Elbűvölő házak a Balaton-felvidék gyöngyszeméről, Vászolyról!

A Balaton-felvidéken kirándulók körében az egyik legnépszerűbb állomás Vászoly, a Balatonfüredtől 15 kilométerre fekvő idilli kis falu. Vászoly hangulatos utcái és a Tihanyi-félszigetre táruló elképesztő panoráma sokakat vonz a környékre, ugyanakkor megmaradt a település meghitt hangulata, 200 fős lakosságával. Mai bejegyzésünkben ebből az apró, ugyanakkor gyönyörű településről hoztunk mesebeli házakat!

Bár a település méretéből adódóan nincs túl nagy kínálat eladó ingatlanokból, mi most összegyűjtöttük az Ingatlantájoló.hu kínálatában elérhető legszebb vidékies hangulatú házakat.

Válogatásunk első szereplője egy Vászoly külterületén épült klasszikus tájház, ahonnan gyönyörű panoráma tárul a Balatonra. Az épület 5700 négyzetméteres telken helyezkedik el, földszintjén nappali, konyha, fürdőszoba, egy szoba és két nagy terem található. A tetőtérben további 4 szoba és két fürdőszoba kapott helyet. A telken egy önálló boltíves pince és egy fedett, kemencével és sparhelttel felszerelt kiülő található.

Egy családi birtok is eladó sorba került, mely összesen 5 hektáron terül el, parkokkal, gyümölcsössel, parkerdővel. Az épületek egy hektárnyi területen kaptak helyet, itt egy felújított malomház és molnárház, valamint egy félkész rönkház kapott helyet. A molnárház háromszintes és tartozik hozzá egy 120 négyzetméteres terasz is, összesen 11 fő fogadására alkalmas az épület. A malomházban 4 szoba, 4 fürdőszoba konyha és társalgó található, három fedett terasz kapcsolódik hozzá. Az ingatlan tökéletesen alkalmas falusi vendéglátással foglalkozó családi vállalkozásnak is.

Vászoly mellett, egy lankás erdei tisztáson található a következő három különálló épületből álló ingatlan, mely stílusában tökéletesen illeszkedik a Balatoni régió hagyományos építészetéhez. A tornácos főépület nagyobb családok és baráti társaságok számára is kényelmes, a melléképületekben szaunaház és borospince áll rendelkezésre.


Végül egy felújított kúriát is mutatunk, mely egyszerre kínálja a régmúlt idők hangulatát és a modern kor kényelmét. A közel 400 négyzetméteres vendégház kétszintes és három részre tagolódik. Az apartmanok konyhával, étkezővel, nappalival, szobákkal és fürdőszobákkal rendelkeznek. Az épület alatt 30 négyzetméteres boltíves pince húzódik. A vidéki tornácos udvarház stílusához illően natúr anyagokat használtak, így gerendás mennyezet, kőfalak és faburkolatok jellemzik az ingatlant.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Vágyfokozó szuperélelmiszer egészségtudatosaknak

Vágyfokozó szuperélelmiszer egészségtudatosaknak

Könnyű termeszteni, finom és felhasználóbarát az itthon is egyre népszerűbb cékla, amely nemcsak afrodiziákum, minden ízében az egészségünket szolgálja.

Nagy dobásra készül a magyar állami cég

Nagy dobásra készül a magyar állami cég

Az MVM dollárkötvényt bocsátana ki.

Kamu a sok álláshirdetés, aki teheti, már külföldön dolgozik - olvasói kommentek

Kamu a sok álláshirdetés, aki teheti, már külföldön dolgozik - olvasói kommentek

Beszóltam a Facebookon rovatunkban a magunk mögött hagyott hét legérdekesebb, legtöbb vitát vagy érzelmet kiváltói kommentjeiből szemezgetünk.

Onnan támadtak az ukránok, ahonnan az oroszok nem is várták

Onnan támadtak az ukránok, ahonnan az oroszok nem is várták

Dióhéjban a hét első napjának főbb történései.

© 2024 (v2.202102)