is elvihető még a házban!

Nézzük a közlekedést is még pontosabban: ide a Hősök tere csak 15 perc, ahol az M1-es metrót is elérjük, de ide juthatunk a 20-30-as buszokkal, vagy akár MOL Bubi biciklikkel is, a sétatávolságra lévő egyes villamosról, illetve az autóról nem is beszélve. Aki pedig kikapcsolódna, akkor a közeli parkok mellett a BVSC sportpályához és uszodához akár 4-5 perc alatt elsétálhatunk, ahonnan még egyszer ennyi, tehát körülbelül összesen 10 perc sétával a Mexikói útnál vagyunk, ahonnan a földalattival az Oktogon 10-15 perc, de a belváros sem sokkal több.

Az A jelű társasház műszaki átadása gyakorlatilag a tervezett idő előtt(!) megtörtént, így a lakások napokon belül költözhetőek, folyamatosan zajlanak a lakás-átadások már most is. És a képek közt most nincsenek látványtervek, csak a kész állapotot mutatják, amelyek „nem illusztrációk”…

AB és C épületek átadása sincs messze: itt 2020 végén várható a beköltözhető állapot. Már nem sok, de még van néhány eladó lakás az A épületben, illetve az sem rossz hír, hogy a B és C épületek nagy lakás-választéka is baráti áron kapható.

Konkrétabban: egy egyszobás, erkélyes, modern lakás elérhető 29,9 milliós áron, de a nagyobb családi lakásoknál a négyzetméterre vetített ár még kedvezőbb.

Ne felejtsük: nagyon jó dolog mostanában a saját kertes, zöld belső udvaros lakás. Olyan meg főként, amelyben rövidesen elkészül a gyerekjátszó is.

Érdemes újra aláhúzni: az új építésű lakások óriási előnye, hogy évtizedekig nem lesz gondunk az otthonunkra. (Eközben a hasonló árfekvésű használt lakásokra súlyos milliókat kell költenünk akár már a beköltözéskor is, de később biztosan. Nem is szólva a korszerűtlen és környezetszennyező, rossz lakóközösségben lévő otthonokról, melyek rezsije ráadásképp még magas is.

A cikk a társasházak értékesítőjének támogatásával készült.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Lekerült a Forbes magazin legbefolyásosabb magyar nők listájáról közélet kategóriában Varga Judit és Novák Katalin.

© 2024 (v2.202102)